Hat gól a San Siróban, elcsent a Milantól egy pontot a Roma

RUSZNÁK GYÖRGYRUSZNÁK GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2020.10.26. 20:31
null
Calhanoglura (középen) nagyon vigyáztak a rómaiak a változatos meccsen (Fotó: AFP)
Háromszor szerzett vezetést a Milan a San Siróban a Roma ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában, csakhogy a vendégek mindháromszor egyenlítettek, így nincs már százszázalékos csapat a Serie A-ban és a topligákban sem.

OLASZ SERIE A
5. FORDULÓ
Milan–Roma 3–3(1–1)
Milánó,
San Siro. Vezette: P. Giacomelli.
MILAN: Tatarusanu – Calabria, Kjaer, Romagnoli, T. Hernández – Bennaszer, Kessié – Saelemaekers (Krunic, 73.), Calhanoglu, Rafael Leao (Castillejo, 73.) – Ibrahimovic. Vezetőedző: Stefano Pioli.
ROMA: Mirante – G. Mancini, Ibánez, Kumbulla – Karsdorp (Bruno Peres, 66.), Lo. Pellegrini (Cristante, 76.), Veretout (Villar, 86.), Spinazzola – Mhitarjan, Pedro – Dzeko. Vezetőedző: Paulo Fonseca.
Gólszerző: Ibrahimovic (2., 79. – a másodikat 11-esből), Saelemaekers (47.), ill. Dzeko (14.), Veretout (71. – 11-esből), Kumbulla (84.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Négy győzelemmel a tarsolyában várta Milánóba a Milan a Roma csapatát az olasz bajnokság 5. fordulójában. A két együttes eddigi formáját elnézve jóval esélyesebbnek tűntek a piros-feketék, még akkor is, ha kiderült, hogy legjobb kapusuk, Gianluigi Donnarumma koronavírus-fertőzés miatt nem léphetett pályára.

Álomszerűen indult a meccs a Milannak, hiszen már a 2. percben megszerezte a vezetést Ibrahimovic révén, aki megint a legjobbkor sertepertélt az ellenfél kapuja előtt, és a védelem hibáit kihasználva talált a hálóba. 1–0

A gól után némileg kótyagos Roma újabbat is kaphatott volna, de valahogy átvészelte a nehéz időszakot, aztán átvette a kezdeményezést. A 14. percben meg is született az egyenlítő gól, egy szöglet után a rémes ütemben kimozduló Tatarusanu árnyékra ment, Dzeko pedig a kapuba fejelt. 1–1

Megváltozott a játék képe, ezúttal a Milannak volt szüksége némi időre, hogy összeszedje magát. Az első félóra végén a Milan a kapufát is megdöngette, de rögtön utána a Roma is jelentkezett két veszélyes lövéssel.

Az első félidő úgy ért véget, hogy kiegyenlített erők küzdelmében a Milannak valamivel több lehetősége adódott a gólszerzésre, ám ebből csak egyet tudott gólra váltani.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első, megint két perc kellett a Milannak a gólhoz. Ezúttal Rafael Leao volt a főszereplő, aki szinte a félpályától vezette végig a labdát a Roma térfelén, majd az alapvonal közeléből tökéletesen adott középre, az érkező Saelemaekers pedig irgalmatlanul belőtte. 2–1

SZAVAZÁS

Jogos volt a Roma büntetője?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Roma megint megpróbálkozott visszajönni a meccsbe, azonban úgy tűnt, a Milan uralja a találkozót. Aztán inkább visszahúzódott a hazai csapat, hogy a fellazuló római védelem hátha hibázik. Nem hibázott, sőt a 71. percben sikerült egyenlítenie. Bennaszer nem hitt a szemének, hogy tizenegyest adott a Romának a bíró, ez ugyanakkor nem zavarta Veretout-t, aki biztosan belőtte a büntetőt. 2–2

SZAVAZÁS

Jogos volt a Milan büntetője?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Rövid időre megpihentek a felek, de csak addig, amíg a 79. percben Calhanoglu ki nem harcolt egy tizenegyest. Ezt most a rómaiak vitatták, Ibrahimovic viszont vitathatatlanul bevágta. 3–2

Úgy tűnt, innen már nem áll fel a Roma, de hiba volt lebecsülni a fővárosiakat, mert a 84. percben Marash Kumbulla úgy lőtt gólt, hogy éppen Ibrahimovic adott neki akaratlanul gólpasszt. 3–3

A hátralévő időben még nyerhetett volna a Milan, ám az utolsó pillanatban Romagnoli fejese mellé szállt, így maradt a döntetlen. Ezzel a Milan már nem százszázalékos a bajnokságban, viszont maradt az élen, a Roma pedig a 9. helyen áll.

AZ ÁLLÁS
1. Milan54112–4+813
2. Napoli54114–5+911
3. Sassuolo53216–9+711
4. Internazionale531113–8+510
5. Juventus52310–4+69
6. Atalanta53215–12+39
7. Sampdoria53210–8+29
8. Verona52215–2+38
9. Roma522111–10+18
10. Fiorentina521210–100 7
11. Cagliari521210–12–27
12. Lazio52126–9–37
13. Benevento5239–14–56
14. Spezia51227–11–45
15. Parma51136–11–54
16. Genoa41124–9–54
17. Bologna5148–10–23
18. Udinese5145–9–43
19. Torino4137–11–41
20. Crotone5145–15–101

A Napolitól egy pont levonva

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

96. perc: Vége a meccsnek, nagy küzdelemben igazságos döntetlen. 3–3
96. perc: Romagnoli
érkezett remekül, a fejese éppen hogy elkerülte a Roma kapuját.
96. perc: Milan-szöglet, talán az utolsó lehetőség a győzelem megszerzésére...
90. perc: NÉGY PERC A HOSSZABBÍTÁS.
89. perc: Mirante hatalmas védése akadályozta meg, hogy újból előnyt szerezzen a Milan! Kessié előtt adódott a helyzet.
84. perc: Marash Kumbulla albán játékos, kölcsönben szerepel a Romában. Ez volt az első bajnoki gólja a vendégcsapatban.
84. perc: GÓÓÓÓL! HIHETETLEN, MEGINT EGYENLÍTETT A ROMA! Bal oldalról jöhetett a római szöglet, a labda a röviden megpattant Ibrahimovic lábán, így lett jó a túloldalon bevetődő Kumbullának, aki néhány lépésről a hálóba küldte a labdát. 3–3
82. perc: Hernández is kapott egy sárgát, ő éppen elkaszálta Veretout-t.
81. perc: Cristante kapott sárga lapot, mert lebirkózta Castillejót.
79. perc: GÓÓÓÓL! MEGINT VEZET A MILAN! Ibrahimovic állt a labda mögé, és a jobb alsóba lőtt. 3–2
78. perc: Tizenegyes a Milannak is! Calhanoglunak
rúgott oda rossz ütemben Karsdorp,és ahogy a Romának, ezúttal is könnyű síppal fújta be a bíró a büntetőt.
77. perc: Pedro kapott sárgát, mert felrúgta Hernándezt.
76. perc: Római csere, Lorenzo Pellegrini helyett Cristante a pályán.
75. perc: Ibrahimovic kapott sárga lapot, mert odacsapott Mancininek.
73. perc: Kettőt is cserélt a Milan, Saelemaekers helyett Krunic, Leao helyett Castillejo játszik.
71. perc: GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT A ROMA! Veretout állt a labda mögé, és némi toporgás után kilőtte a jobb alsót. 2–2
71. perc: Leao nem hagyta szó nélkül az ítéletet, kapott egy sárgát.
70. perc: Tizenegyeshez jutott a Roma! Ez még persze nem biztos, megnézi a VAR. Mhitarjan lövése jött ki a kapusról, Bennacer szabálytalankodott.
67. perc: Mhitarjan próbált középre adni az alapvonal közeléből, de Tatarusanu kimozdult a kapujából, és elkapta a labdát.
63. perc: Próbálkozik a Roma, visszahúzódott a Milan a saját tizenhatosa elé, de a vendégeknek nem megy a helyzetkialakítás.
58. perc: Kontrázhatott a Roma, csakhogy a Milan tizenhatosa előtt elég volt egy rossz passz, és már ugrott is a lehetőség.
55. perc: Mhitarjan bizakodott a Milan kapuja előtt abban, hogy eljut hozzá a labda, és ebben nem is kellett csalódnia, de rosszul találta el, így Tatarusanu örülhetett.
52. perc: Nagyszerű római támadás futott a pályán, amelynek a végén Dzeko lőtt 7 méterről fölé.
47. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A MILAN! Leao ment el a bal oldalon, két embert is becsapott, majd visszagurított, éppen Saelemaekers elé, aki 8 méterről, belsővel a kapuba vágta a labdát. Nem volt rajta ember... 2–1
46. perc: Ibrahimovic
megint majdnem betalált, ezúttal azonban Mancini az utolsó pillanatban szerelni tudta.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, több helyzete volt a Milannak, de az állás döntetlen. 1–1
43. perc: Hű, de nagy védés!
A szabadrúgást Calhanoglu végezte el, és a kapu jobb oldalába tartó lövést Mirante nagy bravúrral ütötte szögletre.
42. perc: Ibrahimovic harcolt ki szabadrúgást 21 méterre a Roma kapujától. Ibanez lökte el.
41. perc: Ibrahimovic arca egy tanulmány, amikor a bíró befújja nála a lest. Ibra eddig nagyjából kétszer ért labdába, az egyik gól lett...
40. perc: Római szöglet után Tatarusanu megint bizonytalankodott, de a védői kisegítették.
36. perc: Az utóbbi idők nagy izgalmai után kicsit megpihentek a csapatok, mezőnyjáték zajlik. Amúgy olasz viszonylatban elég sportszerű a meccs, alig van szabálytalanság.
31. perc: A Roma az a csapat a Serie A-ban, amely ellen a legtöbbször nyert a Milan (75 győzelem 170 találkozón).
31. perc: Most viszont kétszer is Tatarusanunak kellett védenie a másik oldalon. A második volt a nagyobb, Dzeko próbált a jobb alsóba találni.
30. perc: Ha Mirante nem segít, segít a kapufa!
Ezúttal Kjaer került fejelő helyzetbe a szöglet után, a fejes a bal kapufáról pattant ki.
29. perc: A szöglet után Romagnoli fejesét védte óriási bravúrral Mirante. Újabb szöglet.
29. perc: Nem szabadult fel a római kapu, ezúttal Hernández lőtt 18 méterről, egy védő lábáról lett szöglet.
28. perc: Calhanoglu tekerte szögletből kapura a labdát. Akár így akarta, akár nem, Mirante figyelt, és oldalra paskolta a labdát.
26. perc: Ibrahimovic kapott labdát a tizenhatoson belül, majd talppal igyekezett felpörgetni, a labda Kumbullahasáról pattant le, a svéd nyilvánvalóan tizenegyest reklamált. Nem kapta meg. Nem is volt az...
22. perc: Calhanoglu csapott le egy röviden kifejelt labdára, rá is szúrta, Mirante vetődve fogta a jobb alsóba tartó labdát.
19. perc: Az utóbbi percekben a Roma kezdeményezett többet, most a Milannak volt szüksége némi eszmélésre a kapott gól után.
18. perc: Pedro került helyzetbe 14 méterre a Milan kapujától, a lövése azonban gyenge volt, Tatarusanu könnyen védett.
14. perc: Donnarumma vélhetőleg nem így jött volna ki...

14. perc: GÓÓÓL! EGYENLÍTETT A ROMA! Jobb oldalról jött be a római szöglet, Tatarusanu aláfutott a labdának, így lett jó Dzekónak, aki 4 méterről a kapu közepébe fejelt. 1–1
10. perc:
A szögletből nem lett semmi.
9. perc: Ez viszont veszélyes volt! Dzeko tört be a tizenhatoson belülre, az ötös bal sarka közelében járt, amikor Kjaer szögletre mentett előle.
8. perc: Letámadott a Milan, egyelőre a Roma nem találja a ritmust, mélyütéssel ért fel nekik ez a gyors Ibra-gól.
3. perc: Ibrahimovic az ötödik góljánál jár a szezonban.
2. perc: GÓÓÓL! VEZET A MILAN! Ez gyors volt. Leao ívelt nem túl sok elképzeléssel a római tizenhatoson belülre, középen hajmeresztő lyukat rúgott Kumbulla, Ibrahimovic ott poroszkált a közelben, köszönte a lehetőséget, és a hálóba terelte a labdát. 1–0
2. perc: Piolinak az okozott gondot, hogy két játékosa is koronavírusos lett, Donnarumma és Hauge.
1.perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Milan piros-fekete csíkos mezben és fehér nadrágban, a Roma fehér-bordóban játszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik