Douglas Costa ezúttal nem a játékával hívta fel magára a figyelmet (Fotó: AFP)

 

Mint arról beszámoltunk, a Juventus 2–1-re legyőzte a Sassuolót az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 4. fordulójában. A mérkőzés nemcsak Cristiano Ronaldo duplájáról marad emlékezetes, hanem Douglas Costa ámokfutásáról is: a brazil válogatott támadó a ráadásban – a vendégek gólja előtt – lekönyökölte Federico Di Francescót, nem sokkal később pedig arcon köpte az ellenfelét. A videobíró segítségének köszönhetően azonnal villant a piros lap a köpés után.

„Szeretnék elnézést kérni minden Juventus-szurkolótól a mai reakciómért – írta hivatalos Instagram-oldalán Douglas Costa. – Ugyanígy bocsánatot kérek a csapattársaimtól, akik a jó és a rossz pillanatokban egyaránt velem vannak. Nem volt szép cselekedet tőlem, ennek tudatában vagyok, és mindenkitől elnézést kérek. Szeretném egyértelműsíteni, hogy ez a hozzáállás nem tükrözi azt, amit mindig is mutattam a karrierem során.”

Játékosa cselekedetét a Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri sem hagyta szó nélkül.

„Lehet, hogy felbosszantották a szabálytalanság előtt, de nem számít, mert ez abszolút tilos, hogy megtörténjen. Az egyedüli dolog, amit el kell kerülnünk, hogy felüljünk a provokációnak” – mondta az olasz szakember a Sky Italiának a meccs után, majd hozzátette, hogy Costa büntetésre számíthat a torinói klubnál.

Douglas Costa köpése

Costa könyöklése a vendégek gólját megelőző beadásnál