Rio 2016: ezért visel szuperhősfejfedőt a tízpróba ásza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.18. 11:01
null
Ashton Eaton feltűnő jelenség az atlétikastadionban (Fotó: AFP)
A tízpróbázók olimpiai versenyét öt szám után vezető, címvédő amerikai Ashton Eaton szuperhősökre emlékeztető sapkában töltötte a versenyszámok közötti pihenőket a riói atlétikastadionban. Nem azért, mert Magneto-fan.

A tízpróbázók versenyszámai között a londoni bajnok különleges, a fej vonalaira tapadó, fémes hatású kék fejfedőt viselt, amely leginkább arra hasonlít, amelyet Magneto hordott az X-Menben.

Ezzel azonban nem azt akarta mutatni a többieknek, hogy szuperhősök erejével rendelkezik, hanem csupán a riói hőséget próbálta meg elviselni sportszergyártó cége találmányában. A sisakban olyan hőtartó anyag van, amely hűsíti a sportolót a tűző napon.

„A tökéletes tízpróbaverseny az, amely során minden számnál azt érzed, hogy az az első, teljesen frissen állsz oda. De ahogy halad a tízpróba, fárad a tested és az elméd. Ez az eszköz a tested nem frissíti fel, de segít mentálisan jó formában maradni” – mondta Eaton a fejvédőről, amely szerinte olyan, mintha valaki folyamatosan egy frissítő zuhany alatt állna.

A zuhannyal ellentétben ez futás közben is frissít (Fotó: AFP)
A zuhannyal ellentétben ez futás közben is frissít (Fotó: AFP)
Innen ismerős: Magneto az X-Menben
Innen ismerős: Magneto az X-Menben

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik