Olaszország: édesanyja árvízből mentette ki Buffon féltett kincsét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.11. 15:15
null
Édesanyja mentette ki a természeti katasztrófa sújtotta házból Buffon féltett kincsét (Forrás: gazzetta.it)
Természeti katasztrófa sújtotta Gianliugi Buffon édesanyjának házát. A lakásban lévő legtöbb bútor és tárgy megsérült vagy használhatatlanná vált, Buffon első válogatott meze azonban megmenekült, köszönhetően a kapuvédő édesanyjának, Maria Stella Masoccónak.
A heves esőzések miatt áradások sújtották Olaszország Toszkána tartományát. Carrarában pár óra alatt annyi csapadék hullott le, amely egy hónapnyi mennyiségnek felel meg. A patakok és a folyók medrükből kilépve árasztották el a lakott területeket. Ennek vált áldozatává Maria Stella Masocco családi háza is.

A ház legtöbb bútorát és a bent lévő (emlék)tárgyak jelentős részét az árvíz károsította meg, egyedül a felső szint maradt sértetlen. Buffon legkedvesebb és legféltettebb ereklyéje, az első válogatottsága során viselt 22-es számú meze azonban megmenekült, köszönhetően a kapus édesanyjának, aki a katasztrófa kellős közepén elsőként mentette ki fia sportfelszerelését.

A Juventus kapusa jelenleg az olasz labdarúgó-válogatottal edzőtáborozik Covercianóban. A csapat november 16-án, vasárnap Horvátországot fogadja hazai pályán a 2016-os Európa-bajnoki selejtező mérkőzés keretében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik