Olaszország: Sacchi Sarri kinevezéséről és a magyar válogatottról is beszélt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.20. 17:50
null
Sacchi szerint a Juventus olyan lehet Sarrival, mint az ő legendás Milanja volt (Fotó: AFP)
Mint ismert, Maurizio Sarrit nevezte ki új vezetőedzőjének a Juventus. Arrigo Sacchi, a Milan és az olasz válogatott korábbi szakvezetője úgy véli, a torinói gárda nagyon jól járt Sarrival, akivel olyan lehet, mint az ő legendás Milanja volt.



Sacchi legszebb időszakát edzőként a Milannál töltötte, két BEK-et, két európai Szuperkupát, két Interkontinentális Kupát, egy bajnoki címet és egy Olasz Szuperkupát nyert, a nemzeti együttessel pedig 1994-ben vb-döntőig jutott.

„Ez forradalmi lépés – mondta Sacchi Sarri kinevezéséről. – Ha Agnellinek lesz türelme, és megadja a segítséget az edzőknek – merthogy problémák lesznek majd –, akkor a Juventus a játékosállomány minőségével olyan lehet, mint anno az Ajax és a Milan, vagy mint néhány évvel ezelőtt a Barcelona volt.”

Sacchi ezt követően az 1989-ben minden nemzetközi trófeát megnyerő Milanjáról is beszélt a Tutto Mercato Web rádiójának. Kiemelte, hogy annak idején ő teljesen ismeretlen volt, aki a futballnak élt, a csapata pedig olyan volt, amelyben mindenki egymásért, senki sem önmagáért játszott. Beszélt azokról a csapatokról is, amelyek nagy hatással voltak rá a pályafutása során, így többek között a legendás magyar válogatottról is.

„Azok a hősök, akik megteszik, amit tudnak. Mindenki jó volt, mindenki egymásért küzdött. Ha az olasz válogatott úgy épült volna fel, mint az a Milan, akkor biztosan jobb lett volna a helyzet. A különbség nem a győzelem, hanem a siker elérésének módja. Imádtam a magyar válogatottat (nyilván az Aranycsapatra gondolt – a szerk.), a Real Madridot és az Ajaxot, minden olyan csapattal együtt, amely támadófutballt játszik. Manapság azt próbáljuk másolni, ami éppen divatos, meggyőződés és tudás nélkül” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik