Serie A: Gattuso a Napoli új vezetőedzője – hivatalos

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.12.11. 18:11
null
Gattuso a Napoli melegítőjében – még szokni kell a látványt (Fotó: Twitter)
Az olasz sajtóértesülések beigazolódtak: a Napoli szerdán hivatalosan bejelentette, hogy Gennaro Gattuso a csapat új vezetőedzője.

Szerda délután már Gennaro Gattuso tartotta a nápolyi labdarúgók edzését. A Gazzetta értesülése szerint Gattuso két idényre 1.5 millió eurós fizetést kap.

A korábban a Palermo, az OFI Kréta és a Pisa edzőjeként dolgozó Gattuso 2017 és 2019 között már volt egy olasz nagycsapat, a Milan edzője, de nyáron, a BL-kvalifikáció elszalasztása után távozott játékoskori klubja kispadjáról.

Mint beszámoltunk róla, Ancelottit kedd este bocsátotta el a Napoli. A nápolyiak legyőzték 4–0-ra a Genket és továbbjutottak BL-csoportjukból, ám a Serie A-ban az előző hét bajnokijukon nyeretlenek maradtak (öt döntetlen, két vereség), és a tabellán csupán a 7. helyet foglalják el.

Kényes helyzetbe került a csapat, de kemény munkával képesek leszünk kimozdulni ebből az állapotból. Pontokat kell szereznünk, pozíciókat nyerni a tabellán, s ki kell vívnunk a Bajnokok Ligája-indulást jövőre is” – fogalmazott székfoglalójában az olasz tréner.

A Napoli legközelebb szombaton a közvetlen mögötte álló Parmával csap össze.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik