Rio 2016: Jézusom, négy tus hátrányból nyertem?! – Szász

Vágólapra másolva!
2016.08.06. 23:57
null
Szász Emese olimpia bajnok! (Fotó: Szabó Miklós)
Néha a győztes is csak akkor szembesül azzal, mekkora tettet hajtott végre, amikor kihirdetik az eredményt. Sőt, néha még akkor sem fogja fel teljesen. Ez történt Szász Emesével, aki elképesztő vívással fordította meg a női párbajtőr egyéni döntőt az olasz Rossella Fiamingo ellen. Négy tus hátrányból, bár erről pont nem tudott a riói olimpia első magyar aranyérmese.

 

„Jézusom, négy tus hátrányból nyertem?! Nem tudtam! Nem tudtam! Mindig csak a következő tusra koncentráltam, arra gondoltam, hogy amíg nincs vége, addig lehet próbálkozni. Hogy verhetetlennek tűntem? Úgy tűnik! Az eredmény azt mutatja, most az voltam. Korábban sokszor voltam görcsös világversenyeken, akkor nem jött össze, arra gondoltam, most lehet egy kicsit lazábban vívni” - nyilatkozta a vegyes zónában a hivatalos sajtótájékoztató előtt a női párbajtőr új olimpiai bajnoka, Szász Emese.

„Még mindig nem hiszem el, néha a sírás kerülget, és az örömkönnyek folynak az arcomon. Amiért gyerekkorom óta dolgozom, ez az álom valósággá vált. Nagyon boldog vagyok! Nagyon köszönöm, hogy ennyien szurkoltak nekem, és nagyon köszönöm mindenkinek a bátorítást, a biztatást. Otthon az ismerősök és a baráti társaságok is csoportosan szurkoltak. Az ő támogatásuk nélkül nem sikerült volna” – mondta Szász korábban az M4 Sportnak.

„Nagyon szerettem volna érmet nyerni, főleg, miután az előző két olimpia nem úgy sikerült, ahogy elterveztem. Ahogy mondják, evés közben jön meg az étvágy. Éreztem, hogy ez egy jó nap, így kezdet egyre szebbé válni, hogy mégis csak az aranyérem lenne a legjobb. Végig jókedvűen, felszabadultan vívtam, nem görcsöltem, még akkor sem, amikor az olasz lány vezetett. Egyébként vele nem szeretek vívni, mert nagyon negatív volt a mérlegem ellene. De hittem abban, hogy ez az a nap, amikor minden összejön” – fogalmazott a magyar aranyérmes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik