Serie A: a bőrszíne miatt nem szerződtették az Ajax-játékost?

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.03.02. 18:36
null
André Onana a bőrszíne miatt nem kellett az egyik Serie A-csapatnak (Fotó: AFP)
Meglepő nyilatkozattal állt elő André Onana, az Ajax labdarúgócsapatának kapusa – a játékos azt állítja, hogy a bőrszíne miatt nem tudott Olaszországba igazolni.

 

Mint azt a 23 esztendős kameruni válogatott kapus az NRC-nek elárulta, 2017 nyarán, az Ajax Manchester United elleni Európa-liga-döntőjét követően megkereste egy csapat a Serie A-ból, a felek közel is álltak a megegyezéshez, de végül meghiúsult az üzlet – állítása szerint azért, mert fekete.

„Jól haladtak a tárgyalások, végül az ügynököm felhívta a szóban forgó klub igazgatóját, akinek a válasza így szólt: »Úgy gondoljuk, Onana nagyszerű kapus, de sajnos nem tudjuk szerződtetni. Egy fekete kapus túl sok problémát okozna nekünk a szurkolóink körében.«”

Noha Onanát meglepte a válasz, és rövid ideig ideges volt miatta, hamar túltette magát rajta.

„Természetesen bántott a dolog, de valahol örültem is, hogy ezt mondták, rosszabb lett volna, ha úgy gondolják, hogy nem vagyok elég jó. Nem tudom megváltoztatni, aki vagyok, emiatt kellene aggódnom? Fekete vagyok, ráadásul afrikai. Ha valaki a bőrszínem miatt nem kedvel, nem probléma, engem nem érdekel.”

Onana azt nem volt hajlandó elárulni, melyik klubról van szó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik