Serie A: július 2-ig szeretnék befejezni a bajnokságot Olaszországban

Vágólapra másolva!
2020.04.04. 15:50
null
Ugyan nem a szurkolók számára, de újra megnyithatná kapuit a San Siro (Fotó: AFP)
Egy olasz sportnapilap, a Corriere dello Sport értesülései szerint a Serie A illetékesei továbbra is azt tervezik, hogy május végén újraindítják az itáliai labdarúgó-élvonal küzdelmeit, melyek – zárt kapuk mögött – július második napjáig tartanának.

 

Az olasz élvonal volt az első, amelyet a koronavírus-járvány miatt felfüggesztettek Európában, még március 8-án. Bár az országban továbbra is rengeteg áldozata van a Covid-19 vírusnak – a pénteki nap folyamán több mint 750 fő volt az elhunytak száma –, az olasz labdarúgó-bajnokság húsz klubja videokonferenciát tartott, és megállapodott, hogy a Serie A március 9-én félbeszakadt küzdelmeit folytatnák, de csak akkor, ha az egészségügyi feltételek ezt lehetővé teszik.

A mostani tervek szerint május 20-án zárt kapus mérkőzésekkel folytatódnának a Serie A küzdelmei a 25. forduló elmaradt mérkőzéseivel, majd három nappal később kezdetét venné a 27. forduló is. A hátralévő bajnokikat három-négy naponta játszanák le a csapatok, míg az utolsó fordulóra július 2-án kerülne sor.

A héten kiadott új kormányrendelet megakadályozza, hogy a csapatok edzéseket tartsanak, erre még kis csoportokban sincs lehetőségük. A bajnokságból 12 komplett forduló és négy elhalasztott mérkőzés van hátra.

SERIE A
25. FORDULÓ
Elmaradt mérkőzések

Atalanta–Sassuolo
Inter–Sampdoria
Torino–Parma
Verona–Cagliari

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik