5próba Rióba: a Margitszigetről az olimpiára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.08. 21:55
Július 23-án, szombaton Budapest szívében, egyben a fővárosi sportélet ikonikus helyszínén, a Margitszigeten kerül sor az 5próba Rióba rendezvénysorozat záró eseményére.

Az általában a nyári olimpiák előtt másfél évvel induló sorozat lényege, hogy budapesti és vidéki helyszíneken rendszeresen, pontos tematika szerint, szabadidősport-események keretében öt sportágban (kajak-kenu, kerékpár, futás, gyaloglás és úszás) különböző távokat lehet teljesíteni és pontokat gyűjteni. Az egyes sporteseményeket próbáknak nevezik. rendszeresen, pontos tematika szerint, szabadidősport-események keretében öt sportágban (kajak-kenu, kerékpár, futás, gyaloglás és úszás) különböző távokat lehet teljesíteni és pontokat gyűjteni. Az egyes sporteseményeket próbáknak nevezik.

A gyönyörű Margitszigeten a nagy sikerű szilveszteri 5próba után, ezúttal nyáron tehetik próbára magukat az érdeklődők futás, kerékpározás, gyaloglás és úszás tusákban, és zsebelhetik be az értük járó „Rio pontokat”, amelyekkel értékes nyereményekért szállhatnak harcba, és akár a riói olimpiára is eljuthatnak, csupán 1000 Ft-os nevezési díjak mellett.

A pontok az 5próba online rendszerében sorsjegyekre válthatók (25 pontért úgynevezett kis, 100 pontért nagy sorsjegy kapható). 25 ponttal megnyerhető ajándékok: 100-100 db logózott törölköző, pulóver, hátizsák, póló, baseballsapka, míg a 100 pontért kapott sorsjegyekkel megnyerhető fődíj egy kétszemélyes út az augusztusi, riói olimpiára. Emellett további értékes nyeremények is kisorsolásra kerülnek, így Adidas olimpiai formaruha vagy kétszemélyes utazás Olümpiába.

A játékban való részvételnek nem feltétele, hogy a résztvevő minden mozgásformában próbára tegye magát, szabadon választott, hogy hányféle tusában vesz részt a nevező. A „Riói pontok” gyűjtéséhez szükséges regisztráció egyszeri 1000 Ft-ba kerül, ám egy ajándékcsomag jár érte, amelyben 5próba Rióba tornazsákot, pólót és szilikon karkötőt talál, sőt az első 300 nevező egy 5próba Rióba shakert is átvehet!

További információ: www.otprobarioba.hu

A MARGITSZIGETI ZÁRÓESEMÉNYEN VÁLASZTHATÓ TUSÁK:


• GYALOGLÁS (Nordic Walking): 6 km és 12 km
• FUTÁS: 5.3 km és 21.4 km
• KERÉKPÁROZÁS: 18 km
• ÚSZÁS: 300 és 1500 méter
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik