Serie A: keményen visszaszólt a játékos-szakszervezet

Vágólapra másolva!
2020.04.07. 14:43
null
A nézők nélküli Juve-Inter bajnoki előtt (Fotó: AFP)
Az Olasz Játékos-szakszervezet (AIC) szégyenteljesnek és elfogadhatatlannak nevezte, következésképp visszautasította az élvonalbeli kluboknak a koronavírus-járvány okozta krízishelyzet miatti, a futballistafizetések csökkentéséről hozott döntését.

 

„Szégyenteljes és elfogadhatatlan ajánlat – idézi a Football Italia a kedden a sajtó képviselői elé álló Umberto Calagnót, az AIC alelnökét, aki szerint a klubok bűnbaknak igyekeznek beállítani a labdarúgókat. – Egyértelmű, hogy a játékosokkal akarják megfizettetni a krízis okozta károkat. A liga sajtóközleményének egyetlen értékelhető passzusa az, hogy felhívja a klubok figyelmét arra, hogy a szerződésekben foglaltak megváltoztatásáról tárgyalniuk kell minden egyes játékosukkal.”

Mint beszámoltunk róla, az élvonal klubjai hétfőn telefonos válságértekezleten egyhangúan úgy döntöttek, hogy ha az idényt befejezik, a játékosok fizetése mintegy 17 százalékkal csökken, ha viszont már lejátszani sem sikerül a jelenlegi kiírást, akkor a labdarúgók 30 százalékkal kapnak kevesebbet az eredeti jövedelmüknél.

A szavazáson a maximális húszból 19 együttes képviselője voksolt a Juventus azért nem, mert már korábban megállapodott a felnőttcsapat tagjaival a fizetéscsökkentésről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik