Serie A: napokon belül eladják a Romát – sajtóhír

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.12.29. 19:41
null
A Fiorentina elleni, közelmúltbeli sikert ünneplő Roma-játékosok (Fotó: AFP)
Több olasz forrás is arról számolt be vasárnap, hogy felgyorsultak a tárgyalások, és az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) negyedik helyén álló AS Romának napokon belül új tulajdonosa lesz.

 

Már novemberben felröppentek hírek arról, hogy James Pallotta, a római klub elnöke és többségi tulajdonosa egyeztetéseket folytat a „farkasok” iránt élénken érdeklődő befektetővel.

A tekintélyes La Gazzetta dello Sport vasárnap már a leendő tulajdonost is megnevezte: a sportlap szerint Dan Friedkin texasi milliárdos üzletember lesz az, aki napokon belül megvásárolja a klub többségi tulajdonrészét a szintén amerikai állampolgár Pallottától.

A Gazzetta úgy tudja, hogy az egyezség valójában már megszületett, csupán az adásvétel megszövegezése maradt január első napjaira. Különböző olasz médiatermékek 750 millió és 1 milliárd euró közé saccolják a Friedkin Group által fizetendő vételárat.

A klubot 2012 óta birtokló Pallotta nem túl népszerű a Roma-szurkolók körében, mert a csapat az utóbbi években nem nyert semmit, és a beígért stadionépítés is holtpontra jutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik