Serie A: hiába dühöng a Juve, az Interé marad a 2006-os scudetto

Vágólapra másolva!
2011.07.18. 21:54
Az Olasz Labdarúgó-szövetség végrehajtó biztossága hétfőn elutasította a Juventus beadványát, így az Internazionaléé marad a 2005–2006-os olasz labdarúgó-bajnokság bajnoki címe.

Az olasz szövetség jogászokkal konzultálva úgy érvelt, hogy nem állnak rendelkezésére olyan jogi eszközök, amik révén megfoszthatná az Intert a korábban neki adott bajnoki címtől.

Mint ismert, a Serie A 2005–2006-os kiírását a Juventus nyerte meg, ám a meccsmanipulációs botrányban való érintettségének bebizonyosodása után megfosztották a scudettótól, és az eredetileg harmadik helyezett Intert hirdették ki bajnoknak ( a botrányban érintett, eredetileg második helyezett Milant 30 pont levonásával sújtották, ezért hozzá nem kerülhetett a bajnoki cím).

Az olasz szövetség hétfőn Rómában összeülő végrehajtó bizottsága 23 szavazattal egy ellenében, két tartózkodás mellett döntött az Inter bajnoki címe mellett. A Juventus vezetői korábban perrel fenyegetőztek arra az esetre, ha nem kapják vissza a pályán megszerzett bajnoki címet.

A torinóiak arra alapozzák a kilátásba helyezett további jogorvoslati lépéseiket, hogy bebizonyosodott: az Inter sem maradt ki a meccsmanipulációból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik