Olaszország: ideiglenes kapitány került a válogatott élére

Vágólapra másolva!
2018.02.05. 19:53
Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) hivatalosan bejelentette, hogy Luigi Di Biagio irányítja a felnőtt válogatottat a márciusi két felkészülési mérkőzésen.

Mint ismert, az olasz válogatott 1958 óta először nem vívta ki a vb-kvalifikációt, miután a pótselejtezőn összesítésben 1–0-ra alulmaradt Svédországgal szemben – ennek eredményeként néhány nappal a blamát követően a szövetség menesztette Gian Piero Ventura szövetségi kapitányt. menesztette Gian Piero Ventura szövetségi kapitányt.

A végleges utód nincs még meg ugyan, az viszont biztossá vált, hogy a soron következő két felkészülési mérkőzésen a 46 éves Luigi Di Biagio irányítja a nemzeti csapatot.

Di Biagio közel 500 mérkőzésen játszott a Lazio, a Monza, a Foggia, a Roma, az Internazionale, a Brescia és az Ascoli labdarúgójaként, 31-szer pályára lépett a felnőtt válogatottban, melynek tagjaként 1998-ban és 2002-ben világbajnokságon járt, 2000-ben ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokságon.

A korábbi középpályás 2011-ben került az olasz U20-as válogatott élére, két évvel később átvette az U21-es csapatot, amelyet kétszer Eb-re vezetett.

Az Azzurri Di Biagióval a kispadon március 23-án Manchesterben találkozik Argentínával, majd 27-én Londonba látogat az angol válogatotthoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik