Serie A: elkapta a fertőzést, majd kifakadt a klubelnök

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.04.19. 08:42
null
Massimo Cellino (Fotó: AFP)
Massimo Cellino, a sereghajtó Brescia elnöke bejelentette, hogy ő is elkapta a koronavírus-fertőzést, majd ugyanabban az interjúban keményen nekiment azoknak, akik hamarosan folytatni szeretnék a járvány miatt félbeszakított olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot. Cellino az első Serie A-s klubelnök, akit megfertőzött a vírus a betegség egyik európai gócpontjának számító Olaszországban.

 

„A két hét bresciai karantén után néhány napra leutaztam Cagliariba, majd visszatérve kértem a kórházi tesztelésem – elevenítette fel a történteket Massimo Cellino az olasz La Repubblicának. – Addigra már a sajtó tudomására jutott, hogy a lányom elkapta a fertőzést, a fiam viszont nem. Nos, most én vagyok soron. Pozitív lett a tesztem. Rendkívüli fáradtságérzet és a csontjaimban jelentkező fájdalom utalt a betegségre.”

Cellino, a Serie A első koronavírusos klubelnöke múlt időben beszélt a tünetekről, ami arra utal, hogy túl lehet a nehezén – legalábbis fizikai értelemben. Azt ugyanis nehezen emészti meg, hogy a Serie A egyes klubvezetői a bajnokság mielőbbi folytatását szorgalmazzák.

„Egészen elképesztő, hogy arról folyik a vita, folytassuk-e a bajnokságot. Miközben mi jólétben úszunk, nekem például Cagliariban és Miamiban is van egy villám, kilencmillió olasz a szegénységi küszöb alatt tengődik” – fakadt ki Cellino, érzéketlenséggel vádolva az olasz kormányt.

„Brescia polgárai remélhetőleg kiállnak majd mellettem. Azt kérték, hogy tiszteljem a halottaik emlékét, és egyértelművé tették, hogy iszonyú mérgesek lesznek, ha engedem a csapatot újra pályára lépni. Nem félek a kieséstől, boldogan megyek a másodosztályba, ha ez az ára annak, hogy szolidáris vagyok a csapatom városának lakóival” – folytatta Cellino, majd kiosztotta Claudio Lotitót, a Lazio elnökét, az újrakezdés egyik élharcosát.

„Még szerencse, hogy itt van nekünk Lotito, aki hol orvosként, hol vírusszakértőként, hol atomtudósként, hol űrhajósként nyilvánul meg… Ha elhalasztották az olimpiát és az Európa-bajnokságot, hogyan gondolhatunk arra, hogy a jövő hónapban folytatjuk a bajnokságot?!”

Cellino ugyanakkor érteni véli, miért kardoskodnak a csapatok a folytatás mellett.

„A liga a tévés pénzekből 180 millió eurót tervezett kifizetni az első tízben végző csapatoknak. Ezt az összeget az érintett klubok bekalkulálták a költségvetésükbe. Ha nem fejeződik be a bajnokság, és emiatt a Sky nem fizeti ki a televíziós jogdíjakat, mi lesz azokkal a klubokkal, amelyek már el is költötték ezt a pénzt? A labdarúgó-szövetség és az olimpiai bizottság felelős közbelépését kérem, máskülönben azt kockáztatjuk, hogy tíz csődben lévő csapattal kezdődik a következő idény” – vetített sötét jövőképet a bresciai klubelnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik