Az ötszörös aranylabdás portugál támadó egy olyan fotót osztott meg közösségi oldalán, amelyen Koulibalyval látható a Napoli és a Juventus korábbi találkozóján.

„A világon és a labdarúgásban mindig szükség lesz oktatásra és tiszteletre. Mondj nemet a rasszizmusra, valamint a sértés és a diszkrimináció valamennyi fajtájára” – írta a kép alá Ronaldo.

Nel mondo e nel calcio Ci vorreberro sempre educazione e rispetto. No al razzismo e a qualunque offesa e discrimination!!!

2.6m Likes, 23.3k Comments - Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Instagram: "Nel mondo e nel calcio Ci vorreberro sempre educazione e rispetto. No al razzismo e a qualunque..." 

Mint beszámoltunk róla, a nápolyiak 27 éves színes bőrű középhátvédjét a lelátókról majomhangokkal hergelték, majd miután egy visszahúzásért sárga lapot kapott, megtapsolta a játékvezetőt, aki ezért a 81. percben kiállította.

„Sajnálom a vereséget és mindenekelőtt azt, hogy idő előtt magukra hagytam a testvéreimet. A bőröm színére viszont büszke vagyok. Büszkén vagyok szenegáli, francia és nápolyi, vagyis ember” reagált a mérkőzés után Koulibaly.

A játéknap rangadóját az argentin Lautaro Martínez döntötte el a 91. percben az Inter javára. A találkozó után a nápolyiak trénere, Carlo Ancelotti azzal fenyegetőzött, legközelebb lehívja csapatát a pályáról, ha valamelyik játékosát rasszista támadások érik.

Mint beszámoltunk róla, a Football Italia értesülése szerint a történtek miatt az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) két mérkőzésre bezárja az Internazionale stadionját, egy továbbin pedig nem foglalhatja el a helyét a kapu mögötti szurkolótábor.