Olasz Kupa: Romelu Lukaku vezérletével kipipálta az Inter a Cagliarit

Vágólapra másolva!
2020.01.14. 22:45
null
Lukaku (balra) Borja Valero (jobbra) góljához egy elhibázott sarkalással járult hozzá (Fotó: AFP)
Az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében az Inter magabiztos játékkal, a duplázó Romelu Lukaku vezérletével 4–1-re legyőzte a Cagliarit és bejutott a legjobb nyolc közé.

Nem állt sokáig 0–0 a San Siro eredményjelzőjén: egy rossz hazaadási kísérletre Romelo Lukaku csapott le, és alig 20 másodperccel a kezdősípszó után megszerezte a vezetést az Internek. A belga csatár aztán a mérkőzés 12. percében már második gólját szerezte volna, de a játékvezető ezt les miatt nem adta meg.

Az Inter viszont nem állt le, s tíz perc múlva újabb gólt szerzett: Borja Valero sodorta a kapuba a labdát egy oldalról érkező beadást követően – gyakorlatilag a hazaiak nagyjából 25 perc alatt eldöntötték a továbbjutást.

A fordulást követően aztán megint Lukaku került főszerepbe, amikor mindössze négy perc játék után parádés mozdulattal fejelt a léc alá szöglet után, 3–0.

A hajrához közeledve aztán szépített a Cagliari, amely egyébként egyre kevésbé játszott alárendelt szerepet: szép támadás végén Christian Oliva bombázott 15 méterről a kapu jobb oldalába. A szépítés ellenére a vendégeknek valós esélyük nem volt az egyenlítésre, főleg azok után, hogy a 81. percben Andrea Ranocchia is feliratkozott a gólszerzők közé egy újabb remek fejessel. A hátralévő időben ugyan még eshetett volna újabb gól is, ám maradt a 4–1-es Inter győzelmet jelentő végeredmény.

A milánóiak ellenfele az Fiorentina–Atalanta találkozó továbbjutója lesz a negyeddöntőben.

OLASZ KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Inter–Cagliari 4–1 (R. Lukaku 1., 49., Borja Valero 22., Ranocchia 81., ill. Oliva 73.)

KORÁBBAN
Lazio–Cremonese (II.) 4–0 (Patric 10., Parolo 26., Immobile 56. – 11-esből, Bastos 89.)

A címvédő Lazio magabiztos játékkal 4–0-ra legyőzte a másodosztályú Cremonesét, és bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a Napoli ellen lép pályára – BŐVEBBEN ITT.

Napoli–Perugia (II.) 2–0 (Insigne 25., 38. – mind a kettőt 11-esből)

a Napoli Lorenzo Insigne büntetőből szerzett két góljával 2–0-ra legyőzte a Perugiát, és bejutott a legjobb nyolc közé – BŐVEBBEN ITT.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik