Milan: Mindent megteszek, hogy megvédjem őt – Gattuso Donnarummáról

Vágólapra másolva!
2017.12.14. 13:58
null
Gianluigi Donnarumma ismét kihúzta a gyufát a szurkolóknál (Fotó: AFP)
Gennaro Gattuso, a Milan labdarúgócsapatának vezetőedzője megvédte Gianluigi Donnarummát, akibe a milánói együttes szurkolói kőkemény üzenettel szálltak bele a Hellas Verona ellen 3–0-ra megnyert Olasz Kupa-mérkőzésen.

 

Mint beszámoltunk róla, Gianluigi Donnarumma levelet írt a Milan vezetőségének, és azt kéri, szüntessék meg szerződését, annak ellenére, hogy azt júliusban,hosszas huzavona után meghosszabbította – a késlekedés már akkor is nagy felháborodást keltett, a levél híre után pedig, úgy tűnik, a Milan-szurkolók türelme végleg elfogyott.

A Verona elleni mérkőzésre viszonylag kevés szurkoló váltott jegyet, Donnarummát a bemelegítés alatt azonban így is rendkívül hangosan kifütyülték, valamint egy óriási molinót is kifeszítettek, amelyen ez az üzenet állt: „Morális erőszak, évente hatmillió euró és egy parazita testvér szerződtetése? Távozz, a türelem véget ért.”

Az üzenet – mellyel a kispadon helyet foglaló testvérét, a szintén kapusként bevethető Antonio Donnarummát is célba vették – minden bizonnyal alaposan megviselte a 18 éves kapust, akit Leonardo Bonucci vigasztalt az öltözőben még a kezdőrúgás előtt, majd a mérkőzés után Gennaro Gattuso vezetőedző is megvédte a fiatal játékost.

„Tizennyolc éves gyerekről beszélünk, persze, hogy megrázta a dolog. Kizárólag köszönettel tartozom neki azért, amit csinál. Az ő korosztályában ő a világ legjobb kapusa. Ha ránézek, látom rajta, hogy nem boldog, de nagyszerű sportolónak és embernek ismertem meg. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megvédjem őt. Ha a klubnak nem kell eladnia, és nem is akar megválni senkitől, akkor miért téma ez egyáltalán?” – tette fel a költői kérdést Gattuso.

„Tisztelem a szurkolókat, de el kell fogadniuk Gigio döntését, legyen az a maradás vagy a távozás. A Milan edzőjeként beszélhetek róla, mint ember és mint sportoló, de semmi másról. Személyesen nem mondta azt nekem, hogy távozni szeretne, ha megtette volna, nyilván más lenne a helyzet.”

Donnarumma egyébként kapott gól nélkül hozta le a meccset, így nagyban hozzájárult csapata 3–0-s győzelméhez. A továbbjutás egyben azt jelenti, hogy a piros-feketék a következő körben a városi rivális Interrel találkoznak.

OLASZ KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Milan–Hellas Verona 3–0
(Suso 23., Romagnoli 30., Cutrone 55.)
Korábban

Fiorentina–Sampdoria 3–2(Babacar 2., Veretout 59., 90. – mindkettőt 11-esből, ill. Barreto 39., G. Ramírez 77. – 11-esből)
Kedden játszották

Internazionale–Pordenone (III.) 0–0 – 11-esekkel 5–4

A NYOLCADDÖNTŐBEN (ágrajz szerint)
December 20.:Juventus–Genoa
December 20.:Roma–Torino

December 20.:Atalanta–Sassuolo
December 19.:Napoli–Udinese

Milan–Hellas Verona 3–0
Inter–Pordenone (III.) 0–0 –11-esekkel 5–4

Fiorentina–Sampdoria3–2
December 14.:Lazio–Cittadella (II.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik