Serie B: Garics Györgyék az élvonal küszöbére érkeztek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.02. 23:07
Kedd este a Bologna és a Pescara jutott be az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Serie B) rájátszásának döntőjébe, kettejük közül kerül ki a Serie A következő idényének harmadik újonca.

Marcello Trotta kétszer szerzett vezetést az Avellinónak Bolognában, a hazaiak mindkétszer egyenlítettek, és bár a 84. percben lőtt Moussa Koné-góllal végül az Avellino nyert 3–2-re, ez csak az egyenlítéshez volt elég összesítésben (az első meccset a Bologna nyerte meg 1–0-ra) – és az alapszakaszbeli jobb helyezés a Bologna javára döntötte el a párharcot.

Az Avellino nevezte Filkor Attilát a mérkőzésre, de Massimo Rastelli vezetőedző nem küldte pályára. Ugyanez a sors jutott a továbbjutó csapatban az osztrák válogatott Garics Györgynek.

A másik ágon is nagy küzdelem zajlott, a Pescara – amelynek kispadján a májusban kinevezett világbajnok védő, Massimo Oddo ül vezetőedzőként – összesítésben egy góllal bizonyult jobbnak az alapszakaszban előrébb végző Vicenzánál.

A Bologna–Pescara döntő mérkőzéseit június 5-én és 9-én játsszák.

A Serie B-ből a Carpi és a Frosinone az alapszakasz első és második helyezettjeként automatikusan kiharcolta a feljutást.

OLASZORSZÁG, SERIE B
Playoff, elődöntő, visszavágók

Bologna–Avellino 2–3
Tj: a Bologna, 3–3-mal, az alapszakaszbeli jobb helyezésének köszönhetően
Vicenza–Pescara 2–2
Tj: a Pescara, 3–2-vel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik