Olaszország: megvan az új szövetségi kapitány – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.12. 09:07
null
Roberto Mancini lesz az olasz válogatott új szövetségi kapitánya, így Mario Balotelli is visszatérhet a nemzeti csapatba (Fotó: AFP)
Az olasz média már kész tényként kezeli, hogy Roberto Mancini lesz az olasz labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.

 

Fabrizio Romano úgy tudja, hogy az 53 esztendős szakember vasárnap hivatalosan is távozik a Zenittől – ezzel a lépéssel egyébként állítólag 15 millió euró körüli összegről mond le –, hétfőn Rómába repül, ahol aláírja szerződését, s ő lesz az olasz válogatott új szövetségi kapitánya.

Mancini a hírek szerint két évre szóló megállapodást köt a szövetséggel és 4 millió eurós fizetést kap szezononként. Romano hozzáteszi, az is nyílt titok, hogy Mancini behívja a válogatottba a Nice-nél „jó útra térő” Mario Balotellit.

Mint ismert, az olasz válogatott előző kapitánya, Gian Piero Ventura novemberben lemondott, miután Svédországgal szemben elveszítették a világbajnoki pótselejtezőt, így nem jutottak ki a nyári oroszországi tornára. Az Argentína és az Anglia elleni barátságos mérkőzésen megbízott kapitányként Luigi Di Biagio irányította a nemzeti csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik