Roma: kirúghatják a trénert, Ranieri vagy Panucci válthajta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.07. 14:38
null
Di Francescónak lejárt az ideje az AS Románál? (Fotó: AFP)
Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint az AS Roma edzőjének, Eusebio Di Francescónak a pozíciója veszélybe került a szerdai BL-búcsú után. Helyét ideiglenesen Claudio Ranieri vagy Christian Panucci veheti át.

 

Di Francesco szerda este, a BL-ből való kiesés után nem tartott sajtótájékoztatót, rögtön felszállt a csapatbuszra, és ott gondolkodott a történteken, miközben a Roma-játékosok válaszoltak az újságírók kérdéseire. Mivel a szabályok szerint a meccsek után a vezetőedzőnek muszáj a média rendelkezésére állnia, ezért minden bizonnyal megbüntetik a szakembert.

A Sky Italia állítása szerint csütörtökön dől el, hogy az olasz tréner megtarthatja-e a munkáját.

Sajtóhírek szerintClaudio Ranieria legesélyesebb arra, hogy edzőváltás esetén ő legyen Di Francesco utódja. A 67 éves szakembert – akit a Premier League-ben szereplő Fulham február végén menesztett – sok szál köti az olasz fővároshoz. Rómában született, játékosként a Románál nevelkedett, igaz, a felnőttcsapatban csak egy évet töltött el.Edzőként 2009 szeptemberétől 2011 februárjáig dolgozott a klubnál.

A másik jelölt a sokkal fiatalabb Christian Panucci, aki jelenleg Albánia válogatottjának a szövetségi kapitánya. Profi labdarúgóként nyolc évet húzott le a Románál 2001 és 2009 között, mielőtt 2010-ben visszavonult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik