Miskolc-rali: közel 140 km gyorsasági vár a pilótákra

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.05.10. 16:31
Szombaton és vasárnap összesen 136 kilométer gyorsasági szakasz vár a pilótákra az egy év szünet után ismét - immár 19. alkalommal - sorra kerülő Miskolc-ralin, az országos bajnokság idei második futamán.

A szervezőbizottság sajtótájékoztatóval egybekötött pénteki közönségtalálkozóján a versenyzők közül megjelent Herczig Norbert, Spitzmüller Csaba és Turán Frigyes is. Utóbbi autót cserélt, s mostantól egy Ford Focus WRC-vel rója majd a kilométereket.

A Miskolc-rali prológját szombaton tartják, majd még aznap, 15.00 órától hat gyorsasági szakaszt, összesen valamivel több mint 90 kilométert kell megtenniük az indulóknak. Vasárnap 14.00 órától négy szelektív szakaszra kerül sor, s amint az a sajtótájékoztatón kiderült, az ob mezőnyét összesen csaknem hatvan autó alkotja majd.

Az idénynyitó Eger-ralin második Herczig Norbert azt mondta, igyekeztek alaposan felkészülni a miskolci versenyre."Nekünk az első napon lehetnek vérmesebb reményeink, a másodikon nem, ugyanakkor ha szombaton jól teljesítünk, reménykedhetünk egy tisztességes helyezésben." - fogalmazott.

A miskolci Spitzmüller Csaba anyagi okok miatt nem tudott rajthoz állni az ob első versenyén, most tavalyi autójával vág neki "hazai" futamának:

"Az utolsó napokban felgyorsultak az események, kocsi lesz, de az abszolút első helyekért aligha tudunk versenyben lenni. Kapaszkodunk, várjuk az esőt, kemény párharcokra van kilátás" - mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik