Serie A: „Idióta voltam, egy nap vettem három új autót”

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.09.11. 19:13
null
Kevin-Prince Boateng ma már bánkódva néz vissza karrierje korábbi szakaszára (Fotó: AFP)
Kevin-Prince Boateng, az olasz élvonalbeli Fiorentina labdarúgója nemrég a La Repubblica nevű olasz napilapnak nyilatkozott. Többek között azt is elmesélte, mennyire rossz volt a hozzáállása karrierje elején.


A karrierjét jól indító, ám később visszaeső támadó – aki többek között a Herthánál, a Tottenhamnél, a Dortmundnál, a Milannál és a Barcelonánál is szerepelhetett – elmesélte, mi állt a lejtmenet hátterében.

„Ha visszanézek, azt kell mondanom, nem munkaként kezeltem a futballt. Idióta voltam: megvolt a tehetségem, de épphogy a minimumot teljesítettem az edzéseken – egy órát. Én érkeztem utoljára, én távoztam elsőként. A barátaimmal szórakoztam. Volt pénzem, úgy éltem, mint egy király. Sosem jártam az edzőteremben. Ez hatással volt a későbbi karrieremre.”

„Volt, hogy egy nap három új autót vettem a Tottenham játékosaként: egy Lamborghinit, egy Hummert és egy Cadillacet. A tárgyakban kerestem a boldogságot, úgy tartottam, hogy egy autó egy hétig boldoggá tesz. Szóval hármat vettem, hogy három hétig legyek boldog.”

„A fiataloknak azt mondanám: a boldogságot nem lehet megvásárolni. Nem játszottam, családi problémáim voltak, kikerültem a csapatból
” – magyarázta a németországi születésű, de felnőttként a ghánai válogatottban szereplő játékos.

Boateng nemrég a Bildnek is nyilatkozott, ahol korábbi barcelonai csapattársa, Ousmane Dembélé hozzáállásáról is beszélt – nem túlságosan kedvezően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik