Serie A: így fejezhetik be a bajnoki idényt – sajtóhír

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.03.15. 18:56
null
Ha június 30-ig elhúzható a Serie A idénye, május 2-án lehet az újrakezdés (Fotó: AFP)
A legvalószínűbb forgatókönyv a Serie A június 30-ig történő befejezésére, hogy az olasz élvonal küzdelmei május 2-án kezdődnek újra, kilenc hétvégi és három hétközi forduló mellett – számolt be olasz lapokra hivatkozva a Football Italia.

 

Mint beszámoltunk róla, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) az Európa-bajnokság elhalasztását kéri, hogy ez esetben június 30-ig kitolhassák a Serie A jelenlegi kiírását.

„Megpróbáljuk befejezni a bajnokságot, ez lenne sportszerű és korrekt a klubok rengeteg befektetése és áldozata után” – jelentette be vasárnap Gabriele Gravina, a FIGC elnöke.

Többek között a La Repubblica és a La Gazzetta dello Sport is foglalkozott az új, lehetséges menetrenddel. Mint ismert, jelenleg a koronavírus-járvány miatt az olasz labdarúgás küzdelmeit április 3-ig felfüggesztették, de azok után, hogy már 11 játékos tesztje lett pozitív, az országot pedig karantén alá vonták, ez az időpont jelenleg igencsak optimistának tűnik.

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint április közepén kezdhetnék újra az edzéseket a játékosok, és május 2-án léphetnének először pályára.

A kluboknak a május eleji újrakezdés esetén kilenc hétvégén és három hétköznap kellene pályára lépniük – öt nemzetközi kupafordulós időpont lenne még hét közben –, az Olasz Kupa pedig feláldozhatóvá válna, a következő idényre tolnák át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik