Serie B: felfüggesztették a liga küzdelmeit – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.18. 16:17
null
Egyelőre úgy tűnik, a következő néhány hétben nem rendeznek bajnoki mérkőzéseket a Serie B-ben (Fotó: AFP)
Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) végrehajtó bizottságának elnöke elismerte, felfüggesztik a másodosztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmeit.

 

Az Olasz Olimpiai Bizottság bíráló testülete elutasította a Pro Vercelli, a Novara, a Catania, a Siena és a Ternana fellebbezését.

A gondot az okozza, hogy az olasz másodosztályban 22 csapat szokott szerepelni, de amikor a Bari, az Avellino és a Cesena csődbe ment, 19-re redukálódott a létszám.

A említett öt együttes, a Pro Vercelli, a Novara, a Catania, a Siena és a Ternana közül a 2017–2018-as szezonban egyenes ágon kiesett a Novara, a Pro Vercelli és a Ternana, míg a Catania és a Siena a harmadosztály playoffjában bukott el.

Ezek a klubok azt szerették volna, ha közülük három a Serie B-ben kapna helyet a csődbe ment gárdák helyett. Az illetékesek viszont úgy döntöttek, hogy nem adnak helyt a kérelmüknek és 22 csapat helyett 19-cel vágnak neki a szezonnak. Ezért adott be most jogorvoslati kérelmet mind az öt egylet.

„Egyszerűbb a G7 (a világ legfejlettebb országainak csoportja – a szerk.) irányítása, mint a Serie B-é. Ebben az esetben szurkolók millióival konfrontálódunk, úgy, hogy ők nem látják a valós okokat a háttérben – mondta az InBlu rádiónak Franco Frattini, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) végrehajtó bizottságának elnöke, korábbi olasz külügyminiszter. – Érzékeny ügyek ezek, amelyekben a maffia is benne van. A laziói bíróság felfüggesztette az ügyet, és október 9-re írt ki újratárgyalást. Ennek értelmében addig nem rendezhetnének meccseket a másodosztályban, de ez nem történhet meg. Szurkolók millióival szúrnánk ki. Pénteken újra megvizsgáljuk az esetet. Ha a liga kibővítése mellett döntünk, jövő héten eldőlhet az is, mely csapatok kerülnek vissza a Serie B-be.”

Péntek este tehát összeül a bizottság, hogy felülvizsgálja a kérdést, akkor határoznak majd arról, hogy 22 gárdával folytatódik-e a bajnokság, vagy marad 19 csapatos.

Ha olyan döntés születik, hogy 22-re emelik a létszámot, hétfőn lehet határozat arról, hogy mely három együttes kapcsolódhat be utólag a bajnokságba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik