Olasz Kupa: Sarri szerint játékosai nincsenek jó formában

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.06.18. 08:23
null
Maurizio Sarri szerint csapata nincs jó formában (Fotó: AFP)
A Napoli nyerte meg az Olasz Kupa 2019–2020-as kiírásának döntőjét, mivel a szerda esti fináléban tizenegyesekkel legyőzte a Juventust. A torinóiak vezetőedzője, Maurizio Sarri szerint játékosai jelenleg nem elég élesek ahhoz, hogy helyzeteket teremtsenek. A nápolyiak trénere, Gennaro Gattuso első trófeáját ünnepelhette edzőként.

 

„Érthetően mindenki csalódott a klubnál – mondta Sarri a RAI Sportnak az elvesztett kupadöntő után. – Nem tudunk többet tenni, jelenleg nem vagyunk megfelelő formában. Több játékosra sem számíthattunk, nehéz döntéseket kellett meghoznunk, mert az erőnléti állapotunk nem optimális. A labdajáratással nem volt gond, ám nem voltunk elég élesek ahhoz, hogy ezt ígéretes gólhelyzetekkel párosítsuk. Nehezünkre esik a védők mögé kerülni vagy kicselezni őket, pedig több olyan játékosunk van, akinek általában ez nem okoz gondot. Nem a motivációval van gond, végig koncentráltan futballoztunk.”

Ez volt a Juventus második tétmérkőzése a koronavírus-járvány után. A torinóiak mind a kétszer gól nélküli döntetlent játszottak.

„Egyáltalán nem jellemző ránk ez az eredmény. Ebből is látszik, még nem vagyunk jó formában a hosszú kihagyás után. Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala és Douglas Costa sem tudja azt csinálni, amiben igazán jó. Nem beszéltem a játékosokkal a mérkőzés után. Mérges és csalódott vagyok, mint ők, ilyenkor jobb csendben maradni. Majd reggel megbeszéljük” – fejezte be a 61 éves olasz szakember.

Gennaro Gattuso először nyert trófeát vezetőedzőként (Fotó: AFP)
Gennaro Gattuso először nyert trófeát vezetőedzőként (Fotó: AFP)


Gennaro Gattuso decemberben vette át a Napoli irányítását Carlo Ancelottitól, s a 17. tétmeccsén kupagyőztes lett. Ez az első trófeája vezetőedzőként.

„Sokkal többet kaptam az élettől és a futballtól, mint amennyi járna nekem
– nyilatkozta Gattuso. – Szenvedélyesen rajongok a labdarúgásért, sohasem tudnám elengedni. Hálásnak kell lennünk, szerencsések vagyunk, hogy a futballban dolgozhatunk. Ezért vagyok dühös, ha valakin azt látom, nem szenvedélyesen csinálja a feladatát. Ezt várom el a játékosaimtól is. Hiszek a futball Istenében. Ki mint vet, úgy arat.”

A Napoli hatodszor nyerte meg az Olasz Kupát, míg a rekordgyőztes Juventusnak ez volt a hatodik fináléja, amelyben nem győzött.

OLASZ KUPA, DÖNTŐ
Napoli–Juventus 0–0, 11-esekkel 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik