Olaszország: a milánói tanács a San Siro megmentésére szavazott

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2019.10.29. 10:58
null
A városi tanács érintetlenül hagyná a legendás San Sirót (Fotó: AFP)
A milánói városi tanács a San Siro megmentésére szavazott, ugyanakkor támogatja a Milan és az Inter által előterjesztett stadionjavaslatot.

 

Mindkét helyi csapat szeretné az eddig közösen használt stadiont felszámolni, mivel annak átalakítása túlságosan bonyolult – és ami a fő gond – túl drága lenne – olvasható a football-italia.net beszámolójából.

A felek egy új, 60 000 férőhelyes stadiont álmodtak meg a jelenlegi helyén, de az elképzelés nem aratott osztatlan sikert a városi tanácsnál, amely szeretné megőrizni a legendás helyszínt.

A tanács hétfő délutáni döntésének értelmében a San Sirót érintetlenül hagynák, ugyanakkor az még nem tisztázott, hogy mire használnák a 2026-os téli olimpiát követően.

Az új stadion tervezetét elfogadta a tanács, 27 igen, 11 nem és 7 tartózkodás mellett, de ez egyelőre egy feltételes igen, mivel Beppe Sala polgármester szeretné, ha a projektet újravizsgálnák, mert jelen állapotában túlságosan kedvezne a kluboknak, míg a városnak kevésbé.

Az új, 60 ezres stadion környékét hotelek, szórakoztató központok és egy nagy park alkotná, a teljes költségvetés elérheti az 1.2 milliárd eurót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik