Serie A: „Elutasítottam a Realt és a Milant, mert unatkoztam volna”

Vágólapra másolva!
2019.02.26. 16:11
null
Gabriel Batistuta unatkozott volna a Real Madridnál vagy a Milannál (Fotó: AFP, archív)
Gabriel Batistuta, a Fiorentina labdarúgócsapatának ikonja – és a kilencvenes évek egyik legjobb támadója – elárulta, hogy annak idején elutasította a Real Madrid és a Milan megkeresését is, méghozzá egészen elképesztő indokkal.

 

A jelenleg 50 éves argentin gólzsák 1991 és 2000 között volt a Fiorentina játékosa, s ez idő alatt 331 tétmérkőzésen több mint 200 találatot jegyzett az olasz klub színeiben.

A csatárt megpróbálta szerződtetni a Real Madrid és a Milan is, ám Batistuta egyik gigászból sem kért, inkább maradt a Fiorentinánál.

„Annak idején a Real mellett a Manchester United és a Milan is megkeresett, de végül úgy döntöttem, hogy maradok egy csendesebb életnél, Firenzében – idézi Batistuta szavait az America Business Forum. – Szinte semmit sem nyertem a csapattal, ennek ellenére győztesként tekintek magamra, azért, mert számomra nagy siker, hogy a Fiorentina sokkal nagyobb és eredményesebb együttesekkel is felvette a versenyt.”

„Ha elmentem volna mondjuk a Real Madridhoz, akkor mindent megnyerek és rúgok kétszáz gólt, de unatkoztam volna. Ugyanez érvényes a Milanra is. Sosem vágytam arra, hogy én legyek egy gárda vezére, mert amikor az vagy, akkor nem csupán a győzelmekért felelsz, hanem a vereségekért is, a labdarúgókat pedig mindenki csak tárgyként és termékként kezeli, nem emberként.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik