Milan: nem akárkit szemeltek ki a kispadra – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.30. 09:29
null
Marcello Lippi elhagyhatja Kínát (Fotó: AFP)
Sajtóhírek szerint az AC Milan labdarúgócsapata felvette a kapcsolatot Marcello Lippivel, a kínai válogatott jelenlegi szövetségi kapitányával, aki Vincenzo Montellát válthatja a kispadon.

 

A La Repubblica úgy tudja, Lippi jelenleg is Olaszországban tartózkodik, ott volt a lelátón a Milan SPAL elleni mérkőzésén. A 69 éves szakember nem tudta kijuttatni a jövő évi világbajnokságra Kína válogatottját, így átmenetileg hazatért, és nyitott lenne a váltásra. Lippit korábban már többször hírbe hozták a Milannal.

Montella alatt inog a kispad az olasz napilap szerint: az első hat bajnokijából kettőt elveszített vele a Milan, amelyre az előttünk álló két fordulóban az AS Roma és a városi rivális Internazionale vár. Montella ráadásul elküldte stábjából Emanuele Marra erőnléti edzőt, akivel már régóta együtt dolgozott.

Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnokságot nyerő Lippi legnagyobb sikereit a Juventus vezetőedzőjeként érte el: a torinóiakkal öt bajnoki címet, Bajnokok Ligáját és európai Szuperkupát is nyert. Milánó sem ismeretlen számára, hiszen rövid ideig volt az Inter trénere is.

Montella esetleges távozása esetén a másik edzőjelölt a Bayern Münchentől menesztett Carlo Ancelotti, aki kétszer is BL-győzelemre vezette az olasz klubot korábban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik