Serie A: a Fiorentina és a Cagliari visszavonultatja Astori mezszámát

Vágólapra másolva!
2018.03.06. 09:46
Az olasz élvonalbeli Fiorentina és a Cagliari úgy döntött, a jövőben a két klub egyetlen labdarúgója sem viselheti a vasárnap váratlanul elhunyt Davide Astori 13-as mezszámát.

„Davide Astori emlékére a Cagliari és a Fiorentina úgy döntött, közösen visszavonultatja a 13-as mezszámot” – áll a firenzei és a szardíniai klub közleményében.

A 31 évesen elhunyt Astori profiként hat szezont töltött el a Cagliariban, míg 2015 óta a Fiorentinát erősítette. Mindkét együttesben a 13-as számot viselte.

A Cagliariban jelenleg Filippo Romagna viseli a 13-as mezszámot.„Davide Astori emlékére a Cagliari és a Fiorentina úgy döntött, közösen visszavonultatja a 13-as mezszámot” – áll a firenzei és a szardíniai klub közleményében.

A 31 évesen elhunyt Astori profiként hat szezont töltött el a Cagliariban, míg 2015 óta a Fiorentinát erősítette. Mindkét együttesben a 13-as számot viselte.

A Cagliariban jelenleg Filippo Romagna viseli a 13-as mezszámot.

ACF Fiorentina on Twitter

Per onorarne la memoria e rendere indelebile il ricordo di Davide Astori, @CagliariCalcio e Fiorentina hanno deciso di ritirare congiuntamente la maglia con il numero 13. #DA13


 

CIAO DAVIDE on Twitter

Per onorarne la memoria e rendere indelebile il ricordo di Davide Astori, @acffiorentina e @CagliariCalcio hanno deciso di ritirare congiuntamente la maglia con il numero 13. #DA13


 

 


Ahogy azt megírtuk, az Udinese elleni meccs előtt, egy udinei szállodában, éjszaka érte a halál Astorit. Az ügyészségi vizsgálat szerint hirtelen szívmegállás okozta a halálát. Astori búcsúztatása csütörtökön tíz órától lesz a firenzei Santa Croce templomban.

A tragédia miatt nemcsak a Fiorentina Udinese elleni bajnokija maradt el, hanem a 27. forduló többi összecsapását is elhalasztották.

ITTmegnézheti, hogyan búcsúzott Astoritól a futballvilág,ITTGianluigi Buffon szívszorító levelét olvashatja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik