Serie A: három jobb csapat van a Milannál, őket lepnék meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.01. 11:13
null
Filippo Inzaghi Milanja 3–1-es győzelemmel kezdte a bajnokságot (Fotó: Reuters)
Mint beszámoltunk róla, a Milan hazai pályán 3–1-es győzelmet aratott a Lazio felett az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első fordulójában. A milánói együttes vezetőedzője, Filippo Inzaghi elégedetten értékelt és a célokról is beszélt.

 

„Ötven napja kezdtük a felkészülést, az edzések segítettek abban, hogy csapattá formálódjunk. A hatvanadik percig tökéletesen játszottunk, utána egy picit szenvedtünk, de ez teljesen normális. Az elnök elégedett volt a teljesítményünkkel” – mondta Inzaghi.

„Azt szoktam mondani, hogy erősebb ellenféltől ki lehet kapni, de azt nem fogadom el, hogy a rivális jobban akarja a győzelmet, mint mi. Hogy mik a céljaink? Talán három csapat van, amely előrébb tart nálunk, de a sikeréhséggel, a heves vérmérsékletünkkel és a szurkolóink segítségével meglepetést szerezhetünk” – tette hozzá a 41 esztendős szakember, aki Fernando Torresre is kitért.

„Segítő kezet nyújt nekünk, vele a lehető legtöbbet tudjuk majd kihozni a támadójátékunkból” – tette hozzá Inzaghi.

A Milant követően a Napoli is bezsebelte a három pontot az első fordulóban – a nápolyiak Jonathan de Guzmán 95. percben szerzett góljának köszönhetően 2–1-re nyertek a Genoa vendégeként.

„Időre van szükségünk, mert a világbajnokságot és az új játékosok megszerzését követően még nem vagyunk csúcsformában, de láttunk szép megoldásokat” – mondta Rafa Benítez, a Napoli vezetőedzője, aki szerint az olasz futball nyugalmat igényel, nem szabad minden meccset élet-halál ütközetnek felfogni.

A spanyol szakember nem tulajdonított nagy jelentőséget annak, hogy az első gólt szerző José María Callejón a lecserélését követően dühöngött egy sort.

„Sosem végeznénk, ha minden játékos gesztusait tanulmányoznánk minden mérkőzés után. Teljesen természetes, amikor egy futballista mérges a lecserélése miatt, mert minél többet akarnak játszani” – tette hozzá a szakember.

A Napoli vezetőedzője elmondta, Goran Pandev és Blerim Dzemaili távozását követően nem terveznek újabb igazolás(oka)t, de ha akad olyan labdarúgó, akivel sikerül megegyezni, akkor még történhet változás a keretben.

OLASZORSZÁG, SERIE A
1. FORDULÓ, VASÁRNAPI EREDMÉNYEK
Cesena–Parma 1–0 (A. Rodríguez 38.)
Genoa–Napoli 1–2 (Pinilla 40., ill. Callejón 3., De Guzmán 95.)
Palermo–Sampdoria 1–1 (Dybala 7., ill. Gastaldello 91.)
Sassuolo–Cagliari 1–1 (Zaza 42., ill. Sau 44.)
Torino–Internazionale 0–0
Udinese–Empoli 2–0 (Di Natale 57., 62.)
Milan–Lazio 3–1 (Honda 7., Muntari 56., Ménez 64. ill. Alex - öngól 67.)
Atalanta–Hellas Verona 0–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik