A Juventus a 91. percben egyenlített a Milan otthonában

Vágólapra másolva!
2020.02.13. 20:35
null
Bennaszer: gigászok között (Fotó: AFP)
Nem bírt egymással a Milan és a Juventus az Olasz Kupa elődöntőjének első felvonásán (1–1), a visszavágónak a torinóiak futnak neki esélyesként.

OLASZ KUPA
ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Milan–Juventus 1–1
(Rebic 61., ill. C. Ronaldo 91. – 11-esből)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Hatalmas érdeklődés övezte a Juventus és a Milan újabb mérkőzését, az Olasz Kupa elődöntőjére 72 ezer jegyet adtak el, ezzel megdőlt a sorozat nézőrekordja.

A legtöbben természetesen Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic csatájaként harangozták be a mérkőzést, de Leonardo Bonucci és Mattia De Sciglio is jobban izgult a szokásosnál, elvégre volt klubja ellen lépett pályára. Sokkal agresszívebben és veszélyesebben kezdett a Milan, de Gianluigi Buffonnak nem okozott gondot a 16-os előtti lövések kivédése. A nagy hazai rohamok között Ibrahimovic „kisárgázta magát” a visszavágóról Matthijs de Ligt lekönyöklésével, a svéd egyébként inkább kivonta magát oldalra a „darálóból”, és onnan szervezkedett, Ronaldót pedig levette a pályáról az első félidőben Davide Calabria.

Megkapta a Coppában a második sárga lapját az első félidő legjobbja, Theo Hernández is, Franck Kessié pedig örülhetett, mert sokak szerint kiállítást érdemelt volna egy sunyi arcon könyöklésért (de még csak szabadrúgást sem kapott az áldozat, Juan Cuadrado). A pihenő után Ante Rebic ziccerből Buffont találta el, majd a veterán kapus kitornászta a jobb alsó elől Ibrahimovic lövését, a másik sarok előtt pedig Hernández labdáját csípte el – Ante Rebic azonban a második helyzetét már gólra váltotta.

Nem sokáig tartott a hazai öröm (Fotó: AFP)
Nem sokáig tartott a hazai öröm (Fotó: AFP)


Miközben Samu Castillejo is kapott egy sárga lapot, így a szélső sem szerepelhet a visszavágón, kettőt cserélt a Juventus, beállt Rodrigo Bentancur és a Milanban is megforduló Gonzalo Higuaín. Theo Hernández még izgalmasabbá tette a hajrát e mérkőzésen szerzett második, abszolúte fölösleges sárga lapjával, de a vendégek sokáig csak masszív mezőnyfölényig jutottak.

A 88. percben Cristiano Ronaldo ollózása után Calabria kezén csattant a labda, a VAR segítségével büntető következett, és a portugál magabiztos végrehajtónak bizonyult. 1–1

A visszavágó esélyese immár a Juventus.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

KORÁBBAN
Inter–Napoli 0–1
(Fabián Ruiz 57.)

VISSZAVÁGÓK
Március 4., szerda

20.45: Juventus–Milan
Március 5., csütörtök
20.45: Napoli–Inter

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik