Serie A: Egy buborékban élnek a játékosok – Marchisio

Vágólapra másolva!
2019.04.19. 11:49
Claudio Marchisio a Corriere della Sera című lapnak adott interjút, összegezve az első bő fél évét Oroszországban. A korábban 25 éven keresztül a Juventus kötelékébe tartozó labdarúgó amondó: sokkal kötetlenebb életet élhet most, mint tette azt hazájában, ahol megítélése szerint szándékosan burokban tartják a futballistákat.

Marchisio az interjúban elmondta, tapasztalatai hasonlóak Gianluigi Buffonéhoz, aki szintén arról beszélt korábban, hogy annyival másabb az élete Franciaországban, hogy ha ezt korábban tudja, lehet előbb hagyja el Olaszországot.

„Buffonnak igaza volt – idézi a Corriere della Sera Marchisiót. – Egészen más az élet itt. Sokkal nagyobb szabadságot kapunk, mint Olaszországban. Megvan a jelenet, amikor a csapatbusz begördül a stadionhoz? Olaszországban az egész élet ilyen futballistaként: lépten-nyomon ott egy testőr, és ez már fel sem tűnik. Egészen addig, amíg ki nem próbálsz egy másfajta életet, észre sem veszed, milyen buborékban tartottak.”Gianluigi Buffonéhoz, aki szintén arról beszélt korábban, hogy annyival másabb az élete Franciaországban, hogy ha ezt korábban tudja, lehet előbb hagyja el Olaszországot.

„Buffonnak igaza volt – idézi a Corriere della Sera Marchisiót. – Egészen más az élet itt. Sokkal nagyobb szabadságot kapunk, mint Olaszországban. Megvan a jelenet, amikor a csapatbusz begördül a stadionhoz? Olaszországban az egész élet ilyen futballistaként: lépten-nyomon ott egy testőr, és ez már fel sem tűnik. Egészen addig, amíg ki nem próbálsz egy másfajta életet, észre sem veszed, milyen buborékban tartottak.”

Marchisio szerint komoly veszély, hogy a topklubok teljesen elzárják a külvilág elől a játékosaikat, akik így képtelenek megfelelően felkészülni a futball utáni életükre.

A rutinos középpályás ingyen igazolt a nyáron a Zenithez, amelyben kilenc bajnokin két gólt szerzett, térdsérülése miatt azonban az idény második felében már nem léphet pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik