Roma: Monchi szerződést bontott, az Arsenalnál folytathatja

Vágólapra másolva!
2019.03.08. 14:01
null
Monchi elérkezettnek látta az időt a távozáshoz (Fotó: AFP)
Az AS Roma a hivatalos oldalán jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Monchival, akinek feladatait ezentúl Frederic Massara látja el.

 

A Porto elleni BL-búcsút követően Eusebio Di Francescót menesztették a Roma kispadjáról, Monchinak ez adta meg a végső lökést a távozáshoz. A sportigazgató közismerten támogatta Di Francesco munkáját, és mivel kihagyták a döntési folyamatból, úgy érzi, már nincs befolyása a klubnál.

A Corriere dello Sport, a Tuttomercatoweb és több más olasz forrás arról írt, hogy Monchi közös megegyezéssel szerződést bont a fővárosi klubbal, a hivatalos bejelentésre pedig pénteken sor került.

Ami a szakember jövőjét illeti, az Arsenalt az elmúlt hónapokban többször is szóba hozták Monchival, és a hírek szerint jó esély van arra, hogy ő legyen a londoniak új sportigazgatója. Az angol klubtól a jelenlegi idényben Ivan Gazidis vezérigazgató és Sven Mislintat vezető játékosmegfigyelő is távozott, az utánuk keletkezett űrt azóta sem tudták betölteni, Monchi érkezése erre jelenthetne megoldást. Matteo Pedrosi olasz újságíró szerint a szóbeli megegyezés már megtörtént, a szakember július elején csatlakozik hivatalosan az észak-londoniakhoz.

Monchinak – aki 2017-ben írt alá az olasz együtteshez – 2021 júniusában járt volna le a szerződése a Románál, ám mivel felbontották a megállapodást, az Arsenalnak nem kell kifizetnie a 3 millió eurós kivásárlási árat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik