Olaszország: Conte reagált rá, visszatérhet-e a válogatotthoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.14. 18:46
Állítólag rezeg a léc Gian Piero Ventura alatt az olasz labdarúgó-válogatott élén. A szövetségi kapitány leváltásáról szóló pletykákon csak tovább erősített Antonio Conte nyilatkozata, amelyben az angol Premier League-ben címvédő Chelsea menedzsere elmondta, hogy egy nap visszatérne hazája nemzeti csapatához.

A hírek szerint az olasz válogatott jelenlegi szövetségi kapitányának, Gian Piero Venturának bizonytalan a jövője, miután Olaszországnak nem sikerült egyenes ágon kijutnia a jövő évi oroszországi világbajnokságra. Természetesen rögtön adódott a kérdés, hogy ha a 69 éves szakembert leváltják, ki kerülhet az együttes élére. Gian Piero Venturának bizonytalan a jövője, miután Olaszországnak nem sikerült egyenes ágon kijutnia a jövő évi oroszországi világbajnokságra. Természetesen rögtön adódott a kérdés, hogy ha a 69 éves szakembert leváltják, ki kerülhet az együttes élére.

Ekkor vetődött fel Antonio Conte neve, aki 2014 és 2016 között már irányította hazája nemzeti csapatát, és egy interjúban nemrégiben arról beszélt, hogy egyszer újra megtenné ezt. Ahogy pedig ez sokszor lenni szokott, most kénytelen magyarázkodni.

„Két hete valótlan dolgokat olvasok magamról – mondta a Chelsea szakvezetője. – Készült velem egy interjú, és biztos vagyok benne, hogy rosszul fordították, mert csupán azt jegyeztem meg, egy nap szeretnék visszatérni Olaszországba, ám ez csak a jövőben történhet meg. Még hátravan két év a szerződésemből, és boldog vagyok a Chelsea-nél. Szeretem a közös munkát a játékosaimmal, és azt az érzést, amelyet a rajongóink keltenek bennem. Nem találok semmi kivetnivalót itt."

„A másik dolog, amit szeretnék tisztázni, hogy a családom itt van velem Angliában, és nem maradtak Olaszországban. A lányom itt jár iskolába. Amikor az emberek írnak valamiről, fontos lenne, hogy az igaz legyen" – vélekedett Conte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik