Saját játékosára alkuszik a Juventus, Zlatan visszatérhet, de hová?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.08.08. 19:23
null
Paulo Dybalát nem szívesen engedné el a Juventus (Fotó: AFP)
Tart a fesztiválok dandárja, végre felértékelődik a tanári pálya, kezdődik a gyümölcsvita a lekvár- és a pálinkalobbi között, mosolyogva nyitjuk fel a gázszámlás borítékot, legszívesebben elutaznánk last minutébe, túl vagyunk minden idők legjobb alapozásán, és mint a bolond, dolgozunk, hogy majd kicsit pihenhessünk – azaz idén is elérkeztünk a nyári átigazolási idényhez. Szokásunk szerint az angolokkal kezdtünk, és most is a taljánok a másodikak a sorban.

 

A jelenlegi (és sokak szerint egyben a következő) olasz bajnoki címvédő, a JUVENTUS az elmúlt napokban egyrészt szorosan fogta a Neymar-utódnak kiszemelt Paulo Dybala, valamint a Chelsea által delejezett Alex Sandro kezét (ellenben egyre biztosabbnak tűnik a leginkább a Southamptontól üldözőbe vett Mario Lemina és Tomás Rincón távozása), másrészt vett 4.5 millió euróért egy olasz középhátvédet a Cagliaritól – de még mielőtt valaki új Leonardo Bonuccit kiáltana, közöljük gyorsan, hogy a 22 esztendős Dario Del Fabrót kölcsönadták a Novarának.

A vétel érdekessége, hogy a szárdok gyakorlatilag egy eurócentet sem láttak a transzferből, lévén ők meg a szintén olasz utánpótlás-válogatott, szintén fiatal és szintén középső védő Filippo Romagna játékjogáért 7.6 millió eurót áldoztak. A Novarának mindegy, mert az elmúlt idényben Romagna volt náluk kölcsönben…

A Keita Baldé- és Konsztantinosz Manolasz-ügyekben nincs új fejlemény, a legújabb kiszemelt a laziós középpályás, az aranyáron mért Szergej Milinkovics-Szavics – ellenben egyre többen erősítik meg, hogy a régi jó Juve-célpont, de már 30 éves Blaise Matuidi (még a végén jót tesz Mino Raiola és az UeFair Play a Juvének?) megkapta Párizsban a „felszállási engedélyt”, furcsa módon Grzegorz Krychowiakkal és Adrien Rabiot-val egyetemben.

A sokoldalú védekező szakember Emre Can minimum harmincmillióba kerülne, ha elengedné őt a Pool, a portugál vonalat élesztené újra (a 25 millió euróba és Rincón játékjogába kerülő?) Joao Cancelo, valamint André Gomes, és minden bizonnyal sok Juventus-szurkoló a szívéhez kapott, amikor a Manolasz-haraszt csendesülésével előtérbe került a manchesteri Eliaquim Mangala; de akkor is, amikor szóba került Zlatan Ibrahimovic visszatérésnek híre.

Félve írjuk le, hogy a torinóiak továbbra sem tettek le Patrik Schick megszerzéséről, ezt maga Pavel Nedved erősítette meg, más olvasatból ez jó hír az Öreg Hölgy híveinek, mert Dybalát olyannyira meg akarja tartani kedvencük, hogy megfelelő szintű pótlásról még csak nem is gondolkodnak – ha ilyet tennének, arról bizton tudna az egy csapatról óránként tizenhárom darab átigazolási hírrel előrukkoló olasz sajtó (Keita Baldé inkább balszélső, egyébként jövőre lejár a szerződése, az Il Messaggero szerint ezért 28 millióért eladó, ám a juvés ajánlat csak húszmillióról és ötmillió bónuszról szól).

A Galatasaray bejelentkezett Kwadwo Asamoahért, de kosarat kapott, egyébként a bajnok bír egy bal oldali mindenessel, jobbszélsővel: Leonardo Spinazzola már háromszoros felnőtt olasz válogatott, de csak a jövő nyáron tér vissza kölcsönből az Atalantától. A Juve bevetné Rincónt is a visszahívási akcióba, de közbelépne a Dortmund, amely állítólag hárommillió eurós fizetéssel döng Spinazzola és ügynöke körül.

Azért az furcsa lenne kicsit, ha saját, kölcsönben lévő játékosáért odaadna kölcsönbe egy saját játékost a Juve, akinek a bérét továbbra is ő állná.

A szemfüles olasz sajtó elől egyébként annyira nem lehet elbújni, hogy azt is tudni lehet már, a sportigazgató Fabio Paratici a Sevilla legutóbbi felkészülési mérkőzésén végig Steven N'Zonzit nézte.

A fő szűrő-kiszemelt Matuidi ugyebár már átlépte a harmincat, és Raiola beígérte őt a Juventusnak, a szintén francia N'Zonzi két évvel fiatalabb a párizsinál, ám kétszer annyiba kerül: negyvenmillió euróba.

Erőlködik, de nem hasít ezen a nyáron az INTERNAZIONALE, Matías Vecino, Milan Skriniar és Borja Valero érkezése kevés hullámot vert fel, noha 52.5 millió eurót fizetett értük – és hatmillióért érkezik majd télen az argentin csatár, Facundo Colidio a Boca Juniorstól.

Egészen pontosan január negyedikén, mert akkor tölti be a tizennyolcat.

Próbálkozik tovább az Inter, bekavarna a Juvének a Joao Cancelo, Ezequiel Garay, Keita Baldé, Schick-vonalon, a Valencia (az első két játékos csapata) egyébként is közel áll Jeison Murillo megszerzéséhez, 13–14 millió euró értékben.

Kiszemelt a dortmundi Emre Mor is, aki ügynöke szerint mindenben megegyezett már a csábítóval, ellenben a Besiktas maga jelentette be, hogy hamarosan megszerzi Gary Medelt. Geoffrey Kondogbia a Valenciánál, a Liverpoolnál és a Tottenhamnél is szóba került, Angliából csábítják Antonio Candrevát és Gabriel Barbosát is, Andrea Pinamontinak a Parma és a Getafe, Davide Santonnak a Sampdoria udvarol.

A legfurcsább hír a milánóiaknál is a PSG-hez kötődik: a talján média meglebegtetett egy jobban belegondolva nem is annyira őrülten hangzó Joao Mário–Lucas Moura, Serge Aurier csereberét.

A legérdekesebb kiszemelt a Dinamo Kijev támadója, Andrij Jarmolenko, a legismeretlenebb az uruguayi középpályás, Carlos Benavidez a Defensor Sportingtól, és majdnem elfelejtettük megemlíteni, hogy a védelem új feje a Las Palmasban egyre jobban teljesítő Mauricio Lemos lehet.

Ami biztos: hétfőn este megérkezett orvosi vizsgálatra a Nice sok helyről keresett brazil balhátvédje, Dalbert, a vételár húszmillió euró lehet, az éves fizetés 1.2 millió, a következő négy esztendőre.

Kész csoda, hogy az AC MILAN nem vett egy csillagot sem az elmúlt napokban, de nem ölbe tett hideg sörökkel ülnek az elöljárók a Merca-tó partján: egyrészt hevesen árulják Carlos Baccát minden szembe jövő csapatnak, másrészt hamarosan szerződést hosszabbítanak Susóval (ügynöke tisztázta már a tárgyalások kezdetekor: védencének az égvilágon semmi baja a Milannal, nem akar eligazolni sehová, amit ő szeretne, az a sokkal több pénz, legalább évi hárommillió euró), alkudoznak Pierre-Emerick Aubameyangért (75 milliót kér állítólag a Dortmund érte), Nikola Kalinicért (húszat adnának érte, ötmillióval többet kérnek érte a firenzeiek), Diego Costáért (a brazilt azonban az Atlético Madridhoz húzza a szíve, vissza) és Andrea Belottiért (ám a torinóiak visszautasították a hetvenmillió euróról és a M'Baye Niang, Gabriel Paletta kettős játékjogáról szóló, mesés ajánlatot).

Kiszemelt még az Anderlecht nagy tehetségű középpályása, Leandro Dendoncker, akinek ügynöke bejelentette, hogy védence új kihívásokat keres – klubja meg rajta keres sokat, tervei szerint harmincmillió eurót.

A Milan sportigazgatója, Massimiliano Mirabelli gyakorlatilag elismerte, hogy Raiola szuperügynök fene nagy gazember, ha pénzről van szó, lásd a Gianluigi Donnarumma-történetet, de nem zárta ki, hogy a Raiola-istálló újabb tagjával erősítenek: igen, a nagy Zlatanról van szó itt is.

Az ujjbegyét folyamatosan az olasz futball arany- és ütőerén tartó Football Italia közben kiszámolta, hogy bár 1982 óta kilencszer is olasz csapat döntötte meg az átigazolási világrekordot, az inflációt is figyelembe véve egy, azaz 1 darab mai Neymarért tizenhárom darab fénykorközeli Diego Maradona és Ruud Gullit, tizenkettő Roberto Baggio, tíz Jean-Pierre Papin, nyolc Gianluca Vialli és Gianluigi Lentini, hat darab nagy Ronaldo, négy Christian Vieri és három Hernán Crespo lett volna megvehető.

Ebből is látszik, hogy az eurózónában igen kicsi az infláció, nem úgy, mint a futball értékrendjében...

Nem lett újabb aranycsapat... (omarmomani.blogspot.hu)
Nem lett újabb aranycsapat... (omarmomani.blogspot.hu)

Ha már Diego Maradona: az argentin zseni a bajsza alatt minden bizonnyal mosolygott és csöngetett picit, amikor kiderült, hogy a Gonzalo Higuaín-féle SSC NAPOLI nem ért fel az ő és társai magasságához, majd honfitársa a Juvéhez igazolással egy életre kiírta magát a déliek szívéből – és ahogyan a dolgok állnak, jó ideig nem lesz újabb aranycsapata a Nápolynak.

Valljuk ezt még úgy is, hogy Higuaín eladása előtt ősidők óta nem szenvedett vereséget a klub a nyári átigazolási idényben (2013-ban Edinson Cavani ugyan beszökött Párisba, de akkor jött Higuaín), csak éppen vérbeli klasszist nem sikerül igazolni a két csatár, illetve a 2007-ben érkező Marek Hamsík után/óta.

Azon a nyáron indult be a nagy költekezés, azóta nettóban, azaz az eladásokon felül valamivel 250 millió eurónál is többet áldoztak erősítésekre, az utóbbi három évben például a Kalidou Koulibaly, Allan, Pepe Reina, Vlad Chiriches, Elseid Hysaj, Emanuele Giaccherini, Arkadiusz Milik, Leonardo Pavoletti, Amadou Diawara, Piotr Zielinski, Lorenzo Tonelli, Nikola Makszimovics, Marko Rog sorra, akikhez legújabban csatlakozott az AS Romától kölcsönkapott Mário Rui és a Bordeaux-tól tízmillió euróért megvett szélső, az algériai Adam Unasz.

Ilyen lesz a nápolyi tiki-taka?

Annyi jó hírrel mindenképpen szolgálhatunk a Nápoly-fanoknak, hogy ezen a nyáron nem gyengült a klub, lásd a távozó Eddy Gnahoré, Raffaele Maiello, Jonathan de Guzmán, Daniele Celiento, Felice Gaetano, Giuseppe Nicolao vonulatot – és Pepe Reinát sem vitte el a Manchester City, Duván Zapatát és Lorenzo Tonellit a Torino, Jorginhót a Bournemouth.

Annyi rossz hírrel mindenképpen szolgálhatunk a Nápoly-híveknek, hogy a kiszemeltek (a két középpályás, Philipp Ochs a Hoffenheimtől és Olekszandr Zincsenko a Manchester Citytől, a tizenéves csatár, Federico Chiesa a Firenzétől, a 32 éves görög kapus, Oresztisz Karnezisz az Udinesétől) névsora azt mutatja, a klub nem robbantja a Vezúvot a transzfervilágra ezen a nyáron sem.

De nincs is ám könnyű dolga az egyesületeknek: Rog és Makszimovics korábban kikötött opciós megszerzése 33 millió euróba került, a Real Sociedad holmi negyvenmillió eurót kért az olaszoktól kapusáért, Gerónimo Rulliért (így fordult a nápolyiak érdeklődése a leverkuseni Bernd Leno felé), a nagy Enrico Chiesa fiáért, Federicóért pedig szintén negyvenmillió ütheti a Fiorentina bankszámláját, legalábbis a Tuttosport szerint létrejön ez az üzlet, mihelyst a Napoli befészkeli magát a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

A déliek elnöke, a vagány Aurelio De Laurentiis szerint érkezik még egy nagy fogás, egy Mr. X a csapathoz – az elnök helyében vigyáznánk ezzel a szakkifejezéssel, mert pár éve a Milan hanyatlása is éppen így kezdődött...

(transfermarkt.de)
(transfermarkt.de)


Ha jobban megnézzük a keretet, az magán hordozza a Nápoly minden örömét és bánatát. Pepe Reina jó kapus, de maholnap 35 éves, Rafael és Luigi Sepe nem megnyugtató megoldás.

A legértékesebb középhátvéd Kalidou Koulibaly, mellette Nikola Makszimovics, Raúl Albiol, Lorenzo Tonelli és Vlad Chiriches is bevethető, azaz mint láthattuk, sok jó védője van a gárdának, erőssége kevesebb.

Tonelli és Chiriches a jobbon is bevethető, de ez az oldal az egyre markánsabban futballozó Elseid Hysaj felségterülete, a bal meg a villámgyors Fauzi Gulamé, akiért a télen nagycsapatok sora jelentkezett be, ám most nagy a csend körötte, talán mert a jövő nyáron lejár a kontraktusa. Utóbbi helyettese ugyebár a portugál Mário Rui, valamint a rutinos horvát válogatott Ivan Strinic, előbbié a veterán Christian Maggio.

Szűrőposzton is jól állnak a kékek, lásd a Jorginho, Amadou Diawara kettőst, a karmester ki más lenne, mint Marek Hamsík (változatos pozíciókban), közöttük Serie A-s szinten kiemelkedő a Piotr Zielinski, Allan, Marko Rog trió.

A két öreg szélső Emanuele és Camilo Zúniga, ők távozhatnak Adam Unasz miatt, előbbi legalábbis mindenképpen, a Leandrinho, Alessio Zerbin kettős még nagyon zöldfülű – igaz, nem könnyű betörni egy Lorenzo Insigne, Dries Mertens, José Callejón sorba.

Mertens középcsatárként is sokszor szerepel, mert a bal szél főleg Insignéé, ha éppen nem a középcsatár mögött cirkál, Callejón meg olyan, mint a magyar átlagválasztó: erősen jobbra húz.

Hogy a Nápoly mennyire nem garasos, arra példa a négy csatár: Mertenst nem adták el nagy pénzért sem, a Higuaín-örökös Arkadiusz Milikért 32 millió eurót fizettek (a lengyel a jó kezdés után súlyosan megsérült, tavasszal csak pár perceket játszhatott), az olasz válogatott kerettag Leonardo Pavoletti a télen 18 millió euróért jött, a kolumbiai Duván Zapata (a milanos Cristián Zapata unokatestvére) négy évvel ezelőtt 7.5 millió euróért.

Sok-sok pénzből élcsapatot lehet építeni, de nyerő csapatot azt egyáltalán nem biztosan.


OLASZORSZÁG, SERIE A, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2017

ATALANTA
Érkezett: Timothy Castagne (Genk, 6 000 000 euró), Josip Ilicic (Fiorentina, 5.500 000), Etrit Berisha (Lazio, 5 000 000), José Luis Palomino (Ludogorec, 4 000 000), Andreas Cornelius (FC Köbenhavn, 3 500 000), Fabio Eguelfi (Inter, 1 500 000), Matteo Pessina (AC Milan, 1 000 000), Luca Vido (AC Milan, 1 000 000), Robin Gosens (Heracles Almelo, 900 000), Joao Schmidt (Sao Paulo, i.), Nicolas Haas (Luzern, i.)
Kölcsönbe: Riccardo Orsolini (Juventus)
Kölcsönből vissza: Michele Canini (Cremonese), Borisz Radunovics (Avellino), Nadir Minotti (Pistoiese), Kecskés Ákos (Újpest), Prince Gouano (Guimaraes), Gaetano Monachello (Ternana), Emanuele Suagher (Bari), Giuseppe De Luca (Vicenza), Simone Emmanuello (Pro Vercelli), Gianluca Mancini (Perugia), Constantin Nica (Latina), Berat Djimsiti (Avellino), Leonardo Gatto (Ascoli), Mauricio Pinilla (Genoa)
Távozott: Andrea Conti (AC Milan, 25 000 000), Prince Gouano (Amiens, ingyen), Mauricio Pinilla (Genoa), Matteo Contini (szerződése lejárt), Giulio Migliaccio (vissavonult), Abdoulay Konko (szl.)
Kölcsönbe: Franck Kessié (AC Milan, 8 000 000), Alberto Paloschi (SPAL, 2 000 000), Kecskés Ákos (Nieciecza), Berat Djimsiti (Benevento), Bryan Cabezas (Panathinaikosz), Giuseppe De Luca (Virtus Entella), Marco D'Alessandro (Benevento), Fabio Eguelfi (Cesena), Emanuele Suagher (Avellino), Simone Emmanuello (Perugia)
Kölcsönből vissza: Etrit Berisha (Lazio), Alekszandar Pesics (Toulouse), Alberto Grassi (Napoli), Anthony Mounier (Bologna), Ervin Zukanovic (AS Roma)

BENEVENTO
Érkezett: Gaetano Letizia (Carpi, 1 750 000), Vid Belec (Carpi, 1 750 000), Massimo Coda (Salernitana, 1 700 000), Andrew Gravillon (Inter U19, 1 500 000), Raman Chibsah (Sassuolo, 850 000), Bright Gyamfi (Inter, 280 000), Gianluca Di Chiara (Perugia, 3 000 000), Andrea Costa (Empoli, 1 500 000)
Kölcsönbe: George Puscas (Inter), Lorenzo Venuti (Fiorentina), Berat Djimsiti (Atalanta), Danilo Cataldi (Lazio, 2 000 000), Marco D'Alessandro (Atalanta), Alberto Brignoli (Juventus)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Filippo Falco (Bologna), Raman Chibsah (Sassuolo), Marko Pajac (Cagliari), Alessio Cragno (Cagliari)

BOLOGNA
Érkezett: Szafir Taider (Inter, 4 000 000), Giancarlo González (Palermo, 2 000 000), Sebastien De Maio (Anderlecht, 2 000 000), Filip Helander (Hellas Verona, 2 000 000), Andrea Poli (AC Milan, i.), César Falletti (Sportivo Luqueno, i.)
Kölcsönből vissza: Filippo Falco (Benevento), Lorenzo Crisetig (Crotone), Anthony Mounier (Atalanta), Nicolo Cherubin (Hellas Verona), Alex Ferrari (Hellas Verona), Vécsei Bálint (Lugano)
Távozott: Uros Radakovics (Sigma Olomouc, i.), Nicolo Cherubin (Hellas Verona)
Kölcsönbe: Luca Rizzo (SPAL), Mariosz Oikonomu (SPAL)
Kölcsönből vissza: Umar Sadiq (AS Roma), Szafir Taider (Inter), Federico Viviani (Hellas Verona), Filip Helander (Hellas Verona)

CAGLIARI
Érkezett: Senna Miangue (Inter, 3 500 000), Paolo Farago (Novara, 2 300 000), Marco Andreolli (Inter, i.), Luca Cigarini (Sampdoria, i.), Andrea Cossu (egyesület nélküli), Filippo Romagna (Juventus, 7 600 000)
Kölcsönből vissza: Santiago Colombatto (Trapani), Simone Colombi (Carpi), Duje Cop (Sporting Gijón), Marko Pajac (Benevento), Caio Rangel (Criciúma), Luka Krajnc (Frosinone), Marco Fossati (Hellas Verona), Niccolo Giannetti (Spezia), Alessio Cragno (Benevento)
Távozott: Nicola Murru (Sampdoria, 7 000 000), Marco Fossati (Hellas Verona, 300 000), Simone Colombi (Carpi, 275 000), Bruno Alves (Glasgow Rangers, i.), Caio Rangel (Estoril), Roberto Colombo (visszavonult), Davide Di Gennaro (Lazio, i.), Mauricio Isla (Fenerbahce, i.), Víctor Ibarbo (Szagan Toszu, 500 000), Dario Del Fabro (Juventus, 4 500 000)
Kölcsönből vissza: Panajotisz Tahcidisz (Torino), Senna Miangue (Inter), Paolo Farago (Novara), Gabriel (AC Milan)

CHIEVO VERONA
Érkezett: Luca Garritano (Cesena, 1 000 000), Alejandro Rodríguez (Cesena, 500 000), Michele Rigione (Cesena, 200 000), Gianluca Gaudino (Bayern München, 50 000), Pawel Jaroszynski (Cracovia Kraków, 400 000)
Kölcsönbe: Manuel Pucciarelli (Empoli)
Kölcsönből vissza: Mattia Bani (Pro Vercelli), Fabio Daprela (Bari), Antonio Floro Flores (Bari), Ivan Provedel (Pro Vercelli), Paul-José Mpoku (Panathinaikosz), Dejan Lazarevic (Karabükspor)
Távozott: Paul-José Mpoku (Standard Liege, 1 800 000), Tomasz Kupisz (Cesena, 700 000), Nicolás Spolli (Genoa, i.), Dejan Lazarevic (szl.), Mariano Izco (Cesena, i.), Nicola Bellomo (szl.), Walter Bressan (szl.), Caleb Ekuban (Leeds United)
Kölcsönbe: Ivan Provedel (Empoli), Ali Sowe (Skënderbeu)
Kölcsönből vissza: Jonathan de Guzmán (Napoli), Serge Gakpé (Genoa)

CROTONE
Érkezett: Oliver Kragl (Frosinone, 400 000), Davide Faraoni (Udinese, i.), Leandro Cabrera (Real Zaragoza, i.), Mariano Izco (Chievo Verona, i.)
Kölcsönbe: Marcello Trotta (Sassuolo), Arlind Ajeti (Torino), Rolando Mandragora (Juventus)
Kölcsönből vissza: Ante Budimir (Sampdoria)
Távozott: Pietro De Giorgio (szl.), Claiton (szl.), Dzsamel Meszbah (Lausanne, i.)
Kölcsönből vissza: Gianmarco Ferrari (Sassuolo), Lorenzo Crisetig (Bologna), Leonardo Capezzi (Sampdoria), Marcello Trotta (Sassuolo), Aleandro Rosi (Genoa), Diego Falcinelli (Sassuolo)

FIORENTINA
Érkezett: Vitor Hugo (Palmeiras, 8 000 000), Nikola Milenkovics (Partizan Beograd, 5 100 00), Bruno Gaspar (Guimaraes, 4 000 000), Sebastián Cristóforo (Sevilla, 3 500 000), Carlos Sánchez (Aston Villa, 3 000 000), Maximiliano Olivera (Penarol, 2.500 000), Gaetano Castrovilli (Bari, 1 400 000), Rafik Zekhnini (Odd, 1 500 000), Jordan Veretout (Aston Villa, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Giuseppe Rossi (Celta Vigo), Steve Beleck (Ümraniyespor), Ante Rebic (Eintracht Frankfurt), Matías Fernández (AC Milan), Kevin Diks (Vitesse), Jaime Báez (Spezia), Andrés Schetino (Sevilla)
Távozott: Josip Ilicic (Atalanta, 5 500 000), Gonzalo Rodríguez (San Lorenzo, i.), Giuseppe Rossi (szl.), Borja Valero (Inter, 5 500 000), Hrvoje Milic (Olympiakosz, 1.500 000), Federico Bernardeschi (Juventus, 40 000 000), Ciprian Tatarusanu (Nantes, 2.500 000), Ricardo Bagadur (Brescia), Matías Vecino (Inter, 24 000 000)
Kölcsönbe: Kevin Diks (Feyenoord), Lorenzo Venuti (Benevento), Gaetano Castrovilli (Cremonese)
Kölcsönből vissza: Carlos Sánchez (Aston Villa), Carlos Salcedo (Deportivo Guadalajara), Sébastien De Maio (Anderlecht), Maximiliano Olivera (Penarol), Cristian Tello (Barcelona), Sebastián Cristóforo (Sevilla)

GENOA
Érkezett: Oscar Hiljemark (Palermo, 2 500 000), Andrej Galabinov (Novara, i.), Mauricio Pinilla (Atalanta), Nicolás Spolli (Chievo Verona, i.)
Kölcsönbe: Ervin Zukanovic (AS Roma), Andrea Bertolacci (AC Milan), Gianluca Lapadula (AC Milan, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Riccardo Fiamozzi (Frosinone), Loick Landre (Pisa), Serge Gakpé (Chievo Verona), Riccardo Improta (Salernitana), Sebastián Gorga (Gimnasia La Plata), Lucas Ocampos (AC Milan), Aleandro Rosi (Crotone), Samir Ujkani (Pisa)
Távozott: Lucas Orbán (Racing Club, i.), Rubinho (szl.), Goran Pandev (szl.), Raffaele Palladino (szl.), Nicolás Burdisso (szl.), Luca Siligardi (Parma, i.), Samir Ujkani (Cremonese), Ezequiel Munoz (Leganes, 2 500 000)
Kölcsönbe: Manuel Milinkovics (Foggia), Andrea Beghetto (Frosinone), Riccardo Improta (Bari), Riccardo Fiamozzi (Bari)
Kölcsönből vissza: Mauricio Pinilla (Atalanta), Lucas Ocampos (Olympique Marseille), Oscar Hiljemark (Palermo), Olivier Ntcham (Manchester City), Danilo Cataldi (Lazio)

HELLAS VERONA
Érkezett: Marco Fossati (Cagliari, 300 000), Nicolo Cherubin (Bologna), Alessio Cerci (Atlético Madrid, i.), Antonio Cassano (egyesület nélküli), Bruno Zuculini (Manchester City), Marco Silvestri (Leeds United), Martín Cáceres (Southampton, i.)
Kölcsönbe: Daniele Verde (AS Roma), Thomas Heurtaux (Udinese), Marcel Büchel (Empoli)
Kölcsönből vissza: Federico Viviani (Bologna), Alejandro González (Avellino), Filip Helander (Bologna)
Távozott: Filip Helander (Bologna, 2 000 000), Eros Pisano (Bristol City, i.), Alejandro González (szl.), Antonio Cassano (szerződését felbontották, majd visszavonult)
Kölcsönbe:
Federico Viviani (SPAL)
Kölcsönből vissza: Marco Fossati (Cagliari), Nicolo Cherubin (Bologna), Alex Ferrari (Bologna), Bruno Zuculini (Manchester City), Simone Ganz (Juventus)

INTERNAZIONALE
Érkezett: Milan Skriniar (Sampdoria, 23 000 000), Nicolo Zaniolo (Virtus Entella, 1 800 000), Jens Odgaard (Lyngby, 1 500 000), Daniele Padelli (FC Torino, i.), Borja Valero (Fiorentina, 5 500 000), Matías Vecino (Fiorentina, 24 000 000)
Kölcsönből vissza: Samuele Longo (Girona), Szafir Taider (Bologna), Andrea Ranocchia (Hull City), Francesco Bardi (Frosinone), Caner Erkin (Besiktas), Gianluca Caprari (Pescara), Felipe Melo (Palmeiras), Rey Manaj (Pisa), Assane Gnoukouri (Udinese), Juan Jesus (AS Roma), Sztevan Jovetics (Sevilla), Zé Turbo (Marbella), Federico Dimarco (Empoli), Raffaele Di Gennaro (Ternana)
Távozott: Gianluca Caprari (Sampdoria, 12 000 000), Éver Banega (Sevilla, 9 000 000), Juan Jesus (AS Roma, 8 000 000), Federico Dimarco (FC Sion, 4 00 000), Szafir Taider (Bologna, 4 000 000), Senna Miangue (Cagliari, 3 5000 000), Fabio Eguelfi (Atalanta, 1 500 000), Caner Erkin (Besiktas, 750 000), Bright Gyamfi (Benevento, 280 000), Felipe Melo (Palmeiras, i.), Juan Carrizo (Monterrey, i.), Marco Andreolli (Cagliari, i.). Rodrigo Palacio (szl.), Eloge Yao (Lugano), Isaac Donkor (Cesena)
Kölcsönből vissza: Trent Sainsbury (Csiangszu Szuning)
Kölcsönbe: George Puscas (Benevento), Raffaele Di Gennaro (Spezia), Francesco Forte (Spezia), Jonathan Biabiany (Sparta Praha)

JUVENTUS
Érkezett: Juan Cuadrado (Chelsea, 20 000 000), Medhi Benatia (Bayern München, 17 000 000), Rodrigo Bentancur (Boca Juniors, 10 500 000), Mattia De Sciglio (AC Milan, 12 000 000), Wojciech Szczesny (Arsenal, 12 200 000), Federico Bernardeschi (Fiorentina, 40 000 000), Dario Del Fabro (Cagliari, 4 500 000)
Kölcsönbe: Douglas Costa (Bayern München, 6 000 000)
Kölcsönből vissza: Kingsley Coman (Bayern München), Alberto Cerri (Pescara), Nicola Leali (Olympiakosz), Mame Thiam (Empoli), Lorenzo Rosseti (Lugano), Eric Lanini (Matera), Carlo Pinsoglio (Latina), Luca Marrone (Waregem), Uaszim Buj (PEC), Alberto Brignoli (Perugia), Francesco Cassata (Ascoli), Riccardo Orsolini (Ascoli), Joel Untersee (Brescia), Filippo Romagna (Brescia), Andrés Tello (Empoli), Simone Ganz (Hellas Verona), Simone Zaza (Valencia), Cristian Pasquato (Krilja Szovjetov), Anasztasziosz Donisz (Nice)
Távozott: Kingsley Coman (Bayern München, 21 000 000), Simone Zaza (Valencia, 16 000 000), Neto (Valencia, 7 000 000), Anasztasziosz Donisz (VfB Stuttgart, 3 000 000), Junesz Bnu Marzuk (Lugano, 400 000), Uaszim Buj (szl.), Paolo De Ceglie (szl.), Dani Alves (PSG, i.), Marcelo Djalo (Lugo, i.), Simone Ganz (Pescara, 1 800 000), Leonardo Bonucci (AC Milan, 42 000 000), Cristian Pasquato (Legia Warszawa), Francesco Cassata (Sassuolo, 7 000 000), Filippo Romagna (Cagliari, 7 600 000), Ouasim Bouy (Leeds United, i.)
Kölcsönbe: Riccardo Orsolini (Atalanta), Andrés Tello (Bari), Alberto Cerri (Perugia), Nicola Leali (Zulte Waregem), Stefano Padovan (Casertana), Dario Del Fabro (Novara), Rolando Mandragora (Crotone), Alberto Brignoli (Benevento)
Kölcsönből vissza: Medhi Benatia (Bayern München), Juan Cuadrado (Chelsea)

LAZIO
Érkezett: Adam Marusics (Oostende, 6 500 000), Simone Palombi (Ternana, 300 000), Lucas Leiva (Liverpool, 5 700 000), Davide Di Gennaro (Cagliari, i.), Felipe Caicedo (Espanyol, 2 500 000), Ameth Lo (AC Milan, i.)
Kölcsönből vissza: Etrit Berisha (Atalanta), Danilo Cataldi (Genoa), Josip Elez (HNK Rijeka), Maurício (Szpartak Moszkva), Joseph Marie Minala (Salernitana), Ricardo Kishna (Lille), Ravel Morrison (Queens Park), Simone Palombi (Ternana), Antonio Rozzi (Lupa Roma), Brayan Perea (Lugo)
Távozott: Etrit Berisha (Atalanta, 5 000 000), Josip Elez (HNK Rijeka, 500 000), Simone Palombi (Ternana, 150 000), Lucas Biglia (AC Milan, 17 000 000)
Kölcsönbe: Danilo Cataldi (Benevento, 2 000 000)

AC MILAN
Érkezett: André Silva (FC Porto, 38 000 000), Andrea Conti (Atalanta, 25 000 000), Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen, 22 000 000), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg, 18 000 000), Mateo Musacchio (Villarreal, 18 000 000), Antonio Donnarumma (Asteras Tripoli, 1 500 000), Lucas Biglia (Lazio, 17 000 000), Leonardo Bonucci (Juventus, 42 000 000)
Kölcsönbe: Franck Kessié (Atalanta, 8 000 000), Fabio Borini (Sunderland)
Kölcsönből vissza: Hasim Masztur (PEC), Rodrigo Ely (Deportivo Alavés), Diego López (Espanyol), Jherson Vergara (Arszenal Tula), Gabriel (Cagliari), José Mauri (Empoli), Juan Mauri (Paganese), Gianmarco Zigoni (SPAL), M’Baye Niang (Watford)
Távozott: Juraj Kucka (Trabzonspor, 5 000 000), Matteo Pessina (Atalanta, 1 000 000), Luca Vido (Atalanta, 1 000 000), Diego López (Espanyol, 1 000 000), Andrea Poli (Bologna, i.), Honda Keiszuke (Pachuca, i.), Nnamdi Oduamadi (szl.), Hasim Masztur (szl.), Mattia De Sciglio (Juventus, 12 000 000), Leonel Vangioni (Monterrey, 1 700 000), Giacomo Beretta (Foggia), Rodrigo Ely (Deportivo Alavés, 3 000 000), Ameth Lo (Lazio, i.)
Kölcsönbe: Andrea Bertolacci (Genoa), Gianluca Lapadula (Genoa, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Mario Pasalic (Chelsea), Lucas Ocampos (Genoa), Gerard Deulofeu (Everton), Matías Fernández (Fiorentina)

NAPOLI
Érkezett: Nikola Makszimovics (FC Torino, 20 000 000), Marko Rog (Dinamo Zagreb, 13 000 000), Adam Unasz (Girondins Bordeaux, 10 000 000)
Kölcsönbe: Mário Rui (AS Roma, 3 750 000)
Kölcsönből vissza: Duván Zapata (Udinese), Raffaele Maiello (Frosinone), Sebastiano Luperto (Pro Vercelli), Alberto Grassi (Atalanta), Roberto Insigne (Latina), Jonathan de Guzmán (Chievo Verona), Camilo Zúniga (Watford), Jacopo Dezi (Perugia), Nicolao Dumitru (Nottingham Forest)
Távozott: Jonathan de Guzmán (Eintracht Frankfurt, i.), Raffaele Maiello (Frosinone, 1 200 000), Eddy Gnahoré (Palermo, 1 500 000), Nicolao Dumitru (Alcorcón)
Kölcsönbe: Igor Lasicki (Wisla Plock), Roberto Insigne (Parma), Jacopo Dezi (Parma), Alberto Grassi (Parma), Sebastiano Luperto (Empoli)
Kölcsönből vissza: Marko Rog (Dinamo Zagreb), Nikola Makszimovics (FC Torino)

AS ROMA

Érkezett: Rick Karsdorp (Feyenoord, 14 000 000), Bruno Peres (FC Torino, 12 500 000), Lorenzo Pellegrini (Sassuolo, 10 000 000), Juan Jesus (Inter, 8 000 000), Mário Rui (Empoli, 6 000 000), Héctor Moreno (PSV, 5 700 000), Maxime Gonalons (Olympique Lyon, 5 000 000), Federico Fazio (Tottenham, 3 200 000), Cengiz Ünder (Basaksehir, 13 400 000), Alekszandar Kolarov (Manchester City, 5 000 000), Rezan Corlu (Bröndby, 600 000)
Kölcsönbe: Grégoire Defrel (AS Sassuolo, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Lukasz Skorupski (Empoli), Norbert Gyömbér (Tyerek Groznij), William Vainqueur (Olympique Marseille), Daniele Verde (Avellino), Seydou Doumbia (Basel), Federico Ricci (Sassuolo), Ervin Zukanovic (Atalanta), Ezequiel Ponce (Granada), Umar Sadiq (Bologna), Leandro Castán (Sampdoria), Juan Iturbe (Torino)
Távozott: Mohamed Szalah (Liverpool, 42 000 000), Leandro Paredes (Zenit, 23 000 000), Federico Ricci (Sassuolo, 4 500 000), Francesco Totti (szl.), Antonio Rüdiger (Chelsea, 35 000 000)
Kölcsönbe: Daniele Verde (Hellas Verona), Seydou Doumbia (Sporting CP), Ezequiel Ponce (Lille), Ervin Zukanovic (Genoa), Matteo Ricci (Salernitana), Mário Rui (Napoli, 3 750 000)
Kölcsönből vissza: Juan Jesus (Inter), Thomas Vermaelen (Barcelona), Mário Rui (Empoli), Wojciech Szczesny (Arsenal), Clément Grenier (Olympique Lyon), Federico Fazio (Tottenham), Bruno Peres (Torino)

SAMPDORIA
Érkezett: Gianluca Caprari (Inter, 12 000 000), Nicola Murru (Cagliari, 7 000 000), Bruno Fernandes (Udinese, 6 000 000), Dawid Kownacki (Lech Poznan, 4 000 000), Gastón Ramírez (Middlesbrough, 9 000 000)
Kölcsönbe: Gianmarco Ferrari (Sassuolo, 1 500 000)
Kölcsönből vissza: David Ivan (Bari), Leandro Castán (Torino), Federico Bonazzoli (Brescia), Jakub Hromada (Viktoria Pilsen), Francesco Fedato (Foggia, i.), Leonardo Capezzi (Crotone), Valerio Verre (Pescara)
Távozott: Milan Skriniar (Inter, 23 000 000), Luis Muriel (Sevilla, 20 000 000), Bruno Fernandes (Sporting CP, 8 500 000), Luca Cigarini (Cagliari, i.), Jakub Hromada (Slavia Praha), Angelo Palombo (visszavonult), Luis Muriel (Sevilla, 20 000 000)
Kölcsönbe:
Ante Budimir (Crotone), Andrés Ponce (Livorno)
Kölcsönből vissza: Bruno Fernandes (Udinese), Leandro Castán (AS Roma)

SASSUOLO
Érkezett: Federico Ricci (AS Roma, 4 500 000), Davide Frattesi (AS Roma U19, 3 000 000), Riccardo Marchizza (AS Roma U19, 4.500 000), Francesco Cassata (Juventus, 7 000 000), Edoardo Goldaniga (Palermo, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Gianmarco Ferrari (Crotone), Raman Chibsah (Benevento), Karim Laribi (Cesena), Marcello Trotta (Crotone), Diego Falcinelli (Crotone)
Távozott: Lorenzo Pellegrini (AS Roma, 10 000 000), Raman Chibsah (Benevento, 850 000), Karim Laribi (Cesena, i.)
Kölcsönbe: Grégoire Defrel (AS Roma, 5 000 000), Marcello Trotta (Crotone), Filippo Bandinelli (Perugia), Gianmarco Ferrari (Sampdoria, 1 500 000)
Kölcsönből vissza: Alberto Aquilani (Pescara), Federico Ricci (AS Roma)

SPAL 2013
Érkezett: Sauli Väisänen (AIK Solna), Pa Konate (Malmö FF, 300 000)
Kölcsönbe: Felipe (Udinese, 1 000 000), Federico Mattiello (Juventus), Mariosz Oikonomu (Bologna), Alberto Paloschi (Atalanta, 2 000 000), Luca Rizzo (Bologna), Federico Viviani (Hellas Verona), Alfred Gomis (Torino), Alberto Grassi (Napoli)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Kevin Bonifazi (Torino), Gianmarco Zigoni (AC Milan), Alex Meret (Udinese)
Kölcsönbe: Michele Castagnetti (Empoli), Mattia Finotto (Ternana)

TORINO
Érkezett: Lyanco (FC Sao Paulo, 5 900 000), Vanja Milinkovics-Savics (Lechia Gdansk, 4 200 000), Salvatore Sirigu (PSG, i.), Álex Berenguer (Osasuna, 5 500 000)
Kölcsönbe: Nicolas N'Koulou (Olympique Lyon, 500 000)
Kölcsönből vissza: Bruno Peres (AS Roma), Nikola Makszimovics (Napoli), Gastón Silva (Granada), Panajotisz Tahcidisz (Cagliari), Vittorio Parigini (Bari), Alfred Gomis (Salernitana), Kevin Bonifazi (SPAL), Pontus Jansson (Leeds United)
Távozott: Nikola Makszimovics (Napoli, 20 000 000), Bruno Peres (AS Roma, 12 500 000), Pontus Jansson (Leeds United, 4 100 000), Panajotisz Tahcidisz (Olympiakosz, 700 000), Marco Chiosa (Novara, 500 000), Daniele Padelli (Inter, i.), Gastón Silva (UNAM Pumas, 1 700 000), Gastón Silva (Independiente, 1 400 000)
Kölcsönbe: Carlao (APOEL Nicosia), Alfred Gomis (SPAL), Arlind Ajeti (Crotone), Abou Diop (Bassano Virtus), Andrea Zaccagno (Pistoiese)
Kölcsönből vissza: Leandro Castán (Sampdoria), Juan Iturbe (AS Roma), Joe Hart (Manchester City)

UDINESE
Érkezett: Giuseppe Pezzella (Palermo, 4.500 000), Antonin Barak (Slavia Praha, 3 000 000), Svante Ingelsson (Kalmar, 750 000), Albano Bizzarri (Pescara, i.), Mamadou Coulibaly (Pescara, 2 000 000), Bram Nuytinck (Anderlecht, 3 000 000), Riad Bajic (Konyaspor, 5 500 000)
Kölcsönből vissza: Guilherme (Deportivo La Coruna), Gaspar Íniguez (CA Tigre), Yrondu Musavu-King (Toulouse), Panajotisz Kone (Granada), Alex Meret (SPAL), Kevin Lasagna (Carpi), Emanuel Insúa (Racing Club)
Távozott: Bruno Fernandes (Sampdoria, 6 000 000), Guilherme (Deportivo La Coruna, 4 500 000), Felipe (SPAL, 1 000 000), Davide Faraoni (Crotone, i.), Lucas Evangelista (Estoril)
Kölcsönbe: Thomas Heurtaux (Hellas Verona), Emmanuel Badu (Bursaspor, 700 000), Yrondu Musavu-King (St. Gallen)
Kölcsönből vissza: Assane Gnoukouri (Inter), Sven Kums (Watford), Duván Zapata (Napoli)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

EMPOLI
Érkezett:
Kölcsönbe: Michele Castagnetti (SPAL), Simone Romagnoli (Carpi), Moustapha Seck (AS Roma), Sebastiano Luperto (Napoli)
Kölcsönből vissza: Mário Rui (AS Roma), Luca Bittante (Salernitana)
Távozott: Mário Rui (AS Roma, 6 000 000), Uros Csoszics (AEK Athén, 500 000), Massimo Maccarone (szl.), Andrea Costa (Benevento, 1 500 000), Federico Barba (Sporting Gijón, 1 750 000), Assane Dioussé (St.-Étienne, 5 000 000)
Kölcsönbe: Marcel Büchel (Hellas Verona), Roman Chanturia (Prato)

PALERMO
Érkezett: Eddy Gnahoré (Napoli, 1 500 000), Radoslaw Murawski (Piast Gliwice, 650 000), Giuseppe Bellusci (Leeds United, i.), Alberto Pomini (Sassuolo)
Kölcsönből vissza: Simon Makienok (Preston), Abdelhamid el-Kautari (Bastia), Aljaz Struna (Carpi), Oscar Hiljemark (Genoa)
Távozott: Giuseppe Pezzella (Udinese, 4 500 000), Oscar Hiljemark (Genoa, 2 500 000), Giancarlo González (Bologna, 2 000 000), Simon Makienok (Utrecht), Sinisa Andelkovic (Venezia, i.), Alessandro Gazzi (Alessandria, i.), Edoardo Goldaniga (Sassuolo, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Sallai Roland (PAFC)

PESCARA
Érkezett: Leonardo Mancuso (Sambenedettese, i.), Simone Ganz (Juventus, 1 800 000)
Kölcsönből vissza: Alberto Aquilani (Sassuolo), Francesco Nicastro (Perugia)
Távozott: Mamadou Coulibaly (Udinese, 2 000 000), Albano Bizzarri (Udinese, i.), Gabriele Aldegani (visszavonult), Simone Pepe (visszavonult), Hugo Campagnaro (szl.), Sulley Muntari (szl.), Alberto Aquilani (szl.), Alberto Gilardino (szl.)
Kölcsönből vissza: Andrés Cubas (Boca Juniors), Gianluca Caprari (Inter), Alberto Cerri (Juventus), Valerio Verre (Sampdoria), Bryan Cristante (Benfica), Jean-Christophe Bahebeck (PSG)

Lezárva kedd délben, vastaggal az elmúlt hét eseményei.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik