Tükörsima: a Lazio nem nehezítette meg az Inter dolgát

Vágólapra másolva!
2010.05.02. 22:47
null
Az első gól pillanata: Walter Samuel fejese a hálóba tart (Fotó: Reuters)
Hiába reménykedtek az AS Roma drukkerei a bajnoki címvédő Internazionale pontvesztésében: a fekete-kékek Walter Samuel és Thiago Motta fejesével 2–0-ra győztek a római Olimpicóban a Lazio ellen, ezzel visszavették a vezetést a Serie A-ban.

Az első félidő röviden leírható egy Muslera–Inter párharcként: a Lazio kapusa annyit védett, mint más kapuvédő három-négy bajnokin, viszont hiába tett meg mindent, a milánóiak szerezték meg a vezetést.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a Serie A 2009-2010-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Kicsit bővebben: az uruguayi kapus a 3. percben Samuel Eto’o alapvonalról visszatett labdáját védte, egy perccel később Maicon fejesét hárította óriási bravúrral, majd a 6. percben Thiago Motta bombáját piszkálta ki.

Az Inter sorra dolgozta ki a helyzeteket, de a Lazio sem tétlenkedett a mozgalmas első félidőben: az előrehúzódó Kolarov kis híján kilőtte Júlio César kapujának hosszú sarkát, majd a 20. percben óriásit mentett Eto'o elől. Az Inter-drukkerek a félidő vége felé már a falba verhették a fejüket, kedvenceik ugyanis helyzetkihagyó versenyt rendeztek: a nemes versengésbe Sneijder, Eto'o, Maicon és Chivu is beszállt.

A nagy rohamozásnak majdnem sírás lett a vége, mert a 42. percben egy hazai akció végén Zárate hagyott ki helyzetet. A végén aztán az eredményjelzőn is megmutatkozott a játékban tapasztalható Inter-fölény: a hosszabbításban az előrelopakodó Walter Samuel fejelte Muslera hálójába Sneijder ívelését.

Fordultak a csapatok, de nem változott sokat a játék képe: az Inter egyértelműen jobb volt. Az 52. percben megint jött Sneijder és Samuel, de az argentin kísérletét a vonalról mentették a rómaiak. A Lazio nem tudott rohamozni, a Mourinho-csapat visszaállt, a közönség meg csendesen figyelte a játékot...

A 69. percben Eto'o gondolta úgy, hogy Muslera túl sokat unatkozott, így megkínálta az uruguayit, aki szögletre mentett. A szöglet után viszont már senki sem tudott menteni: Maicon beívelését a remek ütemben ugró Thiago Motta védhetetlenül bólintotta a hálóba.

José Mourinho beküldte Eto'o helyére Sulley Muntarit és Lúcio helyére Ivan Córdobát, ez elsősorban a kispadon a fejét lógató Mario Balotellinek volt rossz hír. A vége csendes (és rendkívüli…) unalomba fulladt: az Internazionale teljesen megérdemelten győzött a hajrára maradék hitét és kedvét vesztő Lazio ellen. Na nem mintha az égszínkékeknek olyan sok hite és kedve lett volna eredetileg…

Az Inter ismét két ponttal vezet, és két, könnyűnek tűnő mérkőzése van hátra a Chievo és a már kiesett Siena ellen – nagy meglepetés lenne tehát, ha a fekete-kékek nem védenék meg bajnoki címüket. Az Inter Rómában folytatja „tavaszi hadjáratát", szerdán az Olasz Kupa döntőjében az AS Roma ellen.


AZ ÁLLÁS
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2009/36,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe Ez a blokk a cikkszerkesztőben nem tud megjelenni, de a front-enden látszani fog ebben a pozícióban
mceBlockPasteEnd
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik