Új kezekben a Roma, Totti és Pochettino állhat a „farkasfalka” élére

Vágólapra másolva!
2020.08.20. 19:32
null
Totti: újra reflektorfényben (Fotó: AFP)
A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák jöttek-mentekjeit. A negyedik hetet szokásainknak megfelelően Angliában kezdtük, és Olaszországban folytatjuk.

 

Sok víz és egyéb maradvány lefolyt már Róma folyóin, amióta legutóbb bajnoki címet szerzett az AS ROMA, fedélzetén a Gabriel Batistuta, Francesco Totti, Vincenzo Montella trióval, de már az utolsó Olasz Kupa-győzelem óta is eltelt tizenkét esztendő, és sokan már visszasírják a Doni, Philippe Mexes, Juan, David Pizarro, Alberto Aquilani, Simone Perrotta, Ludovic Giuly, Mirko Vucsinics, Cicinho, Mancini nevével fémjelzett vonulatot.

Igaz, Paulo Fonseca mester a mostani bajnoki ötödik hellyel nem okozott csalódást, maximum érvényesítette a realitást, és a következő idényben is maximum a dobogó harmadik helyét és az Euróla-liga-vitézkedést célozhatja meg a Roma. Még úgy is, hogy lett új tulajdonosa, az amerikai Dan Friedkin ugyanis kivásárolta a honfitársát, James Pallottát, és immáron ő lett a klub többségi tulajdonosa, 591 millió euróért cserébe.

Nagy kérdés, mennyi jut ezenkívül az átigazolásokra, az előző öt idényben nullszaldósra hozta ki a klub a Mercatókat, de elvesztve Alessio Romagnolit, Miralem Pjanicot, Mohamed Szalahot, Matteo Politanót, Antonio Rüdigert, Leandro Paredest, Emerson Palmierit, Alissont, Radja Nainggolant, Kevin Strootmant, Konsztantinosz Manolaszt, Luca Pellegrinit, Stephan El Shaarawyt és Gersont. Ez még nem is lenne baj, de akiket ebben az érában megvettek, és többet érnek most, mint amennyiért megszerezték őket, az csak négy labdarúgó: Justin Kluivert, Cengiz Ünder, Lorenzo Pellegrini és a veterán Alekszandar Kolarov.

Bizony, nem elég, hogy elbuktak anyagi okokból egy Alisson – Rüdiger, Romagnoli, Manolasz, Emerson Palmieri – Pjanic, Paredes – Szalah, Nainggolan, Politano – El Shaarawy csapatot (és távozott, majd visszavonult a nagy idők utolsó tanúja, Daniele De Rossi), de a 29.5 millióért transzferált Leonardo Spinazzola feleannyit ér, mint amennyiért megszerezték, Patrik Schicket 42 millió euróért vették, majd 29 milliós vételi opcióval adták kölcsön a Lipcsének, nyolc római gól után, Steven Nzonzit, a világbajnok szűrőt hosszas hercehurca után 26.7 millióért kapták meg, a Galatasaray után a Rennes-nek adták kölcsön ingyen, és csak jövő nyáron tér vissza, amikor már 32 és fél éves lesz; kész szerencse, hogy Nzonzi évi 3.3 millió eurós fizetését teljes egészében a francia csapat állja. Javier Pastore játékjoga most 8 milliót ér, 24.7 millióért adta el nekik a PSG, a holland védőt, Rick Karsdorpot 16 millióért szerezték meg, most alig ér hármat, Bruno Peres „egyenlege” mínusz kilencmillió, Juan Jesusé mínusz hatmillió; Grégoire Defrel és Héctor Moreno eladásán csak körülbelül kilenc-kilenc milliót buktak.

 

 

Pedig korábban nagyon ügyesen dolgoztak a megfigyelők, említsük meg mindenképpen az Inter ifijéből „pár fillérért” megszerzett Nicolo Zaniolót, de Alissonon 54.5, Nainggolanon 23, Rüdigeren 22, Manolaszon és Pjanicon 21-21, Emerson Palmierin 18, Mehdi Benatián 14.5, Strootmanon 7.5; a még 2013-ban a PSG-nek eladott Marquinhoson 24, az Angliába exportált Erik Lamelán 13 milliós hasznot realizáltak, mínusz természetesen aláírási és ügynöki költségek. Romagnoli saját nevelésű, érte 25 milliót adott a Milan, a szintén Roma-akadémista Andrea Bertolacciért 21 milliót, őt előtte a fővárosiak hatmillióét szerezték vissza közös tulajdonból a Genoától. Még Gervinhón is kerestek tízmilliót, Szalahot is akkori „árán” adták el a Liverpoolnak, 42 millió euróért, az egyiptomi csatár Angliában lett világklasszis.

Ahogyan sok nagy klubnál megjegyeztük már, itt sem kerülnek fel mostanában a profik közé saját nevelésű üstökösök, Bruno Conti, Angelo Di Livio, Angelo Peruzzi, Alberto Di Chiara, Roberto Muzzi, Giuseppe Giannini, Totti, De Rossi, Alberto Aquilani, Alessio Cerci, Gianluca Caprari, Luca Pellegrini és Romagnoli utódai mostanában nem tudnak kibontakozni.

Ami biztos: Henrih Mhitarjan nem tér vissza kölcsönből az Arsenalhoz, pedig ottani szerződése jövőre lejár. Ez az idénye csak 3.1 millió euróba került a rómaiaknak (ebből 100 ezer euró volt a bónusz), 27 mérkőzésen 15 kanadai pontot szerzett, a 25. mérkőzés után az eredeti szerződés automatikusan meghosszabbodott, jövőre egy bizonyos összeget azért fizetni kell még érte – az Arsenal 34 millió euróért szerezte meg 2018 elején...

Nikola Kalinic nem vált be, kétmillió eurós kölcsönzési díjért csak öt gólt vágott, az ő opciója kilencmilliós, fizetése évi 4.4 millió. Az olasz válogatott jobbhátvéd,Davide Zappacosta remek, csak kissé peches játékos, kölcsönadta őt a Chelsea, de azonnal súlyos sérülést szenvedett Rómában, csak tavasz végén játszhatott párszor. Az argentin középhátvéd, Matias Nani és a volt U19-es válogatott kerettag kapus, Stefano Greco szerződését sem hosszabbították meg.

A hétszeres francia válogatott szűrőt, Maxime Gonalons-t elopciózta a Granada, a 29 éves támadót, Grégoire Defrelt pedig a Sassuolo, hárommilliós kölcsönzési díj után kilencmillióért – a támadó háromszor volt eredményes a bajnokságban.

Egymilliós „bérleti” díj után a Roma léptette életbe a maga opcióját a francia középpályásra, Jordan Veretout-ra, a válogatott középső és a jobb oldali védőért, Gianluca Manciniért tavaly kettő, most tizenhárom milliót kellett adni az Atalantának, ez remek üzlet még úgy is, hogy nyolcmilliós a bónusz és tízszázalékos a részesedés a következő vételárból. A spanyol szélső, Carles Pérez összesen 12 millióba került, ő a tavaszi idényben rendszeresen pályára lépett. Visszatért kölcsönből a Feyenoordtól Kasdorp (madame Chauchat teste nélkül, de pár kanadai ponttal a háta mögött), de a horvát karmester, Ante Coric, a kilencmillióért megvásárolt, ám egy idény után leírt Robin Olsen és az anno a Barcelonától megszerzett, lassan az örök tehetség állandó jelzőben ragadó védő, Moustapha Seck sem remekelt a maga vendégjátékán – és attól sem kell félni, hogy a Valencia megtartja a mostanában kétségkívül nem parádézó, de még csak 29 esztendős Alessandro Florenzit.

Akiért élénken és tágra nyílt pénztárcával érdeklődik a Leeds United és az Everton, Veretout-t vinné a Nápoly, ráadásul Cengiz Ünderrel együtt, Rick Karsdorp Németországban újul meg, a Schalkéban vagy az Augsburgban, hacsak be nem fut érte egy jobb ajánlat az Atalantától, a Besiktastól, a Southamptontól vagy az Olympiakosztól. A Tottenham vevő lenne Zaniolóra, de szerintünk nem adják el, mert köré épül az új „farkasfalka”, és sokatmondó, hogy Lorenzo Pellegrini nagyon olcsón, a szerződése szerint alig 30 millió euróért távozhatott volna júliusban, de nem akart váltani. A két fiatallal tárgyalnak egy új szerződésről.

A számok szerelmeseinek. Röviden: adósság veszteség hátán

 

 

A veteránok közül Federico Faziót a Villarreal és a Benfica, Diego Perottit a Fenerbahce és az al-Sabab (utóbbi kétmillióért veheti meg, elsőre évi 2.5 milliós fizetést ajánlott a játékosnak, aki ragaszkodik annyihoz, amennyit most kap, hárommillióhoz; de közben a csak 1.7 milliós transzferdíjat és 2.5 milliós bért ajánló törökökkel megegyezett a játékos), Kolarovot a Cagliari hívja. Pau Lópezzel korábban a Valencia szemezett, most a Torino monitorozza a helyzetét, Robin Olsent a Celtic, a Leverkusen és a Genoa, Juan Jesust a Genoa, a Lokomotiv Moszkva, a Fenerbahce, a Fiorentina, a Torino és a Cagliari, Santont a Lille és a Besiktas, Florenzit hazájából az Atalanta, a Sampdoria, a Fiorentina és a Cagliari, Amadou Diawarát az Arsenal, Bruno Perest pediga Lokomotiv Moszkva csábítja.

Pastore Edin Dzeko mögött a keret legjobban fizetett játékosa, évi 8.5 millió eurót bruttóban (ez 4.5 millió nettóban), pár szaúdi csapat mellett vinné az érte már januárban is ajánlatot tevő Zenit, de még az is felvetődött olasz lapokban, hogy a Roma felbontja a 31 éves játékos szerződését, aki a minap csípőműtéten esett át. Mert Cetin a Hellas Veronában (kölcsönben, vételi és 15 milliós visszavételi opcióval), Coric a PAOK Szalonikiben újulhat meg, a 25 milliós euróért leigazolható Cengiz Ünder másik kérője az Eintracht Frankfurt. Az új Alisson, a 23 éves brazil kapus, volt válogatott kerettag Daniel Fuzato a portugál Gil Vicentében futhat végre be, oda kölcsönbe került, míg a francia U19-es válogatott bekk, William Bianda a Zulte-Waregemben erősödik.

Három éve ilyen volt a csapat (Transfermarkt)
Három éve ilyen volt a csapat (Transfermarkt)

Mint láthattuk, ezen a nyáron is nagy lesz a jövés-menés olasz és római szokás szerint, kora vagy teljesítménye miatt sokak szekerének kifelé áll a rúdja az Örök Városból.

Kellenek az új kedvencek: az Arsenalban nem alapember Lucas Torreira (Diawaráért menne cserébe) és Szokratisz Papasztathopulosz, a Nápoly nyíltan árulja Arkadiusz Miliket, aki pár hete már majdnem aláírt a Juventushoz, Samuel Umtiti közeljövője még kérdéses, szintén egy edzőváltás miatt. A stuttgarti szélsőnek, Nicolás Gonzáleznek sok topligás kérője van, és egyáltalán nem jobb játékos, mint a kis Kluivert, a guineai középső középpályás, Mady Camara (Olympiakosz) sem éppen a kezdőcsapatba érkezne. Smalling visszatérhet (a Corriere dello Sport értesülései szerint ő a szíve szerint az ASR-t választaná a kérői közül), rivális a Serie A-n belül az Inter, onnan Victor Mosest szipkáznák el a fővárosiak. Pedro nagyon közel az aláíráshoz, és külön örömként mutathatják be őt, miközben a Lazio felsült David Silvával, a spanyol szélső a héten már meg is érkezettSan Sebastiánba.

Ingyen megszerezhető a volt milanos középpályás, Giacomo Bonaventura, de őt az Atalanta is hívja (haza), szintén szabadon leigazolgató, de csillagászati fizetésért Mario Götze. Ellenben 13 millió az ára az olasz válogatott hátvédnek, Armando Izzónak, a legújabb brazil csodagyerek pedig Talles Magno (Vasco da Gama), de a csatárt kvázi az összes topklub figyelteti.

Az Atalanta állítólag 30 millió eurót kínál Pau Lópezért, mínusz az egyszeres válogatott kapus, Pierluigi Gollini játékjoga; ha Olsen is távozik, érkezhet még a finn Jesse Joronen (Brescia). A Cagliari, mint láthattuk, a fél római csapatra vevő, az általa húszmillióért kínált felnőttválogatott kerettag kapus, Alessio Cragno árába többet is betudhat közülük. A torinói Salvatore Sirigu ideális kapuskorban van, 33 éves, nála némileg fiatalabb és drágább a négyszeres argentin válogatott Esteban Andrada, ám a Milan és a PSG is elküldte érte megfigyelőit.

Huszonhétszer húzhatta magára az albiceleste mezét a bal oldali mindenes, Marcos Acuna (Sporting CP), az ő másik kérője a Lazio, a 19 éves szerb ékért, Zeljko Gavricsért ötmilliót kínált a Roma, de kétszer ennyit kér a Crvena zvezda. A másik csatárkiszemelt a Real Madridnak nem kellő Borja Mayoral, de a Lazio rá is feni az átigazolási lapját.

Azért ez sem rossz...
Azért ez sem rossz...

Felfigyelt a Napoli és az Inter is a kijevi bal oldali és középső védőre, Vitalij Mikolenkóra, így nem lesz olcsó, jöhet vele a lengyel jobbhátvéd, a 3.5 millióért megszerezhető Tomasz Kedziora is, utóbbi posztra felbukkant még az argentin Marcelo Herrera (San Lorenzo). Ha eladja a Roma Diawarát és Veretout-t is, lesz pénz a Chelsea Jorginhójára, aki minden vitán felül a nyár nagy fogása lenne. E szerződés anyagi alapjait már az új tulajdonos teremti meg, a Napolival történő üzletelések mellékágán északabbra költözhet a szerb védő, Nikola Makszimovics.

Meglepően olcsó a francia szélső, Florian Thauvin, akiért a Marseille csak 15 millió eurót kér, a Lokomotiv Moszkva karmesterére, Alekszej Mirancsukra a fél Serie A vevő, az Atalantától a Lazión át a Milanig, ő egyik opciója szerint bónuszokkal együtt 15 millióért mozdítható. Hakim Zijes szívesen ment volna a Romába, de belőle nem kért az előző elnök–árulta el Benatia.

Edin Dzeko tudásán nem fog az idő, a 34 éves bosnyák ék az előző idényben 43 mérkőzésen 19 gólt szerzett, és adott 14 gólpasszt, most a Juventus, az Inter és a Milan is tárgyalgat vele – a rómaiak „gondja”, hogy évi tízmillió eurós fizetésével Dzeko a kereseti rekorderük, szerződése 2022-ben jár le, most utoljára kapnának érte jó pénzt. Olasz források szerint 15-20 millió euróért már eladnák, és a támadó is szívesen igazolna karrierje végére egy sikeresebb csapathoz, sőt Andrea Pirlo vinné 12-15 millióért Florenzit is! A Juventus sportigazgatója Londonba utazik tárgyalni Alexandre Lacazette és Raúl Jimenez ügyében a La Stampa szerint, és ott tárgyal Dzekóról és Zaniolóról is. A helyszín nem véletlen, a Romát is ott vette meg az új tulajdonos!


Dzeko helyett
Milik jöhet a „farkasokhoz”, éppen azért, mert a Juve új mestere, Pirlo megtorpedózta a lengyel szerződését. Milik szerződése 2021-ben jár le, de ötvenmilliót kérnek érte a rómaiaktól, mínusz húszmilliós értékben Cengiz Ündert. A rómaiak legutóbbi ajánlata a török és 15 millió euró, de Veretout (22 milliós értékben) és Makszimovics (20 millió) mellett a legújabb pletykák szerint a fővárosiak bevonnák a nagy transzferforgóba Elseid Hysajt és/vagy a kapus Alex Meretet is!

Kérdéses az is, a tulajdonos kit ültet a kispadra, olasz újságírók szerint erre a legnagyobb esélye a 10-12 millió eurós évi bérért szolgálatba álló Mauricio Pochettinónak van – a mostani edzőt, Paulo Fonsecát maguk a játékosok is keményen kritizálták a Sevilla elleni El-kudarc után. Az új sportigazgató Ramon Planes lett volna, de őt előléptették időközben Barcelonában. Talán itt lenne az ideje, hogy a nagy Totti felhagyjon a játékosügynökséggel...

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2020 NYARA

ATALANTA
ÉRKEZETT:
Mario Pasalic (Chelsea, kölcsön után végleg, 15 000 000 euró)
Kölcsönből vissza: Simone Muratore (Juventus U23), Christian Capone (Perugia), Nicolas Haas (Frosinone), Davide Bettella (Pescara), Marco Varnier (Pisa), Marco Tumminello (Pescara), Federico Mattiello (Cagliari), Gaetano Monachello (Venezia), Anton Kresic (Padova), Filippo Melegoni (Pescara), Enrico Delprato (Livorno), Matteo Pessina (Hellas Verona), Borisz Radunovics (Hellas Verona), Luca Valzania (Cremonese), Marco D'Alessandro (SPAL), Luca Vido (Pisa), Marco Carraro (Perugia), Arkadiusz Reca (SPAL), Etrit Berisha (SPAL), Marco Carnesecchi (Trapani), Fabio Eguelfi (Feralpisalo)
TÁVOZOTT: Gianluca Mancini (kölcsön után végleg, 13 000 000 euró)
Kölcsönből vissza: Adrien Tameze (Nice)

BENEVENTO
ÉRKEZETT:
Federico Barba (Chievo, kölcsön után végleg)
Kölcsönből vissza: Samuel Armenteros (Crotone), Gianluca Di Chiara (Perugia), Pietro Iemmello (Perugia)
TÁVOZOTT: Massimo Coda (Lecce, ingyen)

BOLOGNA
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Kingsley Michael (Cremonese), Mattia Destro (Genoa), Nehuén Paz (Lecce), Emanuel Vignato (Chievo), Luca Rizzo (Livorno), César Falletti (Club Tijuana), Diego Falcinelli (Perugia), Godfred Donsah (Cercle Bruges)
TÁVOZOTT: Luca Rizzo (szerződése lejárt), Ladislav Krejcí (Sparta Praha, ingyen)

CAGLIARI

ÉRKEZETT: Marko Rog (Napoli, kölcsön után végleg, 13 000 000)
Kölcsönből vissza: Filippo Romagna (Sassuolo), Filip Bradaric (Celta Vigo), Alberto Cerri (SPAL), Guglielmo Vicario (Perugia), Kiril Deszpodov (Sturm Graz), Alessandro Deiola (Lecce), Marko Pajac (Genoa), Senna Miangue (Standard Liege), Diego Farias (Lecce)
TÁVOZOTT: Nicolo Barella (Inter, kv., 25 000 000), Lucas Castro (SPAL, kv., 3 000 000)
Kölcsönbe: Senna Miangue (Eupen), Fabrizio Cacciatore (szerződése lejárt)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Juventus), Federico Mattiello (Atalanta), Alberto Paloschi (SPAL), Radja Nainggolan (Inter), Giovanni Simeone (Fiorentina), Robin Olsen (Roma)

CROTONE
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza:
Augustus Kargbo (Reggio Audace), Giuseppe Borello (Cesena)
TÁVOZOTT:
Kölcsönből vissza:
Samuel Armenteros (Benevento), Marko Jankovics (SPAL), Alberto Gerbo (Ascoli), Luca Marrone (Hellas Verona)

FIORENTINA
ÉRKEZETT:
Alfred Duncan (Sassuolo, kölcsön után végleg, 15 000 000), Pol Lirola (Sassuolo, kölcsön után végleg, 11 000 000)
Kölcsönből vissza: Bryan Dabo (SPAL), Szofjan Amrabat (Hellas Verona), Cristiano Biraghi (Inter), Tofol Montiel (Vitória Setúbal), Jacob Rasmussen (Erzgebirge Aue), Luca Ranieri (Ascoli), Giovanni Simeone (Cagliari), Sebastián Cristóforo (Eibar), Riccardo Saponara (Genoa), Szymon Zurkowski (Empoli), Valentin Eysseric (Hellas Verona), Kevin-Prince Boateng (Besiktas), David Hancko (Sparta Praha), Kevin Diks (Aarhus)
TÁVOZOTT: Jordan Veretout (Roma, kv., 16 000 000), Cyril Théréau (szerződése lejárt)
Kölcsönbe: Jacob Rasmussen (Vitesse)
Kölcsönből vissza: Rasid Gezzal (Leicester City), Christian Kouamé (Genoa), Dalbert (Inter)

GENOA
ÉRKEZETT:
Andrea Pinamonti (Inter, kv., 18 000 000), Francesco Cassata (Sassuolo, kv., 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Oscar Hiljemark (Dinamo Moszkva), Schäfer András (DAC), Koray Günter (Hellas Verona), Sinan Gümüs (Antalyaspor ), Petar Brlek (Ascoli), Christian Kouamé (Fiorentina), Romulo (Brescia), Gianluca Lapadula (Lecce), Stephane Omeonga (Hibernian), Dzsavad el-Jamik (Zaragoza), Vittorio Parigini (Cremonese), Eddie Salcedo (Hellas Verona), Nicola Dalmonte (Trapani), Claudio Spinelli (Gimnasia La Plata), Raúl Asencio (Cosenza), Riccardo Saponara (Lecce)
TÁVOZOTT: Romulo (szl.), Oscar Hiljemark (szl.), Salvador Ichazo (Danubio, i.), Sinan Gümüs (Fenerbahce, i.), Sebastian Eriksson (IFK Göteborg, i.)
Kölcsönből vissza: Iago Falque (Torino), Antonio Sanabria (Betis), Cristian Romero (Juventus),Marko Pajac (Cagliari), Mattia Destro (Bologna), Antonio Barreca (Monaco), Riccardo Saponara (Fiorentina), Mattia Perin (Juventus), Adama Soumaoro (Lille), Edoardo Goldaniga (Sassuolo)

HELLAS VERONA
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Liam Henderson (Empoli), Jure Balkovec (Empoli), Antonino Ragusa (Spezia), Karim Laribi (Bari), Antonio Di Gaudio (Spezia), Luca Marrone (Crotone)
TÁVOZOTT:
Kölcsönből vissza: Valerio Verre (Sampdoria), Valentin Eysseric (Fiorentina), Emmanuel Badu (Udinese), Eddie Salcedo (Genoa), Szofjan Amrabat (Fiorentina), Koray Günter (Genoa), Matteo Pessina (Atalanta), Federico Dimarco (Inter), Borisz Radunovics (Atalanta), Claud Adjapong (Sassuolo), Amir Rrahmani (Napoli)

INTERNAZIONALE
ÉRKEZETT:
Asraf Hakimi (Real Madrid, 40 000 000), Nicolo Barella (Cagliari, kv., 25 000 000), Alexis Sánchez (Manchester United, kölcsön után végleg, i.)
Kölcsönből vissza: Gabriel Brazao (Albacete), Axel Bakayoko (St. Gallen), Mauro Icardi (PSG), Ionut Radu (Parma), Radja Nainggolan (Cagliari), Dalbert (Fiorentina), Valentino Lazaro (Newcastle United), Joao Mário (Lokomotiv Moszkva), Michele Di Gregorio (Pordenone), Federico Dimarco (Hellas Verona), Andreaw Gravillon (Sassuolo), Ivan Perisic (Bayern München)
TÁVOZOTT: Mauro Icardi (PSG, kv., 50 000 000), Andrea Pinamonti (Genoa, kv., 18 000 000), Yann Karamoh (Parma, kv., 8 000 000), Andrea Palazzi (Monza, 2 000 000), Felice D'Amico (Sampdoria, 400 000)
Kölcsönbe:Valentino Lazaro (Mönchengladbach, 1 200 000)
Kölcsönből vissza: Cristiano Biraghi (Fiorentina), Victor Moses (Chelsea), Stefano Sensi (Sassuolo)

JUVENTUS
ÉRKEZETT:
Arthur (Barcelona, 72 000 000), Félix Correia (Manchester City U23, 10 500 000)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Cagliari), Marko Pjaca (Anderlecht), Mattia Perin (Genoa), Cristian Romero (Genoa), Dejan Kulusevski (Parma)
TÁVOZOTT: Miralem Pjanic (Barcelona, 60 000 000), Emre Can (Dortmund, kv., 25 000 000), Erik Gerbi (Sampdoria, 1 300 000), Matteo Stoppa (Sampdoria, 1 000 000), Blaise Matuidi (Inter Miami, i.)

LAZIO
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Simone Palombi (Cremonese), Emanuele Cicerelli (Salernitana), Szofian Kijin (Salernitana), Patryk Dziczek (Salernitana), Riza Durmisi (Nice), Fabio Maistro (Salernitana), Wallace (Braga), Valon Berisha (Fortuna Düsseldorf)
TÁVOZOTT: Valon Berisha (Reims, 4 300 000), Ricardo Kishna (szl.)

MILAN
ÉRKEZETT:
Alexis Saelemaekers (Anderlecht, kv., 3 500 000), Simon Kjaer (Sevilla, kv., 3 500 000)
Kölcsönből vissza: Alessandro Plizzari (Livorno), Pepe Reina (Aston Villa), Ricardo Rodríguez (PSV), Tommaso Pobega (Pordenone), Alen Halilovic (Heerenveen)
TÁVOZOTT: Suso (Sevilla, kv., 21 000 000), Gustavo Gómez (Palmeiras, kv.)
Kölcsönből vissza: Asmir Begovic (Bournemouth)

NAPOLI
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Vlad Chiriches (Sassuolo), Luigi Sepe (Parma), Gennaro Tutino (Empoli), Luca Palmiero (Pescara), Andrea Petagna (SPAL), Adam Unasz (Nice), Zinédine Machach (Cosenza), Amato Ciciretti (Empoli), Amir Rrahmani (Hellas Verona), Alberto Grassi (Parma), Lorenzo Tonelli (Sampdoria)
TÁVOZOTT: Simone Verdi (Torino, kv., 20 000 000), Roberto Inglese (Parma, kv., 18 000 000), Marko Rog (Cagliari, kv., 13 000 000), Leandrinho (RB Bragantino, kv.)

PARMA
ÉRKEZETT:
Roberto Inglese (Napoli, kv., 18 000 000), Yann Karamoh (Inter, kv., 8 000 000)
Kölcsönből vissza: Alessio (Sheffield Wednesday), Jacopo Dezi (Virtus Entella), Eric Lanini (Como)
TÁVOZOTT: José Machín (Monza, kv., 4 000 000), Luca Zamparo (Reggio Audace, 300 000)
Kölcsönből vissza: Luigi Sepe (Napoli), Dejan Kulusevski (Juventus), Gianluca Caprari (Sampdoria), Hernani (Zenit), Giuseppe Pezzella (Udinese), Ionut Radu (Inter), Alberto Grassi (Napoli), Jasmin Kurtic (SPAL)

ROMA
ÉRKEZETT:
Jordan Veretout (Fiorentina, kv., 16 000 000), Gianluca Mancini (Atalanta, kv., 13 000 000), Carles Pérez (Barcelona, kv., 11 000 000), , Henrih Mhitarjan (Arsenal)
Kölcsönből vissza: Matias Nani (Central Córdoba), Ante Coric (Almería), Alessandro Florenzi (Valencia), Rick Karsdorp (Feyenoord), Robin Olsen (Cagliari), Mirko Antonucci (Setúbal), Patrik Schick (RB Leipzig)
TÁVOZOTT: Grégoire Defrel (Sassuolo, kv., 10 000 000), Maxime Gonalons (Granada, kv., 4 000 000)
Kölcsönbe:
William Bianda (Zulte Waregem), Daniel Fuzato (Gil Vicente)
Kölcsönből vissza: Chris Smalling (Manchester United), Davide Zappacosta (Chelsea)Jordan Veretout (Fiorentina), Nikola Kalinic (Atlético Madrid)

SAMPDORIA
ÉRKEZETT:
Mikkel Damsgaard (Nordsjaelland, 6 500 000), Kristoffer Askildsen (Stabaek, kv., 2 500 000), Tommaso Augello (Spezia, 1 500 000), Erik Gerbi (Juventus), Matteo Stoppa (Juventus, 1 000 000), Felice D'Amico (Inter, 400 000)
Kölcsönből vissza: Valerio Verre (Hellas Verona), Lorenco Simic (DAC), Jeison Murillo (Celta Vigo), Gianluca Caprari (Parma)
TÁVOZOTT: Lorenco Simic (Zaglebie Lubin)
Kölcsönből vissza: Gonzalo Maroni (Boca Juniors), Lorenzo Tonelli (Napoli), Josida Maja (Southampton)

SASSUOLO
ÉRKEZETT:
Grégoire Defrel (Roma, kv., 10 000 000), Lukas Haraslin (Lechia Gdansk, kv., 1 500 000), Georgiosz Kirjakopulosz (Aszteras Tripoli, kv., 1 200 000), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Jens Odgaard (Heerenveen), Gianluca Scamacca (Ascoli), Claud Adjapong (Hellas Verona), Davide Frattesi (Empoli), Khouma Babacar (Lecce), Luca Ravanelli (Cremonese), Federico Ricci (Spezia), Andreaw Gravillon (Ascoli), Federico Di Francesco (SPAL), Enrico Brignola (Livorno), Marco Sala (Virtus Entella), Stefano Sensi (Inter), Edoardo Goldaniga (Genoa)
TÁVOZOTT: Alfred Duncan (Fiorentina, kv., 15 000 000), Pol Lirola (Fiorentina, kv., 11 000 000), Francesco Cassata (Genoa, kv., 7 000 000), Luca Mazzitelli (Virtus Entella, kv.)
Kölcsönből vissza: Vlad Chiriches (Napoli), Filippo Romagna (Cagliari)

SPEZIA
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza:
Theophilus Awua (Livorno), Pietro Ceccaroni (Venezia)
TÁVOZOTT: Tommaso Augello (Sampdoria, kölcsön után végleg, 1 500 000), Delano Burgzorg (Heracles Almelo, 290 000),
Kölcsönből vissza: Riccardo Marchizza (Sassuolo), Federico Ricci (Sassuolo), Simone Scuffet (Udinese), Antonino Ragusa (Hellas Verona), M'Bala Nzola (Trapani), Antonio Di Gaudio (Hellas Verona), Luigi Vitale (Hellas Verona)

TORINO
ÉRKEZETT:
Simone Verdi (Napoli, kv., 20 000 000)
Kölcsönből vissza: Iago Falque (Genoa), Vanja Milinkovics-Szavics (Standard Liege), Kevin Bonifazi (SPAL), Lucas Boyé (Reading), Jacopo Segre (Chievo)
TÁVOZOTT:
Kölcsönből vissza: Kevin Bonifazi (SPAL, kv., 11 000 000)

UDINESE
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Antonín Barák (Lecce), Riad Bajic (Konyaspor), Cristo (Huesca), Giuseppe Pezzella (Parma), Aly Mallé (Balikesirspor), Nicholas Opoku (Amiens), Stipe Perica (Mouscron), Mamadou Coulibaly (Trapani), Emmanuel Badu (Hellas Verona), Simone Scuffet (Spezia), Ryder Matos (Luzern)
TÁVOZOTT: Andrija Balic (DAC, kv.), Seko Fofana (Lens, 10 000 000)
Kölcsönből vissza: Ken Sema (Watford)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

BRESCIA
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Leonardo Morosini (Ascoli)
TÁVOZOTT:
Kölcsönből vissza: Romulo (Genoa)

SPAL
ÉRKEZETT:
Kevin Bonifazi (Torino, kv., 11 000 000), Lucas Castro (Cagliari, kv., 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Federico Viviani (Livorno), Marko Jankovics (Crotone), Salvatore Esposito (Chievo), Lorenzo Dickmann (Chievo), Alberto Paloschi (Cagliari), Jasmin Kurtic (Parma)
TÁVOZOTT: Ervin Zukanovic (szl.)
Kölcsönből vissza: Etrit Berisha (Atalanta), Karlo Letica (FC Bruges), Bryan Dabo (Fiorentina), Federico Di Francesco (Sassuolo), Arkadiusz Reca (Atalanta), Andrea Petagna (Napoli), Marco D'Alessandro (Atalanta), Nenad Tomovics (Chievo), Alberto Cerri (Cagliari)

LECCE
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Romario Benzar (Perugia)
TÁVOZOTT: Andrea La Mantia (Empoli, kv., 3 500 000), Stefano Pettinari (Trapani, 200 000)
Kölcsönből vissza: Gianluca Lapadula (Genoa), Khouma Babacar (Sassuolo), Antonín Barák (Udinese), Diego Farias (Cagliari), Riccardo Saponara (Genoa), Alessandro Deiola (Cagliari), Nehuén Paz (Bologna)

Vastaggal az elmúlt egy hét átigazolásai, lezárva pénteken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik