Maurizio Sarri nem vár magas színvonalú játékot (Fotó: AFP)

 

A szakvezető ezt azután mondta, hogy együttese hétfő este 2–0-ra legyőzte a Bolognát a koronavírus-járványt követő első bajnoki mérkőzésén.

„Teljesen egyedi a mostani helyzet, nincs viszonyítási alapunk, így nagyon könnyű hibázni a fizikai felkészítésben” – jelentette ki Sarri, akinek egy mérkőzéssel többet játszó együttese jelenleg négy ponttal vezet a Lazio előtt.

Hozzátette, a csapatok jelenleg nincsenek ideális erőnléti állapotban, ráadásul nyár van, emiatt a megszokottnál melegebb időben kell pályára lépniük, ami szintén nem könnyíti meg a helyzetet.

„Nem várok magas színvonalú játékot, mert ilyen körülmények között a sebesség nem lesz ugyanaz. Sok meglepetésre számítok” – fogalmazott Sarri.

A vezetőedző szerint a mostani időszak a következő idényre is kihatással lesz, annak ugyanis szinte pihenő nélkül vágnak majd neki.

„Tizenöt nap elteltével ismét pályán leszünk, így a felkészülés biztosan nem a hagyományos lesz” – mondta a szakember, hozzátéve: csapata erőt merít azokból a kritikákból, amelyeket az Olasz Kupa döntőjének elvesztése után kapott.