Serie A: 10 000 eurót kóstál a „Napoletano Coronavirus” kórus

Vágólapra másolva!
2020.02.25. 20:01
null
A Brescia stadionja (Fotó: bresciacalcio.it)
Tízezer eurós büntetést kapott a Brescia elsősorban azért, mert pénteken, a Napoli elleni olasz élvonalbeli (Serie A) labdarúgó-mérkőzésen szurkolói „Napoletano Coronavirus” rigmussal hergelték az ellenfelet.

Az olasz liga vulgárisnak és sértőnek minősítette az ellenfél játékosainak és szurkolóinak viccesnek szánt, ismétlődő hergelését a koronavírussal, ezért szabta ki a 10 000 eurós (mintegy 3.38 millió forintos) büntetést.

Brescia is Lombardiában található, abban az olaszországi régióban, amelyet a legjobban sújt az Itáliában már halálos áldozatokat is követelő koronavírus-járvány. A csapat ultrái alighanem ezért tartották helyesnek, hogy – ha nem is kifejezetten a nápolyiaktól, de – bocsánatot kérjenek a történtekért.

HOSSZAN SZÓLT A KÓRUS

„Csupán gyerekes csínynek szántuk, senkit sem akartunk sérteni vele. De érzékeljük, hogy a hazánk egyre nagyobb harcot vív a terjedő járvánnyal, be kell tehát látnunk, hogy hibát követtünk el. Bocsánatot kérünk minden érintett olasz családtól” – olvasható az ultrák közleményében.

A két csapat mérkőzését a vendég Napoli nyerte meg 2–1-re. A nápolyiak a hatodik helyen állnak a Serie A tabelláján, a Brescia a 19.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik