Kevin-Prince Boateng ma már bánkódva néz vissza karrierje korábbi szakaszára (Fotó: AFP)


A karrierjét jól indító, ám később visszaeső támadó – aki többek között a Herthánál, a Tottenhamnél, a Dortmundnál, a Milannál és a Barcelonánál is szerepelhetett – elmesélte, mi állt a lejtmenet hátterében.

„Ha visszanézek, azt kell mondanom, nem munkaként kezeltem a futballt. Idióta voltam: megvolt a tehetségem, de épphogy a minimumot teljesítettem az edzéseken – egy órát. Én érkeztem utoljára, én távoztam elsőként. A barátaimmal szórakoztam. Volt pénzem, úgy éltem, mint egy király. Sosem jártam az edzőteremben. Ez hatással volt a későbbi karrieremre.”

„Volt, hogy egy nap három új autót vettem a Tottenham játékosaként: egy Lamborghinit, egy Hummert és egy Cadillacet. A tárgyakban kerestem a boldogságot, úgy tartottam, hogy egy autó egy hétig boldoggá tesz. Szóval hármat vettem, hogy három hétig legyek boldog.”

„A fiataloknak azt mondanám: a boldogságot nem lehet megvásárolni. Nem játszottam, családi problémáim voltak, kikerültem a csapatból
” – magyarázta a németországi születésű, de felnőttként a ghánai válogatottban szereplő játékos.

Boateng nemrég a Bildnek is nyilatkozott, ahol korábbi barcelonai csapattársa, Ousmane Dembélé hozzáállásáról is beszélt – nem túlságosan kedvezően.