Filippo Inzaghi az első évében az élvonalba vezette a Beneventót (Fotó: AFP)

 

A Benevento már az előző, pénteken megrendezett 30. fordulóban is biztossá tehette volna élvonalbeli tagságát, de akkor nem tudott nyerni az Empoli ellen (0–0), és a többi eredmény sem alakult kedvezően számára. Hétfőn azonban már nem hibázott Filippo Inzaghi együttese, a 24. perctől emberhátrányban játszva is megverte 1–0-ra a Juve Stabiát – a győztes gólt a Cagliariban több mint 200 meccsen pályára lépő Marco Sau szerezte a 71. percben –, ezzel behozhatatlanná vált az előnye a tabella élén következő ellenfele, a második helyezett Crotone előtt.

A Benevento 31 forduló után 76 ponttal áll, ami rekord a Serie B történetében, és az sem rendszeres az olasz másodosztályban, hogy egy csapat már hét fordulóval a bajnokság vége előtt kiharcolja a feljutást – erre legutóbb az Ascoli volt képes az 1977–1978-as idényben.

A „boszorkányok” – akik az eddigi 31 forduló során mindössze 15 gólt kaptak és csak egy vereséget szenvedtek el – legeredményesebb játékosa ebben a szezonban Sau és Nicolas Viola, mindketten kilenc találatnál járnak, de az együttes tagja többek között Lorenzo Insigne egyik testvére, Roberto is, míg a csapatkapitány a Napoli korábbi jobbhátvédje, Christian Maggio.

A Benevento a 2017–2018-as évad után másodszor lesz tagja a Serie A mezőnyének.

A klubnál már el is kezdtek dolgozni a keret megerősítésén: kedden Olaszországba érkezik a Chelsea és az Olympique Marseille korábbi francia válogatott csatára, Loic Rémy, aki az orvosi vizsgálatok sikeres teljesítése esetén hároméves szerződést köt új csapatával – írja a Sky Sport Italia.

Rémy a legutóbbi két idényben a Lille-ben játszott – ebben a szezonban 30 tétmeccsen 14-szer volt eredményes –, de június 30-án lejár a szerződése francia egyesületénél.