A Juventus mesterhármassal hangol a mesterhármasra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.17. 20:55
null
Dani Alves (balra) gólja adta meg az alaphangot a Juventusnak (Fotó: AFP)
Hiába játszott hazai pályán a Lazio a labdarúgó Olasz Kupa döntőjében a Juventus ellen, a torinóiak 2–0-ra nyerni tudtak a fővárosiak ellen, így egyhuzamban harmadszor diadalmaskodtak a sorozatban. Korábban erre még egy olasz csapat sem volt képes.

 

OLASZ KUPA
DÖNTŐ
Juventus–Lazio 2–0
(2–0)
Róma, Olimpiai Stadion. V: Tagliavento
Juventus: Neto – Barzagli, Bonucci, Chiellini – D. Alves, T. Rincón, Marchisio, A. Sandro – Dybala (Lemina, 78.), Mandzukic – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Lazio: Strakosha – Wallace, Bastos (F. Anderson, 53.), de Vrij (L. Alberto, 69.) – Baszta, Parolo (Radu, 21.), Biglia, Sz. Milinkovics-Szavics, Lulics – Immobile, Keita Baldé. Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerző:
D. Alves (12.), Bonucci (25.)

Arra készült a Juventus a napokban, hogy sorozatban harmadszor is megnyerje az Olasz Kupát, a gyakorlatilag már bezsebelt – sorozatban hatodszor bezsebelt! – olasz bajnoki cím mellé – hogy aztán az egészet megkoronázza a Bajnokok Ligája megnyerésével.

Nos, a nagy mesterhármas, az igazi Olasz meló középső része ugyebár eldöntetett, a harmadik cél megvalósításának útjában a Real Madrid áll – és tulajdonképpen fél óra sem kellett az első arany, azaz az Olasz Kupa megnyeréséhez.

Hiába játszott ugyanis hazai pályán a Lazio, és hiába kezdtek jobban a rómaiak, egy kapufával, kétszer is betaláltak a torinóiak: Alex Sandro beadását Dani Alves lőtte a jobb felsőbe, aztán Sandro fejjel továbbcsúsztatott labdáját Leonardo Bonucci tette a kapuba, leonardói tökéletességgel. 2–0

Természetesen nem adhatta fel a Lazio, a volt juventusos Ciro Immobile két helyzetet is kihagyott (egyszer majdnem Diego Maradona-i gólt szerzett, kézzel), közte Szergej Milinkovics-Szavics fejelt az ötösről a Gianluigi Buffont a hazai kupában most is helyettesítő, remekül védő Neto ölébe.

Nem tudott felpörögni az előnye tudatában és az idő múltával kissé elkényelmesedő Juventus (Gonzalo Higuaín kihagyhatott azért három ziccert is), ellenben a Laziónak jót tett a brazil Felipe Anderson beállása.

Így sem tudtak azonban nyerni a rómaiak a Juventus ellen, mondhatni, most sem tudtak nyerni, ugyanis mostanában nagyon nem megy nekik a bajnok ellen – a torinóiak az idényre tervezett mesterhármasuk megvalósításnak az Olasz Kupa-mesterhármassal kezdtek neki.

Tényleg csak a kezdet ez, az igazi csattanó a végére marad.

PERCRŐL PERCRE

Buffon érdekes rekordja: ez a 8. Olasz Kupa-aranya, csak az első megszerzésekor védett a fináléban, még a Parma színeiben.

Új rekord: egymás után háromszor még senki sem nyerte meg az Olasz Kupát.

A Lazio zsinórban nyolcadszor is kikapott hát a Juventustól.


90. PERC EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc Higuaín reklamál egy sort, a meccsen 8 labdát szerző Mandzukic színészkedik egy mókásat még a végére.

Három perc a ráadás.

86. perc
Alves remek passzát Higuaín az ötös bal sarkától kapura teszi jobbal, de véd Strakosha, bal lábbal.

85. perc Dani Alves
kap sárgát reklamálásért.

82. perc Anderson megvillan a balon, elhúz Alves mellett, beadását kirúgja bevetődve Chiellini. Baszta távolija meg távolról sem jó.

79. perc
Chiellini blokkolja Keita 21 méteres, jobblábas lövésről, majd Immobile fejel egy lépésről a kapu fölé, Anderson beadása és Wallace csúsztatása után.

78. perc Mario Lemina
be, Dybala le. Pihenhet.

76. perc
Anderson passzát Biglia Keitának veszi le, aki jobbal 19-ről a léc fölé rakétázik.

73. perc
Most Higuaín ad be jobbról, de nincs érkező, majd Bonucci fejel Albertóhoz, aki jobbal 20-ról a kapus elé talál, kapásból. Nem is talál, inkább tálal.

71. perc
Higuan eldönthetné. A jobbon Alves felbőrözi Lulicsot, beadását azonban 12-ről Higuaín az elévetődő Bigliába lövi.

69. perc
A támadó középpályás Luis Alberto be, a bekk De Vrij le, az utolsó hazai csere ma.

65. perc
Baszta elfekteti Mandzukicot, de jobbal magasan a léc fölé lő 20-ról, középről.

A Lazio sorozatban nyolcadszor is kikap a Juventustól?

57. PERC HOGYAN MARADT EZ KI! Neto jobbra lenyúlva eléri Immobile ötméteres fejesét, elképesztő reflexmozdulattal, Lulics a bal sarok elől az oldalhálóba lő, két lépésről. Immobile nem olyan mint Diego Maradona, de rejtve maradt a kezezés... Barzagli most nem állt a helyzet magaslatán, elnyomta őt egykori csapattársa, balról most Anderson adott be. Brazil karmestere van a Laziónak, látszik is.

55. perc Rincón középtávolija nem az igazi.

54. perc Anderson ügynök a régi, 14-ről jobbal a jobb alsót veszi célba, de véd nagyot vetődve Neto! A bal oldali szögletről meg nem sokkal marad le Keita!

53. perc Inzaghi nem viccel: Bastos le, Felipe Anderson be. Közben Marchisio jobb térdét kell ápolni.

52. perc Gyors vendégattak, de Dybala passza után Mandzukic nem jut lövéshez, majd Higuaín célt téveszt a 16-os elől. Jócskán.

BEZZEG régen! 1999-ben a Morgan De Sanctis – Gianluca Pessotto, Ciro Ferrara (Mark Iuliano, a szünetben), Paolo Montero, Alessandro Birindelli – Jocelyn Blanchard (Nicola Amoruso, 61.), Antonio Conte, Didier Deschamps, Zinedine Zidane, Angelo Di Livio – Filippo Inzaghi (Daniel Fonseca, 75.) féle Juve ellen idegenben Marcelo Salas góljával diadalmaskodott a Luca Marchegiani – Paolo Negro, Giuseppe Favalli, Alessandro Nesta, Giuseppe Pancaro – Sérgio Conceicao, Pavel Nedved (Guerino Gottardi, 69.), Matías Almeyda, Dejan Sztankovics (Giorgio Venturin, 90.) – Marcelo Salas, Roberto Mancini (Iván De la Pena, 66.) féle Lazio. A két mester Marcello Lippi és Sven-Göran Eriksson volt.

51. perc Egy merő mezőnyjátékkal, a Lazio türelmesen nézi, hogyan adogatnak a torinóiak.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

A Juve mind a hét eddigi lövése a kapu felületére ment.

Alves az utolsó öt meccsén öt kanadai pontnál tart, Keita Baldé utóbbi négy bajnokiján hét gólt vágott. Immobile meg ugyebár exjuventusos.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Újabb hazai helyzet a végére, Biglia bal oldali szabadrúgását Szavics az ötösről Neto ölébe fejeli!

45. perc
Mandzukic sem néz ki jobban, csupa vér az orra. Már a karja és a keze is, Bastos csapott neki oda véletlenül a levegőben, estében.

43. perc
Lulics és Rincón összecsap, de ma nem lehet sárgát osztani a szünetig.

39. perc Lulics beadna jobbról, de elécsúszik az izgága Alves. A jobbhátvéd követte oda is a jobbszélsőt.

A Lazio hatszoros Olasz Kupa-aranyos, utoljára 2013-ban diadalmaskodott a sorozatban.

A Juve 13. alkalommal zsebelheti be a kupát, ha nyer ma.

33. perc Alves kap pár díjat idén, most előlegbe a jobb bokájára is kap egyet. Radutól.

32. perc Szavics jobb oldali beadását a jobb sarok mellé fejeli Immobile, nem is sokkal, csuka mozdulattal, jó tízről. HAZAI HELYZET!

31. perc De Vrij ment az utolsó pillanatban a 11-esponton Dybala elől.

25. PERC DE ITT A GÓL! A bal oldal Dybala-szögletet megcsúsztatja az ötös előtt a lehajoló Sandro, fejjel, az érkező LEONARDO BONUCCI meg ballal az ötösről elegánsan a bal alsóba lő. 2–0!

24. perc Immobile állát teszteli könyökével Rincón, majd Szavics ment a jobb sarok és Dybala elől.

21. perc Parolo éppen csak felépült mára, eddig bírta. Stefan Radu váltja.

A két csapat 23-szor találkozott az Olasz Kupában, mindketten nyolcszor nyertek.

18. perc Nem engedik el: Dybala 19 méteres lövését balra tolja ki a balra vetődő Strakosha, Alves elé, aki nem lő az ötös elől, hanem remekül gurít középre Higuaín elé, aki jobbal, két lépésről telibe találja a gólvonalról kirobbanó kapust...

A Barcával három BL-t nyerő szélső korábban elmondta, szívesen kipróbálná magát a Premier League-ben. Nemrég napvilágot látott a pletyka, mely szerint a Pep Guardiola által irányított Manchester City is szívesen látná soraiban a Juventusszal BL-döntőre készülő bekket.

A Tottenham megkörnyékezte Dani Alvest – írja a Yahoo Sport brit kiadása. Úgy tudni, a londoniak 2+1 éves szerződést kínálnának a 34 esztendős jobbhátvédnek, aki 2016 nyarán a Barcelonából szerződött a Juventushoz. Várhatóan a június 3-i Bajnokok Ligája-döntő után ülnek tárgyalóasztalhoz a felek. A százszoros válogatott játékosnak a következő szezon végéig szól a megállapodása a torinói gárdával, amelynek opciós joga van további egy évvel meghosszabbítani a brazil légiós szerződését.

Brit médiaértesülés szerint az angol élvonalban második helyen végző Tottenham Daniel Alvessel erősítene.

14. perc Dybala lő a 16-os elől a bal sarok felé, nagyot véd Strakosha, majd Alves beadását halássza el az ötösön Bastos a berobbanó Mandzukic elől.

Wallace és Lulics közül.

12. PERC GÓL VISZONT IGEN! Sandro ad be balról, DANI ALVES az ötös jobb sarka elől jobbal a túlsó sarokba lő. Pattogósan: 0–1!

12. perc Szavics nagyot lök Rincónon, de nincs sárga.

7. perc Higuaín válaszol, 23-ról kőkeményen bombáz kapura, de középre tart a labda, balra elmozdulva kiüti Strakosha.

6. perc KAPUFA!
Milinkovics-Szavics labdát szerez középen, Baldé ballag a balon viszonylag lassan, nem is veszik komolyan, majd jobbal éles szögből a rövid oldali kapufára lő. Tíz méterről, beleért a labdába a Neto előtt álló Barzagli is. Pontosabban Barzagli keze...

4. perc Chiellini felcsap fantasistának, de a 16-os előteréből jobbal a kapus ölébe talál.

3. perc Lulics ad haza Alves elől, a bal sarok előteréből.

1. ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak sötétkékben, fehér díszcsíkkal oldalt, a vendégek fekete-fehér mezben és fehér nadrágban.

A hazai ultrák gyönyörű élőképpel készültek mára.

Egy kis örökmérleg: 164 találkozó, 85 juvés és 39 laziós sikerrel, 287, ill. 182 rúgott góllal.

JÖTTEK-MENTEK!
A Laziótól a Juvéhez:

2011, Stephan Lichtsteiner, 10 000 000 euró
2007, Guglielmo Stendardo, kölcsönbe, 400 000
2005, Giuliano Giannichedda, ingyen
2001, Pavel Nedved, 41 200 000
2001, Marcelo Salas, 25 000 000
1996, Alen Boksic, 4 500 000
1990, Paolo Di Canio, 500 000
1985, Lionello Manfredonia
1958, Ermes Muccinelli
A Juvétől a Lazióhoz:
2005, Felice Piccolo, k.
2001, Darko Kovacsevics, 15 000 000
1997, Vlagyimir Jugovics, 4 000 000
1997, Alen Boksic, 1 100 000
1993, Pierluigi Casiraghi, 4 300 000
1986, Gabriele Pin
1983, Michael Laudrup, k.
1955, Ermes Muccinelli
1954, Carlo Parola
1954, John Hansen
1949, Lucidio Sentimenti

Eltiltott: a juvés Miralem Pjanic.

A juvétől Daniele Rugani, Sami Khedira és Marko Pjaca sérült, a rómaiaktól Jordan Lukaku és Federico Marchetti maródi.

„Tapasztaltak vagyunk, pontosan tudjuk, hogy könyörtelennek kell lennünk, mert csak
úgy zárhatunk felejthetetlen szezont – utalt rá Leonardo Bonucci, hogy a Juventus három sorozatban is az első helyen zárhat, amire még nem volt példa a klub történetében. – Jó lett volna, ha a hétvégén a Roma ellen elhódítjuk a bajnoki címet, de kikaptunk. Szerencsére még idejében kaptuk a pofont, a Lazio ellen ugyanis a legjobb formánkra lesz szükség.”

Sorozatban harmadik Olasz Kupa-győzelmére készül a Juventus. A bajnok cím várományosának, a Bajnokok Ligája-döntő egyik résztvevőjének már csak a Lazio áll az útjában, a két együttes szerda este harmadszor küzd meg egymással a sikerért – 2004-ben a rómaiak, két évvel ezelőtt pedig a torinóiak szerezték meg az aranyérmet.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A JUVENTUS–LAZIO OLASZ KUPA-DÖNTŐ ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik