Mario Balotelli ismét gólt szerzett az olasz válogatottban (Fotó: AFP)

 

Azt megelőzően, hogy Roberto Mancini, az új olasz szövetségi kapitány első keretébe visszahívta Mario Balotellit, a korábban balhéiról ismert támadó legutóbb a 2014-es világbajnokságon lépett pályára a válogatottban.

A korábban az Internazionaléban, a Manchester Cityben, a Milanban és a Liverpoolban is futballozó csatár hétfőn a 21. percben szerzett vezetést hazájának. Balotelli az Instagramon a márciusban váratlanul elhunyt Davide Astorinak ajánlotta gólját.

„Tudom, hogy késő és már ott vagy… De biztos vagyok benne, hogy odafentről édesapámmal együtt Te is nézted a meccset! Ezt a gólt neked ajánlom, még akkor is, ha nem jelent semmit” – írta Balotelli közösségi oldalán.

Lo so che è tardi lo so che ormai sei la.. ma sono convinto che la, in alto, oggi la guardavi con mio papà la partita ! Questo gol, anche se non vorrà dire niente, anche se non servirà a niente, lo dedico a te #davideastori #forzaitalia #grazieatuttivoi

391.8k Likes, 5,092 Comments - Mario Balotelli (@mb459) on Instagram: "Lo so che è tardi lo so che ormai sei la.. ma sono convinto che la, in alto, oggi la guardavi con..."
Nem minden olasz drukker örült Balotelli visszatérésének. A találkozó előtt szó volt arról, hogy ha Leonardo Bonuccit lecserélik a szaúdiak elleni meccsen, Balotellire kerülhet a csapatkapitányi karszalag. Ezt nehezményezték néhányan.

„Az én kapitányom ereiben olasz vér csörgedezik” – állt azon a transzparensen, amelyet a biztonságiak levetettek a mérkőzés során. Mint ismert, Balotelli Palermóban született, szülei ghánai bevándorlókként kerültek Olaszországba.