Serie A: Rangnick mégsem megy a Milanhoz – hivatalos

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.07.21. 22:25
null
A jelek szerint Ralf Rangnick mégsem lesz a Milan alkalmazottja (Fotó: AFP)
A Kicker német futballszaklap kedd este megszellőztette információit, melyek szerint Ralf Rangnick a várakozások ellenére nem lesz a Milan labdarúgócsapatának vezetőedzője. Nem sokkal később a német szakember képviselője hivatalos közleményben erősítette meg: valóban nem lesz az.

 

„Az AC Milan és Ralf Rangnick közösen arra jutottak, hogy a mostani nem a megfelelő időpont, és pillanatnyilag nincs is ok arra, hogy együtt dolgozzanak. Ezt figyelembe véve, valamint tekintettel a Stefano Pioli Milan-vezetőedző munkájával elért fejlődésre, a felek úgy határoztak, hogy Ralf Rangnick nem vállal szerepet a Milannál” – olvasható a német tréner tanácsadója, Marc Kosicke kedd késő este kiadott hivatalos közleményében.

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után a Milan valóban remek formában futballozik, és semmi ok sincs arra, hogy ne hosszabbítsák meg – az olasz lapértesülések szerint az öltöző teljes támogatását élvező – Stefano Pioli vezetőedző szerződését. (Késő este a Milan hivatalos honlapján meg is jelent: Pioli szerződését 2022-ig meghosszabbították.)

Mint ismert, Ivan Gazidis, a Milan ügyvezető igazgatója hónapok óta tárgyalt a Red Bull sportigazgatójával, Ralf Rangnickkal a vezetőedzői poszt betöltéséről, de nem jutottak egyezségre.

A Kicker szerint olyasmi nem vetődött fel, hogy Rangnick esetleg csak Paolo Maldini sportigazgatói feladatkörét vegye át Milánóban – a 62 éves német szakember, aki állítólag intenzíven tökéletesítette olasz nyelvtudását, egyértelműen a vezetőedzői posztot célozta meg, legfeljebb kiegészítésképp, kettős szerepben lett volna sportigazgató.

Beszámoltunk róla, hogy egyes olasz lapok bizonyos mértékben a lipcsei, salzburgi futballépítményt fazonírozó Rangnick érkezéséhez kötötték Szoboszlai Dominik milánói szerződtetését. A következő napok titka, valóban ennyire összefonódik-e a két kiszemelt közeljövőbeli sorsa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik