Serie A: az egészségügyi protokoll átgondolására kérik a kormányt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.15. 20:16
null
A jelenlegi kormányzati protokoll ellehetetlenítheti CR-ék visszatérését (Fotó: AFP)
Az olasz futball vezetői a bajnokság újraindulásának feltételéül szabott egészségügyi protokoll átgondolására kérik a kormányt.

 

A Serie A képviselői – miután pénteken tanácskoztak a szövetség és a kluborvosok képviselőivel – kijelentették: az előírások egy részének betartása rendkívül nehéz.

A koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot június 13-án szeretnék újraindítani, de a kormány egyelőre nem döntött arról, hogy folytatódhat-e és ha igen, mikortól a Serie A. Ezzel együtt hétfőtől engedélyezett a csapattréning.

Az illetékesek elsősorban azt kifogásolják az egészségügyi miniszter iránymutatásában, hogy ha egy játékosnak pozitív lesz a vírustesztje, az egész keretnek karanténba kell vonulnia két hétre. A klubok és a futballisták képviselői szerint ha ezt betartják, néhány játékos betegsége esetén jó pár mérkőzést kellene elhalasztani. Azzal érvelnek, hogy azokban az országokban, amelyekben engedélyezték a folytatást, csak a pozitív labdarúgónak kell izolálnia magát, nem az egész csapatnak.

Az egyesületek azt is szeretnék elérni a kormánynál, hogy az újraindulás előtt ne kelljen a játékosoknak és a szakmai stáb tagjainak 15 napra elzárniuk magukat a külvilágtól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik