Napoli: a válogatott középpályás a Chelsea-be igazol, Sarri követheti

Vágólapra másolva!
2018.07.11. 13:28
null
Jorginho (jobbra) és Maurizio Sarri is egyre közelebb a Chelsea-hez (Fotó: AFP)
A Napoli labdarúgócsapatának elnöke, Aurelio De Laurentiis bejelentette, hogy a Serie A-ban legutóbb ezüstérmet szerző nápolyi klub olasz válogatott középpályása, Jorginho nem a Manchester Cityben, hanem a Chelsea-ben folytatja pályafutását, míg az együttes korábbi vezetőedzője, Maurizio Sarri közel áll ahhoz, hogy átvegye a londoni alakulat irányítását.

 

Az olasz és az angol sportsajtóban hetek óta beszédtémát szolgáltat Jorginho és Sarri jövője. A 26 éves, nyolcszoros olasz válogatott futballistával kapcsolatban többször is kész tényként közölték, hogy a Manchester Cityhez igazol, míg az 59 esztendős szakembert a Chelsea új menedzsereként emlegették. De Laurentiis most tiszta vizet öntött a pohárba.

„A Sarri-ügylet a célegyenesbe ért, minden tőle függ. Közel vagyunk ahhoz, hogy a Chelsea új menedzsere legyen. Lefektettem az igényeimet, az ügyvédeink tárgyalnak, hogy mindent véglegesítsenek – mondta Sarriról a Napoli elnöke, majd rátért Jorginho ügyére. – Elnézést kérek a Manchester Citytől, mert tizenöt nappal ezelőtt megegyeztünk Jorginho átigazolásáról, de a Chelsea több pénzt ajánlott a Napolinak és a futballistának is, ezért ő a Chelsea-t választotta. Úgy voltunk vele, hogy figyelembe vesszük a játékos kérését. Ha szívesebben élne Londonban, mint Manchesterben, megértem.”

De Laurentiis hozzátette, Jorginho biztosan a Chelsea-hez szerződik, függetlenül attól, hogy Sarri átveszi-e a londoni klub irányítását Antonio Contétól.

A Sky Italia információi szerint a Bajnokok Ligája-indulásról lemaradó londoni alakulat 57 millió fontot fizet a Napolit négy évig szolgáló Jorginhóért, aki a legutóbbi szezonban 39 tétmeccsen négy gólt és négy gólpasszt jegyzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik