Olaszország: a miniszterelnök is rábólintott, hétfőtől ismét pályán a csapatok

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2020.05.17. 10:05
null
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a szombat esti sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
Az eddigi olaszországi óvintézkedések meghozták az eredményüket, így Giuseppe Conte miniszterelnök bejelentette, május 18-a, hétfőtől ismét csoportos edzéseket tarthatnak a labdarúgócsapatok. Az idény folytatásához azonban még garanciák kellenek.

Olaszország készen áll az óvatos újraindulásra, ezért a labdarúgócsapatok május 18-án, hétfőn megkezdhetik a csoportos edzéseket – jelentette ki Giuseppe Conte miniszterelnök szombat esti sajtótájékoztatóján.

A Football Italia beszámolója szerint az eddigi óvintézkedések meghozták eredményüket, a jelenlegi koronavírus-járványhelyzet lehetővé teszi a szigorú korlátozások enyhítését a kereskedelem, a vendéglátás, valamint a sport területén is.

„Kockázatos lépés, ugyanakkor muszáj felvállalnunk, különben életben kell maradniuk a korlátozásoknak egészen addig, amíg ki nem fejlesztik a vakcinát, márpedig ezt nem engedhetjük meg magunknak” – nyilatkozta Giuseppe Conte.

Mint mi is beszámoltunk róla, a Liga tervei szerint az olasz futballcsapatok június 13-án léphetnének ismét pályára. Amikor a sajtótájékoztatón előjött a kérdés, Giuseppe Conte bizonytalanságának adott hangot.

„Mielőtt folytatódna a labdarúgóidény, szükségünk van még néhány biztosítékra, és Vincenzo Spadafora sportminiszterrel folytatott beszélgetésem során kiderült, ezek egyelőre nincsenek meg – magyarázta a miniszterelnök. – Remélem, hogy a lehető leghamarabb megkapjuk a garanciákat.”

A kormány, valamint az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) megegyezett ugyan az együttesekre vonatkozó orvosi előírásokról, azt viszont huszonnégy órával később a klubok, valamint a játékosok szervezete is elutasította. A kormány előírná, ha egy csapatban valaki pozitív koronavírustesztet produkál, akkor tizenöt napra a teljes keret vonuljon karanténba.

A csapatok és a játékosok jobban szeretnék, ha német vagy spanyol mintára csak a fertőzött labdarúgót különítenék el.

A Serie A mostani idénye március 9. óta szünetel, és még 12 teljes forduló van hátra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik