Olaszország: a válogatott kerettag hatéves eltiltást kaphat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.03.04. 06:28
Fogadási csalás miatt hat évre eltilthatnak három olasz labdarúgót, Armando Izzót, Francesco Millesit és Luca Pinit.

Az olasz szövetség az eltiltás mellett 20 ezer eurós (6.2 millió forintos) bírságot is javasolt a játékosokkal szemben.

A gyanú szerint a nápolyi Camorra bűnszervezet több futballistát magas összegekkel megvesztegetett, hogy befolyásolják 2014 tavaszán a Modena–Avellino (1–0) és az Avellino–Reggina (3–0) másodosztályú meccseket. Armando Izzo – aki akkoriban az Avellinóban szerepelt, napjainkban pedig a Genoát erősíti – állítólag kapcsolattartóként működött közre a bundázásban.

A hátvéd bekerülhetett volna az olasz válogatott Európa-bajnoki keretébe, de a bundaügy miatt nem számított rá Antonio Conte szövetségi kapitány. Utódja, Gian Piero Ventura viszont – első alkalommal novemberben, majd februárban – meghívta a csapatba, ám mérkőzésen nem lépett pályára.

„Ez súlyos csapás számomra, nem erre számítottam. Az igazság kiderül, de rémálom, amit pillanatnyilag átélek. Félek, hogy mindent elveszítek, a válogatottságot és a gyerekeimet is” – nyilatkozta Izzo, aki hozzátette, a legutóbbi edzőtáborozás során tíz percig beszélgetett az ügyről Venturával, aki a támogatásáról biztosította.

Az olasz szövetség féléves eltiltást és 30 ezer eurós (9.3 millió forintos) büntetést kért a Cagliari védőjével, Fabio Pisacanéval szemben, aki korábban szintén az Avellinóban futballozott, a klubot pedig hét büntetőponttal és 145 ezer euróval (449.3 millió forinttal) sújtanák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik