Serie B: menesztették a volt válogatott támadót a Livorno kispadjáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.08. 19:18
Menesztette vezetőedzőjét az olasz második vonalban szereplő Livorno a korábbi hatszoros olasz válogatott csatár, Cristiano Lucarelli személyében, miután a csapat az utolsó, 19. helyen áll 11 forduló után. Nem ő egyedül távozott a klubtól, vele egy időben az elnök, Aldo Spinelli és a vezérigazgató, Roberto Spinelli is erre kényszerült.

Cristiano Lucarelli a 2004–2005-ös idényben a Serie A gólkirálya lett 24 találattal, míg pályafutása legnagyobb sikereit a Valenciánál, s később a Napolinál érte el. A most 43 éves szakember 2012-ben a Napoliból egy Olasz Kupa-győzelemmel vonult vissza az aktív játéktól, s rögtön edzőnek állt.

Lucarelli a Perugia U19-es csapatának trenírozása után öt évig a harmadosztályban dolgozott – öt különböző gárda vezetőedzőjeként –, s idén júliusban került a másodosztályban szereplő Livorno kispadjára, ám 10 bajnoki után elköszöntek tőle, miután a bajnokságban egy győzelem és két döntetlen mellett hét vereséget tudott felmutatni, és kipottyant csapatával az Olasz Kupából.

A Livornónál már meg is találták Lucarelli utódját a 49 éves Roberto Breda személyében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik