Se kínai, se hamburger, Maldini válaszolt fórumozóink kérdésére

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.07.23. 19:46
Újra itt a nyár, monszunos, viharveréses, szupercellás, nyaralás közben anyagi csődös, és a nemzetközi futballvilágban is végigsöpör menetrend szerint a pénzeső. Ez elől valahogy senki sem akar elrejtőzni, sőt… És hol van még a lubickolás vége? Immár tizenegy éve fut szokásos transzfer-összefoglalónk, a heti első rész a hagyományok szerint a Premier League-é, a második a Serie A-é.
Leonardo: Hogy te, az én helyemre? Gazidis a háttérben valamit már sejthetett (Fotó: AFP, 2019. április)
Leonardo: Hogy te, az én helyemre? Gazidis a háttérben valamit már sejthetett (Fotó: AFP, 2019. április)
Leonardo: Hogy te, az én helyemre? Gazidis a háttérben valamit már sejthetett (Fotó: AFP, 2019. április)
Leonardo: Hogy te, az én helyemre? Gazidis a háttérben valamit már sejthetett (Fotó: AFP, 2019. április)
Leonardo: Hogy te, az én helyemre? Gazidis a háttérben valamit már sejthetett (Fotó: AFP, 2019. április)
Nem unatkoznak mostanában az AC MILAN szépszámú hívei: ugyan nem az övék a világ legjobb csapata, mint a múltban olyan sokszor, nem aratnak sikert sikerre, mint egykoron, nem azon gondolkodnak az edzők, melyik világklasszist ültessék a kispadra a túltengés miatt, hanem évről évre sodródnak a meglepő és váratlan eseményekkel, a kínai hatalomátvételtől az amerikai tulajdonoson keresztül az UEFA-eltiltásig.

2017-ben a kínaiak legalább megpróbálták, bő 200 milliót költvea Leonardo Bonucci, André Silva, Andrea Conti, Hakan Calhanoglu, Lucas Biglia, Mateo Musacchio, Ricardo Rodríguez, Franck Kessié, Nikola Kalinic, Antonio Donnarumma, Fabio Borini sorra, majd amikor kiderült, nem eszik olyan forrón a milánói kínait, jött a hamburger: az amerikai Elliott Management Corporation megvette a klub részvényeinek 99.93 százalékát (a többi a kisrészvényeseké).

Nem vacakolt az új elnök: törlesztette a sürgősebb adósságokat, a Mercatóba bedobott valamivel több mint százmillió eurót, szerzett egy komplett csapatot (Lucas Paquetá, Krzysztof Piatek, Mattia Caldara, Samu Castillejo, Diego Laxalt, Gonzalo Higuaín, Tiemoué Bakayoko, Alen Halilovic, Ivan Strinic, Pepe Reina), a korábbi kölcsönök után kicsengetett még 28 millió eurót, közben elbúcsúzott jó húsz embertől, közöttük a Bonucci, Kalinic, M'Baye Niang, Gianluca Lapadula, Carlos Bacca ötöstől.

Az új idényreMarco Giampaolo lett az edző a helyi legenda Gennaro Gattuso helyett, ő korábban az Empoliban és a Sampdoriában bizonyított, de mindennek nevezhető éppen, csak sikeredzőnek nem; ráadásul az ötödik hellyel az Európa-ligába sem jutott el a Milan, köszönhetően annak, hogy az UEFA szakemberei élénken és sikeresen érdeklődtek a klub pénzügyei iránt... Hol vagy, Silvio Berlusconi?!


Giampaolo nincs irigylésre méltó helyzetben a topcsapatok mestereihez képest, de azért sajnálni sem kell: megvették kölcsön után 24 millió euróért a futógép Kessiét, húszmillióért a Real Madrid igen tehetséges és rutinos balhátvédjét, Theo Hernándezt, majd a mester leigazoltatta az új technikai igazgatójával, Paolo Maldinivel egykori empolis alapemberét, a középső középpályás Rade Krunicot, mégpedig a Torino és az Eintracht Frankfurt orra elől. Visszatért kölcsönből Sevillából André Silva, aki megmutatta a La Ligában, hogy nem felejtett el futballozni.

Ha már a nagy Maldini szóba került az imént: tavaly tél óta a volt arsenalos Ivan Gazidis a vezérigazgató, Maldini mellett Zvonimir Boban lett az új menedzser, a volt római Frederic Massara a sportigazgató, Andrea Romeo maradt csapatmenedzser. Giampaolo öt segítőt hozott magával Genovából (plusz egyik volt sampos munkatársát, Stefano Rapettit a Manchester Unitedtől hívta el), a megfigyelői hálózat feje maradt a klub egykori csatára, a román Florin Raducioiu, a helyi ifjúság fölött a klub volt játékosa, a BEK-győztes Angelo Carbone diszponál ezentúl. Giampaolo jobbkeze a Milan egykori védője, Daniele Bonera lett, ő még játszani is beugorhat, a Villarreallal a tavasszal még vígan bajnokizott.

Ezen a nyáron Manuel Locatelli, Stefan Simic, Cristián Zapata, Ignazio Abate, Riccardo Montolivo, Andrea Bertolacci és José Mauri talpára kötöttek útilaput, plusz nem marasztalták a Chelsea által ötmillióért kölcsönadott Tiemoué Bakayokót. Mellettük Kessiét szóba hozták az Arsenallal, Patrick Cutronét a Wolverhamptonnal, Susót nagyon szeretné a Roma, Lyon duó, Borinit a Bordeaux, a Crystal Palace, az Aston Villa, a Roma, a Torino és a Newcastle United, Lucas Paquetát és Gianluigi Donnarummát a PSG, Calhanoglut a Lepizig.

Alessandro Plizzari cserekapus a Las Palmasban vagy a Livornóban emberesedhet, az U21-es válogatott védő, Matteo Gabbia a Chievóban vagy a Bresciában, a Torino Borini mellett vevő lenne a Valencia által kerülgetett Samu Castillejóra is, Laxalttal együtt, akit a Zenit és az Atalanta is csábít, változó intenzitással. A jövő nagy csatárának, Cutronének a Roma, a Torino, a Brescia, a Fiorentina és a Sassuolo kínál főszerepet, Ricardo Rodríguez neve az össze topligában felvetődött már a nyáron, a Schalkétől a Barcelonáig számos kérője volt és van, Gianluigi Donnarumma pedig David de Gea-utódként került egy időre szóba Manchesterben.

André Silva a hetet Monacóban kezdte, de nem nyaralt, hanem orvosi vizsgálatra érkezett, aláírása a Milannak harmincmillió eurót hozhat most: az olaszok a portugál támadót 38 millióért vették meg, nekik csak tíz gólt termelt egy idény alatt, ezért adták kölcsön a Sevillának, négymillióért, a spanyolok végül nem mertek élni 35 milliós opciójukkal. Suso távozása is szinte biztos, és a Sky Italia szerint Silva mellett mehet Cutrone is (messze a legtöbb pénzt Angliából kínálják érte, de az olasznak nem fűlik a foga a váltáshoz), mert kell a pénz az Atlético Madrid Ángel Correájára.



Ő a nagy nyári célpont a Milannál, és Silva ügynöke, Jorge Mendes olajozza a csere tengelyét. Olasz értesülések szerint Correa vételára 40 millió euró lenne, Boban állítólag hétmilliós bónuszt is beígért spanyolországi tárgyalásain, a játékosnak meg évi nettó hárommilliós bért (a klubnál a csúcs Donnarumma évi 4.5 milliós nettója). A váltásra már rábólintó argentin Madridban az előző idényben 49 fellépésen 5 gólt és 4 gólpasszt jegyzett, szélső-, középcsatár- és visszavont középcsatár posztokon. Nem mellékesen argentin-spanyol kettős állampolgár.

Az Empolitól jön még egy szűrő, az algériai, de francia útlevéllel is rendelkező Iszmael Bennaszer személyében, akiért 16 milliót (plusz kétmillió bónusz) eurót kell fizetni, éves fizetése 1.5 millió euró lesz. A milánói orvosi vizsgálatokra térdig húzott fehér zokniban és tulitarka ruhában, de friss ANK-győztesként és ANK-aranylabdásként érkező Bennaszert az Arsenal két éve egymillió euróért adta oda a kis olasz klubnak, most vegetál az ágyúsok tartalékjai között a lengyel védelmi szakember, a szintén 21 éves Krystian Bielik. Ennyi idős a wolfsburgi szélső, a horvát Josip Brekalo, aki sokkal olcsóbb Correánál, és hét kanadai ponttal zárta az elmúlt idényt; 25 éves a mexikói Rodolfo Pizarro (Monterrey), a drágább megoldás a Lyon sokoldalú játékosa, Memphis Depay.

Bennaszerre egyébként a 16 milliós áron az Arsenalnak visszavásárlási opciója volt, a vételár harminc százaléka így is a londoniaké.


Dani Ceballosról alighanem lemaradnak a milánóiak, de nagyon nagy húzás lenne Daniele De Rossi szerződtetése, bár a 36. születésnapját szerdán ünneplő legenda talán inkább a neki évi félmillió eurós bért ígérő Boca Juniorshoz vagy a Fiorentinához ír alá (és szóba került Alessandro Florenzi is). Kiszemelt még a középpályára Gedson Fernandes, de klubja, a Benfica vérszemet kapott mostanában az átigazolási piacon, és legalább harmincmilliót kér érte, és bizony Luka Modric is futna még két jó idényt a Serie A-ban (főleg évi tízmillió eurón felüli nettó bérért). Érdekes lenne egymás mellett Afrika és Európa Modrica, azaz Bennaszer és az igazi Modric, olasz lapok szerint a Real Madrid eladná a horvátot, egy akadálya van a váltásnak: a gigantikus fizetés.

Karmesterből sohasem elég, a legújabb felfedezett a Racing 28-asa, Matías Zaracho és az amerikai Paxton Pomykal (FC Dallas), felajánlották a Milannak a karján stílszerűen egy Álvaro Recoba-tetoválással futballozó Gastón Pereirót (PSV) és Emanuel Vignatót (Chievo) is, és a régi jó városi csereberéket elevenítené fel, ha mentőövet dobnának Maldiniék Radja Nainggolannak. A leggazdaságosabb megoldás a Palermóval szakító Aleksandar Trajkovski, az szent igaz.

Az új Franco Baresi a szerb Matija Nasztaszics, Fabian Schär, Germán Pezzella, a Barcelonától kölcsönkért Jean-Clair Todibo, vagy Eric Bailly lehet, mert a Milan sokallja az évi ötmilliós nettó fizetést kérő Dejan Lovren húszmillión felüli árát (csak 12-t ajánlott a Liverpoolnak), negyvenmillióba kerülne a Juventustól meglepő módon állítólag elkért Merih Demiral, ennél is többe a lipcsei Dayot Upamecano. Aki sokkal olcsóbban érkezhet, ha a németek elfogadják érte Hakan Calhanoglut. Demirel per pillanat sokadik számú középső védő Torinóban, a milánóiak kölcsön kérnék, 35-40 milliós opcióval, a SportMediaset szerint befuthat helyette akár Daniele Rugani is.

Nem kétséges azonban, hogy a nyári toptranszfer Paulo Dybala lenne, de mit szólna ehhez az UEFA gazdasági fair play alosztálya?

Sokkal olcsóbb a brazil Luan Capanni, aki a nyáron otthagyta a Lazio U19-eseit, kockázatos igazolás lenne Mariano Díaz, de még mindig jobb, mint eladni Cutronét, és csak egy szem vérbeli gólvágóval nekifutni az új idénynek!

Gyakorlatilag új igazolás lesz a tavaly vett, de nagyon hamar megsérülő védő, Mattia Caldara, a horvát vb-ezüstérmes balhátvéd, a 32 éves Ivan Strinic szívproblémái miatt nem játszhatott, de már visszatért – ha visszatérne őszre, így tenne az olasz is, az egy belső bombaigazolás lenne.

Ha mindenki egészséges, nem lehet baj a védelemmel: a leendő világklasszis kapus, Gianluigi Donnarumma előtt Caldara és a keret második legértékesebbje, a csapatkapitány, Alessio Romagnoli lehet az új F. Baresi, Alessando Costacurta-gát, Theo Hernández lépne Maldini örökébe, az új Mauro Tassotti címére egyforma eséllyel pályázik a Davide Calabria, Andrea Conti páros.

Giampaolo az érdekes 4–3–1–2-es hadrendben futballoztatja övéit: a karmester Lucas Paquetá (helyettese Hakan Calhanoglu), a két támadó a Filippo Ingazhi távozása után a 9-es mezt először megkapó Krzysztof Piatek és Ángel Correa lesz, és így már mindjárt értjük, miért is kopott ki a kezdőcsapatból Suso, Borini, Laxalt és Samu Castillejo alól. Laxalt, ha marad, balhátvédként, Borini középcsatárként fungálhat a továbbiakban, a nagy Berlusconi szerint Suso lehetne 10-es (vagy a rómaiak adják cserébe érte a játékmester Javier Pastorét).

Nagy lesz a tolongás a középpályán, bár ha abból indulunk ki, hogy az edző leigazoltatta Bennaszert és Krunicot, akkor a hármasból csak egy hely kiadó: ide Kessié, a hosszabbítás előtt álló Giacomo Bonaventura és Biglia pályázik, ha nem lesz újabb érkező, mondjuk, a mester volt csapatától, a Sampdoriától a 15 millió euróért elmozdítható Dennis Praet.

A sárm keveset ér a transzfer világában... (Fotó: AFP)
A sárm keveset ér a transzfer világában... (Fotó: AFP)


„Az átigazolási piac lehetőségek, alkudozások és választások keveréke. Egy nagy rohanásnak látszik az egész, és a piac nem zár be egészen szeptember másodikáig. A lehető legjobb keretet akarjuk összehozni Giampaolónak. Modriccsal sohasem tárgyaltunk, főleg fiatal játékosokat keresünk most, de pár tapasztalt labdarúgóval is felvettük a kapcsolatot. Modric nagyon jó vezére lenne a fiataloknak, de nem beszéltünk vele. Az átigazolási piac még hosszú, magasak az árak, de pár pozícióban még erősítenünk kell. Nem kapkodunk, a lehető legkevesebb hibát szeretnénk elkövetni” – adta meg a nyári itinert Maldini, és Giampaolo is elismerte még, hogy néhány helyen erősítésre szorul a Milan.

A nagy Maldini nyilatkozata válasz sok kedves NSO-olvasó kérdésére és hitetlenkedésére is: igen, egy topligás topcsapat nemcsak két-három labdarúgóval tárgyal, hanem nagyon sok vonalat is tart izzásban.

Érdekes ívet írt le a Milan: a milánói kínai csúnyán odaégett, a tengerentúlról hozott hamburger máris elhűlt, most mintha igyekeznének visszatérni a helyi ízekhez. De hosszú lesz az út odáig, hogy a Milan-konyha újra csillagot kapjon...

OLASZORSZÁG, SERIE A
ÁTIGAZOLÁSOK, 2019 NYARA

ATALANTA
Érkezett:Luis Muriel (Sevilla, 15 000 000 euró), Marco Varnier (Cittadella, kölcsön után végleg, 5 000 000), Ruszlan Malinovszkij (Genk, 13 700 000)
Kölcsönből vissza:Borisz Radunovics (Cremonese), Gaetano Monachello (Pescara), Marco Sportiello (Frosinone), Marco D'Alessandro (Udinese), Federico Mattiello (Bologna), Nicolas Haas (Palermo), Luca Valzania (Frosinone), Emanuele Suagher (Carpi ), Filippo Melegoni (Pescar), Alberto Dossena (Pistoiese), Marco Carraro (Perugia), Christian Capone (Pescara), Marco Tumminello (Lecce), Fabio Eguelfi (Livorno), Andreas Cornelius (Bordeaux), Davide Agazzi (Livorno), Luca Vido (Perugia)
Távozott:Franck Kessié (Milan, kölcsön után végleg, 24 000 000), Bryan Cristante (Roma, 21 000 000), Andrea Petagna (SPAL, kv., 12 000 000), Alberto Almici (Hellas Verona, kv., 500 000), Emanuele Suagher (Ternana, ingyen)
Kölcsönbe: Etrit Berisha (SPAL),Federico Mattiello (Cagliari, 600 000), Christian Capone (Perugia), Anton Kresic (Padova), Marco D'Alessandro (SPAL), Boris Radunovics (Hellas Verona), Andreas Cornelius (Parma), Gianluca Mancini (Roma, 2 000 000), Marco Tumminello (Pescara), Gaetano Monachello (Pordenone),Luca Vido (Crotone)
Kölcsönből vissza:Mario Pasalic (Chelsea)

BOLOGNA
Érkezett:Riccardo Orsolini (Juventus, kölcsön után végleg, 15 000 000), Roberto Soriano (Villarreal, kv., 7 500 000), Nicola Sansone (Villarreal, 7 500 000), Mattia Bani (Chievo, 2 500 000), Danilo (Udinese, kv.),Stefano Denswil (FC Bruges, 6 000 000), Jerdy Schouten (Excelsior, 3 000 000),Tomijaszu Takehiro (St. Truiden, 9 000 000), Lassi Lappalainen (HJK, 500 000), Andreas Skov Olsen (Nordsjaelland, 6 000 000)
Kölcsönből vissza:Luca Rizzo (Carpi), César Falletti (Palermo), Felipe Avenatti (Kortrijk), Kingsley Michael (Perugia)
Távozott:Alex Ferrari (Sampdoria, kv., 4 500 000), Sebastien De Maio (Udinese, kv., 1 000 000), Rodrigo Palacio (szerződése lejárt),Emil Krafth (Amiens, 2 000 000),Felipe Avenatti (Standard Liege, 3 500 000), Filip Helander (Rangers, 3 900 000)
Kölcsönbe:
Juan Manuel Valencia (Cesena), Fabrizio Brignani (Cesena)
Kölcsönből vissza:Lyanco (Torino), Simone Edera (Torino), Federico Mattiello (Atalanta)

BRESCIA
Érkezett:Bruno Martella (Crotone, 800 000), Ales Mateju (Brighton, kv., 3 000 000),Florian Ayé (Clermont Foot, 2 000 000), Jesse Joronen (Köbenhavn, 5 000 000), Jhon Chancellor (al-Ahli SC, 1 600 000)
Távozott:Biagio Meccariello (Lecce, kv., 100 000), Alberto Boniotti (szerződése lejárt), Luca Miracoli (Como), Jacopo Dall'Oglio (Catania)
Kölcsönből vissza:Luca Tremolada (Virtus Entella), Bruno Martella (Crotone), Simone Romagnoli (Empoli), Alejandro Rodríguez (Chievo)

CAGLIARI
Érkezett:Alberto Cerri (Juventus, kv., 9 000 000), Christian Oliva (Club Nacional, kv., 5 000 000), Fabrizio Cacciatore (Chievo, 800 000), Guglielmo Vicario (Venezia, 2 000 000)
Kölcsönbe:Federico Mattiello (Cagliari, 600 000), Marko Rog (Napoli, 2 000 000)
Kölcsönből vissza:Fabrizio Caligara (Olbia), Marko Pajac (Empoli), Alessandro Capello (Padova), Han Kvang Szon (Perugia), Sebastian Walukiewicz (Pogon Szczecin), Niccolo Giannetti (Livorno), Santiago Colombatto (Hellas Verona), Damir Ceter (Olbia)
Távozott:Darijo Srna (visszavonult), Simone Padoin (szerződése lejárt), Alessandro Capello (Venezia)
Kölcsönbe: Damir Ceter (Chievo), Nicolo Barella (Inter, 12 000 000), Niccolo Giannetti (Salernitana), Fabrizio Caligara (Venezia), Guglielmo Vicario (Perugia)
Kölcsönből vissza:Luca Pellegrini (Roma), Cyril Théréau (Fiorentina)

FIORENTINA
Érkezett:Aleksza Terzics (Czvena zvezda, 1 700 000),Pietro Terracciano (Empoli), Kevin-Prince Boateng (Sassuolo, 1 000 000)
Kölcsönből vissza:Gaetano Castrovilli (Cremonese), Riccardo Sottil (Pescara), Luca Ranieri (Foggia), Andrés Schetino (Cosenza), Cyril Théréau (Cagliari), Lorenzo Venuti (Lecce), Sebastián Cristóforo (Getafe), Valentin Eysseric (Nantes), Jaime Báez (Cosenza), Gabriele Gori (Livorno), Riccardo Saponara (Sampdoria), Szymon Zurkowski (Górnik Zabrze), Jacob Rasmussen (Empoli), Petko Hrisztov (Ternana), Bartlomiej Dragowski (Empoli)
Távozott:Christian Nörgaard (Brentford, 3 500 000),Vincent Laurini (Parma, 5 000 000), Vitor Hugo (Palmeiras, 5 500 000)
Kölcsönbe:Alban Lafont (Nantes),Rafik Zekhnini (Twente),Martin Graiciar (Sparta Praha), Jordan Veretout (Roma, 1 000 000)
Kölcsönből vissza:Kevin Mirallas (Everton), Luis Muriel (Sevilla), Gerson (Roma), Edimilson Fernandes (West Ham), Marko Pjaca (Juventus), Pietro Terracciano (Empoli)

GENOA
Érkezett:Stefano Sturaro (Juventus, kv., 16 500 000), Luca Mazzitelli (Sassuolo, kv., 8 000 000), Ionut Radu (Inter, kv., 8 000 000), Andrea Favilli (Juventus, kv., 7 000 000), Lukas Lerager (Bordeaux, kv., 6 000 000), Pawel Jaroszynski (Chievo, 4 000 000), Cristián Zapata (Milan, i.),Sinan Gümüs (Galatasaray, i.),Nicholas Rizzo (Inter, 2 500 000), Giacomo Calo (Juve Stabia, 500 000)
Kölcsönbe:Andrea Pinamonti (Inter),Antonio Barreca (Monaco), Ionut Radu (Inter), Cristian Romero (Juventus), Francesco Cassata (Sassuolo)
Kölcsönből vissza:Paolo Ghiglione (Frosinone), Mattia Zennaro (Venezia), Luca Rossettini (Chievo), Sandro (Udinese), Marcos Curado (Crotone), Dzsavad el-Jamik (Perugia), Lukas Zima (Livorno), Claudio Spinelli (Argentinos Juniors), Raúl Asencio (Benevento), Romulo (Lazio), Petar Brlek (Lugano), Filip Jagiello (Zaglebie Lubin), Thomas Rodríguez (La Calera)
Távozott:Eddie Salcedo (Inter, kv., 8 000 000), Luca Zanimacchia (Juventus U23, kv., 4 000 000), Nicolás Spolli (Crotone, kv., 400 000), Darko Lazovics (szl.), Miguel Veloso (Hellas Verona, i.), Ionut Radu (Inter, 12 000 000), Cristian Romero (Juventus, 26 000 000), Luca Rossettini (Lecce), Ervin Zukanovic (al-Ahli)
Kölcsönbe: Claudio Spinelli (Gimnasia La Plata), Gianluca Lapadula (Lecce), Koray Günter (Hellas Verona), Nicola Dalmonte (Lugano), Stephane Omeonga (Cercle Bruges), Giacomo Calo (Juve Stabia), Ivan Lakicevic (Venezia), Petar Brlek (Ascoli)
Kölcsönből vissza:Pedro Pereira (Benfica), Giuseppe Pezzella (Udinese), Daniel Bessa (Hellas Verona), Esteban Rolón (Málaga)

HELLAS VERONA
Érkezett:Pawel Dawidowicz (Benfica B, kv., 3 500 000), Samuel Di Carmine (Perugia, kv., 2 500 000), Amir Rrahmani (Dinamo Zagreb, 2 100 000), Antonio Di Gaudio (Parma, kv., 1 500 000), Antonino Ragusa (Sassuolo, kv., 1 000 000), Luca Marrone (Juventus, kv., 1 000 000), Alberto Almici (Atalanta, kv., 500 000), Davide Faraoni (Crotone, kv., 300 000), Vincenzo Silvestro (Mantova, 93 000),
Miguel Veloso (Genoa, i.), Salvatore Bocchetti (Szpartak Moszkva, i.)
Kölcsönbe:
Boris Radunovics (Atalanta), Emmanuel Badu (Udinese), Koray Günter (Genoa)
Kölcsönből vissza:Daniel Bessa (Genoa), Karamoko Cissé (Carpi), Nícolas (Udinese)
Távozott:Mattia Valoti (SPAL, kv., 3 000 000), Mohamed Faresz (SPAL, kv., 2 700 000), Antonio Caracciolo (Cremonese, 400 000), Matteo Bianchetti (szl.), Nícolas (Udinese)
Kölcsönbe:Karim Laribi (Empoli), Vincenzo Silvestro (Rimini)
Kölcsönből vissza:Ryder Matos (Udinese), Samuel Gustafson (Torino), Santiago Colombatto (Cagliari), Gianni Munari (Parma)

INTERNAZIONALE
Érkezett:Valentino Lazaro (Hertha, 22 000 000), Matteo Politano (Sassuolo, kv., 20 000 000), Eddie Salcedo (Genoa, kv., 8 000 000), Gabriel Brazao (Parma, 6 500 000), Diego Godín (Atlético Madrid, i.), Ionut Radu (Genoa, 12 000 000)
Kölcsönbe:Stefano Sensi (Sassuolo, 5 000 000), Nicolo Barella (Cagliari, 12 000 000)
Kölcsönből vissza:Samuele Longo (Cremonese), Alessandro Bastoni (Parma), Michele Di Gregorio (Novara), Andrew Gravillon (Pescara), Axel Bakayoko (St. Gallen), Federico Dimarco (Parma), Andrea Pinamonti (Frosinone), Marco Sala (Arezzo), Yann Karamoh (Bordeaux), Xian Emmers (Cremonese)
Távozott:Zinho Vanheusden (Standard Liege, kv., 12 600 000), Ionut Radu (Genoa, kv., 8 000 000), Marco Sala (Sassuolo, 5 000 000), Andrea Adorante (Parma, 5 000 000), Cristian Ansaldi (Torino, kv., 2 500 000), Rey Manaj (Albacete, kv., 2 500 000),Nicholas Rizzo (Genoa, 2 500 000), Miranda (Csiangszu Szuning, i.)
Kölcsönbe:Andrea Pinamonti (Genoa ), Michele Di Gregorio (Pordenone), Ionut Radu (Genoa), Xian Emmers (Waasland-Beveren), Gabriel Brazao (Albacete), Yann Karamoh (Parma), Andreaw Gravillon (Sassuolo, 1 000 000)
Kölcsönből vissza:Sime Vrsaljko (Atlético Madrid), Cédric Soares (Southampton), Keita Baldé (Monaco)

JUVENTUS
Érkezett:Gianluigi Buffon (PSG, i.), Luca Pellegrini (Roma, 22 000 000), Aaron Ramsey (Arsenal , i.), Adrien Rabiot (PSG, i.),Merih Demiral (Sassuolo, 18 000 000), Cristian Romero (Genoa, 26 000 000), Matthijs de Ligt (Ajax, 85 500 000)
Kölcsönből vissza:Marko Pjaca (Fiorentina), Gonzalo Higuaín (Chelsea), Leonardo Mancuso (Pescara)
Távozott:Leonardo Spinazzola (Roma, 29 500 000), Emil Audero (Sampdoria, kv., 20 000 000), Stefano Sturaro (Genoa, kv., 16 500 000), Riccardo Orsolini (Bologna, 15 000 000), Alberto Cerri (Cagliari, 9 000 000), Andrea Favilli (Genoa, 7 000 000), Luca Marrone (Hellas Verona, 1 000 000), Rogério (Sassuolo), Andrea Barzagli (vv.), Leonardo Mancuso (Empoli, 5 000 000)
Kölcsönbe:
Cristian Romero (Genoa)
Kölcsönből vissza:Martín Cáceres (Lazio)

LAZIO
Érkezett:Pedro Neto (Braga, kv., 8 500 000), Bruno Jordao (Braga, kv., 4 500 000),Denis Vavro (Köbenhavn, 10 500 000), Luca Germoni (Virtus Entella), Bobby Adekanye (Liverpool U23), Andreas Karo (Apollon Limassol, 160 000), Manuel Lazzari (SPAL, 17 000 000), Szofian Kijin (Chievo, 750 000), Jony (Málaga, 2 000 000)
Kölcsönből vissza:Ivan Vargic (Anorthosis), Alessandro Murgia (SPAL), Simone Palombi (Lecce), André Anderson (Salernitana), Ricardo Kishna (Den Haag), Martín Cáceres (Juventus), Tiago Casasola (Salernitana), Djavan Anderson (Salernitana), Davide Di Gennaro (Salernitana), Joseph Marie Minala (Salernitana), Cristiano Lombardi (Venezia)
Távozott:Mattia Sprocati (Parma, 2 300 000), Martín Cáceres (szl.), Dusan Baszta (szl.), Alessandro Murgia (SPAL, 7 000 000), Luca Germoni (Juve Stabia)
Kölcsönbe:Simone Palombi (Cremonese), Andreas Karo (Salernitana), Alessandro Rossi (Juve Stabia), Szofian Kijin (Salernitana), Cristiano Lombardi (Salernitana), Davide Di Gennaro (Juve Stabia)
Kölcsönből vissza:Romulo (Genoa)

LECCE
Érkezett:Romario Benzar (FCSB, 2 000 000), Brayan Vera (Leones, 800 000), Panajotisz Tahtszidisz (Nottingham Forest, kv., 500 000), Biagio Meccariello (Brescia, kv., 100 000), Jevhen Sahov (PAOK Szaloniki, i.),Gabriel (Perugia, i.), Simone Lo Faso (Palermo, i.), Antonino Gallo (Palermo, i.)
Kölcsönből vissza:Stefano Pettinari (Crotone)
Távozott:Salvatore Caturano (Virtus Entella, 200 000), Luca Di Matteo (szl.), Andrea Arrigoni (Teramo, i.), Cesare Bovo (vv.), Pedro Costa Ferreira (szl.)
Kölcsönből vissza:Lorenzo Venuti (Fiorentina), Marco Tumminello (Aalanta), Manuel Scavone (Parma), Simone Palombi (Lazio)

MILAN
Érkezett:Franck Kessié (Atalanta, kv., 24 000 000),Rade Krunic (Empoli, 8 000 000), Theo Hernández (Real Madrid, 20 000 000)
Kölcsönből vissza:André Silva (Sevilla), Stefan Simic (Frosinone), Matteo Gabbia (Lucchese)
Távozott: Manuel Locatelli (Sassuolo, 10 000 000), Gustavo Gómez (Palmeiras, 4 500 000), Stefan Simic (Hajduk Split), Andrea Bertolacci (szl.), José Mauri (szl.), Ignazio Abate (szl.), Riccardo Montolivo (szl.), Cristián Zapata (Genoa, i.), Patrick Cutrone (Wolverhampton, 18 000 000)
Kölcsönbe: Gian Filippo Felicioli (Venezia)
Kölcsönből vissza:Tiemoué Bakayoko (Chelsea)

NAPOLI
Érkezett:Konsztantinosz Manolasz (Roma, 36 000 000), Alex Meret (Udinese, 22 000 000), Giovanni Di Lorenzo (Empoli, 8 000 000), David Ospina (Arsenal, kv., 3 500 000), Oresztisz Karnezisz (Udinese, 2 500 000), Michael Folorunsho (Francavilla, 1 000 000), Filippo Costa (SPAL, 1 500 000), Eljif Elmas (Fenerbahce, 16 000 000), Eugenio D'Ursi (Catanzaro, 1 000 000)
Kölcsönből vissza:Lorenzo Tonelli (Sampdoria), Zinédine Machach (Carpi), Marko Rog (Sevilla), Alberto Grassi (Parma), Luca Palmiero (Cosenza), Leandrinho (Atlético Mineiro), Amato Ciciretti (Ascoli), Roberto Inglese (Parma), Luigi Sepe (Parma), Gennaro Tutino (Cosenza), Carlos Vinícius (Monaco)
Távozott:Amadou Diawara (Roma, 21 000 000), Roberto Insigne (Benevento, kv., 1 500 000),Raúl Albiol (Villarreal, 5 000 000), Igor Lasicki (Pogon Szczecin, 100 000), Carlos Vinícius (Benfica, 17 000 000)
Kölcsönbe: Michael Folorunsho (Bari), Filippo Costa (Bari), Roberto Inglese (Parma, 2 000 000), Luca Palmiero (Pescara), Marko Rog (Cagliari, 2 000 000), Eugenio D'Ursi (Bari)

PARMA
Érkezett:Andrea Adorante (Inter, 5 000 000), Mattia Sprocati (Lazio, 2 300 000),Vincent Laurini (Fiorentina, 5 000 000), Kastriot Dermaku (Cosenza, i.), José Machín (Pescara, 2 000 000), Simone Colombi (Carpi, 750 000), Fabrizio Alastra (Palermo, i.)
Kölcsönbe: Hernani (Zenit, 1 000 000), Dejan Kulusevski (Atalanta U19), Andreas Cornelius (Atalanta), Yann Karamoh (Inter), Roberto Inglese (Napoli, 2 000 000)
Kölcsönből vissza:Alessio Da Cruz (Spezia), Yves Baraye (Padova), Manuel Scavone (Lecce), Antonio Di Gaudio (Hellas Verona ), Gianni Munari (Hellas Verona)
Távozott:Gabriel Brazao (Inter, 6 500 000), Antonio Di Gaudio (Hellas Verona, 1 500 000), Jonathan Biabiany (szl.), Massimo Gobbi (szl.), Gianni Munari (szl.), Luca Rigoni (szl.), Manuel Scavone (Bari), Pierluigi Frattali (Bari), Leo Stulac (Empoli, 2 500 000)
Kölcsönbe: Abdou Diakhate (Lokeren), Jacopo Dezi (Empoli)
Kölcsönből vissza:Federico Dimarco (Inter), Alberto Grassi (Napoli), Roberto Inglese (Napoli), Luigi Sepe (Napoli), Alessandro Bastoni (Inter), Nicolás Schiappacasse (Atlético Madrid B)

ROMA
Érkezett:Leonardo Spinazzola (Juventus, 29 500 000), Bryan Cristante (Atalanta, kv., 21 000 000), Amadou Diawara (Napoli, 21 000 000), Pau López (Betis, 23 500 000)
Kölcsönbe: Gianluca Mancini (Atalanta, 2 000 000), Jordan Veretout (Fiorentina, 1 000 000)
Kölcsönből vissza:Bruno Peres (Sao Paulo), Umar Sadiq (Perugia), Elio Capradossi (Spezia), Grégoire Defrel (Sampdoria), Ezequiel Ponce (AEK Athén), Luca Pellegrini (Cagliari), Daniele Verde (Valladolid), Maxime Gonalons (Sevilla), Mirko Antonucci (Pescara), Gerson (Fiorentina)
Távozott:Konsztantinosz Manolasz (Napoli, 36 000 000), Luca Pellegrini (Juventus, 22 000 000), Ezequiel Ponce (Szpartak Moszkva, 3 000 000), Andrea Romagnoli (Szpartak Moszkva, 2 000 000), Daniele De Rossi (Boca Juniors, i.), Stephan El Shaarawy (Sanghaj Senhua, 16 000 000), Gerson (Flamengo, 11 800 000), Iván Marcano (Porto, 3 000 000), Daniele Verde (AEK Athén, 1 000 000), Lorenzo Di Livio (Catanzaro)
Kölcsönbe:Umar Sadiq (FK Partizan Beograd, 100 000)

SAMPDORIA
Érkezett:Emil Audero (Juventus, kv., 20 000 000), Jakub Jankto (Udinese, kv., 14 500 000), Alex Ferrari (Bologna, kv., 4 500 000), Fabio Depaoli (Chievo, 4 500 000), Julian Chabot (Groningen, 3 700 000), Morten Thorsby (Heerenveen, i.)
Kölcsönbe:Gonzalo Maroni (Boca Juniors),Tommaso Augello (Spezia), Jeison Murillo (Valencia, 2 000 000)
Kölcsönből vissza:Vasco Regini (SPAL), Leonardo Capezzi (Empoli), Lorenco Simic (SPAL ), Valerio Verre (Perugia), Giacomo Vrioni (Venezia)
Távozott:Michal Tomic (Zsolna, 250 000), Federico Furlan (Ternana, 190 000), Andrea Tozzo (Ternana, 100 000), Joachim Andersen (Lyon, 24 000 000), Marco Sau (Benevento, i.)
Kölcsönbe:Vid Belec (APOEL Nikosia), Giacomo Vrioni (Cittadella), Leonardo Benedetti (Spezia)
Kölcsönből vissza:Grégoire Defrel (Roma), Riccardo Saponara (Fiorentina), Júnior Tavares (Sao Paulo), Lorenzo Tonelli (Napoli)

SASSUOLO
Érkezett:Manuel Locatelli (Milan, kv., 10 000 000), Merih Demiral (Alanyaspor, kv., 7 000 000), Marco Sala (Inter, 5 000 000), Rogério (Juventus, kv.), Francesco Caputo (Empoli, 7 500 000), Pedro Obiang (West Ham, 8 000 000)
Kölcsönbe:
Hamed Junior Traoré (Empoli), Jeremy Toljan (Dortmund, 2 500 000), Andreaw Gravillon (Inter, 1 000 000)
Kölcsönből vissza:Luca Ravanelli (Padova), Kevin-Prince Boateng (Barcelona ), Federico Ricci (Benevento), Nicholas Pierini (Spezia), Marco Pinato (Venezia), Francesco Cassata (Frosinone), Jérémie Broh (Padova), Alessandro Tripaldelli (Crotone), Filippo Bandinelli (Benevento), Davide Frattesi (Ascoli), Timo Letschert (Utrecht), Edoardo Goldaniga (Frosinone), Riccardo Marchizza (Crotone), Cristian Dell'Orco (Empoli)
Távozott:Matteo Politano (Inter, kv., 20 000 000), Luca Mazzitelli (Genoa, kv., 8 000 000), Antonino Ragusa (Hellas Verona, 1 000 000),Merih Demiral (Juventus, 18 000 000), Filippo Bandinelli (Empoli, Caputóért cserébe), Timo Letschert (Hamburg, 10), Kevin-Prince Boateng (Fiorentina, 1 000 000)
Kölcsönbe:Jens Odgaard (Heerenveen),Stefano Sensi (Inter, 5 000 000), Luca Ravanelli (Cremonese), Davide Frattesi (Empoli), Federico Ricci (Spezia), Riccardo Marchizza (Spezia), Gianluca Scamacca (Ascoli), Filippo Bandinelli (Empoli), Davide Frattesi (Empoli), Federico Ricci (Spezia), Federico Di Francesco (SPAL), Francesco Cassata (Genoa), Marco Pinato (Pisa), Jérémie Broh (Cosenza)
Kölcsönből vissza:Mauricio Lemos (Las Palmas)

SPAL
Érkezett:Andrea Petagna (Atalanta, kv., 12 000 000), Igor (RB Salzburg, 3 000 000), Mattia Valoti (Hellas Verona, 3 000 000), Mohamed Faresz (Hellas Verona, kv., 2 700 000),Gabriele Moncini (Cittadella, i.), Alessandro Murgia (Lazio, 7 000 000)
Kölcsönbe: Etrit Berisha (Atalanta), Marco D'Alessandro (Atalanta), Federico Di Francesco (Sassuolo)
Kölcsönből vissza:Lorenzo Dickmann (Novara), Sauli Väisänen (Crotone), Federico Viviani (Frosinone), Mattia Finotto (Cittadella), Bartosz Salamon (Frosinone)
Távozott:Everton Luiz (Salt Lake),Mattia Finotto (Monza, i.), Mirco Antenucci (Bari), Filippo Costa (Napoli, 1 500 000), Manuel Lazzari (Lazio, 17 000 000), Michele Cremonesi (Venezia), Pasquale Schiattarella (Benevento, i.), Michele Cremonesi (Venezia)
Kölcsönbe:
Salvatore Esposito (Chievo), Mattia Vitale (Frosinone)
Kölcsönből vissza:Kevin Bonifazi (Torino), Andrea Fulignati (Ascoli), Alessandro Murgia (Lazio), Lorenco Simic (Sampdoria), Mattia Valoti (Hellas Verona), Emiliano Viviano (Sporting CP), Vasco Regini (Sampdoria), Lorenzo Dickmann (Novara)

TORINO
Érkezett:Simone Zaza (Valencia, kv., 12 000 000), Ola Aina (Chelsea, kv., 10 000 000), Koffi Djidji (Nantes, kv., 4 500 000), Cristian Ansaldi (Inter, 2 500 000)
Kölcsönből vissza:Kevin Bonifazi (SPAL), Carlao (APOEL Nikosia), Jacopo Segre (Venezia), Lucas Boyé (AEK Athén ), Simone Edera (Bologna), Vanja Milinkovics-Szavics (Ascoli), Alessandro Buongiorno (Carpi), Samuel Gustafson (Hellas Verona), Lyanco (Bologna)
Távozott:M'Baye Niang (Rennes, 15 000 000), Adem Ljajics (Besiktas, 6 500 000), Danilo Avelar (Corinthians, 2 000 000), Emiliano Moretti (vv.), Carlao (szl.)
Kölcsönbe:Vanja Milinkovics-Szavics (Standard Liege), Vitalie Damascan (Fortuna Sittard)

UDINESE
Érkezett:Sebastien De Maio (Bologna, kv., 1 000 000), Mato Jajalo (Palermo, i.),Rodrigo Becao (Bahia, 1 600 000), Cristo (Real Madrid B, 1 500 000), Nícolas (Hellas Verona), Ilija Nestorovski (Palermo, i.)
Kölcsönből vissza:Simone Scuffet (Kasimpasa), Mamadou Coulibaly (Carpi), Ryder Matos (Hellas Verona), Darwin Machís (Cádiz), Mauro Coppolaro (Venezia), Ali Adnan (Vancouver), Giuseppe Pezzella (Genoa), Stipe Perica (Kasimpasa), Riad Bajic (Basaksehir), Molla Wagué (Nottingham Forest), Andrija Balic (Fortuna Sittard), Pawel Bochniewicza, kv.)
Távozott:Alex Meret (Napoli, kv., 22 000 000), Jakub Jankto (Sampdoria, kv., 14 500 000), Oresztis Karnezisz (Napoli, kv., 2 500 000), Danilo (Bologna), Valon Behrami (Sion),Ali Adnan (Vancouver Whitecaps), Pawel Bochniewicz (Górnik Zabrze), Molla Wagué (Nantes, 1 500 000), Darwin Machís (Granada, 3 000 000)
Kölcsönbe:Riad Bajic (Konyaspor), Emmanuel Badu (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza:Marco D'Alessandro (Atalanta), Nícolas (Hellas Verona), Marvin Zeegelaar (Watford), Ben Wilmot (Watford), Stefano Okaka (Watford), Sandro (Genoa)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

EMPOLI
Érkezett:
Leonardo Mancuso (Juventus, 5 000 000), Dimitriosz Nikolau (Olympiakosz, kv., 3 500 000), Leo Stulac (Parma, 2 500 000), Kevin Cannavo (Palermo U19, i.), Roberto Pirrello (Palermo, i.), Alberto Brignoli (Palermo, i.), Stefano Moreo (Palermo, i.), Filippo Bandinelli (Sassuolo)
Kölcsönbe: Jacopo Dezi (Parma), Davide Frattesi (Sassuolo), Karim Laribi (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Samuel Mraz (Crotone), Lorenzo Lollo (Padova), Joel Untersee (FC Zürich), Alessandro Piu (Pistoiese), Michal Marcjanik (Carpi), Simone Romagnoli (Brescia), Manuel Pucciarelli (Chievo), Arnel Jakupovic (Sturm Graz)
Távozott: Rade Krunic (Milan, 8 000 000), Giovanni Di Lorenzo (Napoli, 8 000 000), Francesco Caputo (Sassuolo, 7 500 000), Manuel Pucciarelli (Chievo, 3 750 000), Nikola Pejovics (NK Lokomotiva, 150 000), Salih Ucan (Alanyaspor), Pietro Terracciano (Fiorentina, kv.)
Kölcsönbe: Hamed Junior Traore (Sassuolo), Michal Marcjanik (Wisla Plock), Afriyie Acquah (szl.), Matías Silvestre (szl.), Levan Mchedlidze (szl.), Marcel Büchel (szl.), Matteo Brighi (szl.), Manuel Pasqual (szl.)
Kölcsönből vissza: Bartlomiej Dragowski (Fiorentina), Marko Pajac (Cagliari), Leonardo Capezzi (Sampdoria), Jacob Rasmussen (Fiorentina), Dimitri Oberlin (FC Basel), Cristian Dell'Orco (SassuoloÖ

FROSINONE
Érkezett:
Francesco Zampano (Pescara, kv., 1 500 000), Przemyslaw Szyminski (Palermo, i.), Alessandro Salvi (Palermo, i.)
Kölcsönbe: Mattia Vitale (SPAL)
Kölcsönből vissza: Nicola Citro (Venezia)
Távozott: Paolo Sammarco (szl.), Cristian Molinaro (szl.)
Kölcsönből vissza: Bartosz Salamon (SPAL), Andrea Pinamonti (Inter), Stefan Simic (Milan), Paolo Ghiglione (Genoa), Francesco Cassata (Sassuolo), Federico Viviani (SPAL), Edoardo Goldaniga (Sassuolo), Luca Valzania (Atalanta), Marco Sportiello (Atalanta)

CHIEVO VERONA
Érkezett:
Manuel Pucciarelli (Empoli, 3 750 000)
Kölcsönbe: Damir Ceter (Cagliari)
Kölcsönből vissza: Malick Mbaye (Cremonese), Giovanni Di Noia (Carpi), Joel Obi (Alanyaspor),Michael Fabbro (Siena), Alejandro Rodríguez (Brescia), Luca Garritano (Cosenza)
Távozott: Fabio Depaoli (Sampdoria, 4 500 000), Pawel Jaroszynski (Genoa, 4 000 000), Mattia Bani (Bologna, 2 500 000), Martin Valjent (Mallorca, kv., 1 500 000), Fabrizio Cacciatore (Cagliari, kv., 800 000), Szofian Kijin (Lazio, 750 000), Kevin Yamga (Desportivo Aves), Nicola Rigoni (Monza), Stefano Sorrentino (szl.), Sergio Pellissier (visszavonult), Marco Andreolli (szl.)
Kölcsönbe: Federico Barba (Real Valladolid)
Kölcsönből vissza: Luca Rossettini (Genoa), Lucas Piazón (Chelsea), Manuel Pucciarelli (Empoli), Assane Dioussé (St.-Étienne), Ezequiel Schelotto (Brighton)

Lezárva csütörtökön reggel, vastaggal az elmúlt hét eseményei.

Kv.: kölcsön után végleg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik